Ce tipuri de hidroizolatii trebuie sa montezi la constructia unei locuinte?

hidroizolatii

Atunci cand te decizi ca este cazul sa iti construiesti propria casa, trebuie sa te gandesti la absolut toate detaliile, in asa fel incat atunci cand o termini, sa te poti bucura de confort maxim, fara compromisuri. Unul dintre cele mai sensibile si mai importante puncte este cel al hidroizolatiei. Fiind un aspect care, cel putin aparent, nu se vede, hidroizolatia poate sa fie trecuta destul de des cu vederea.

Importanta sa se vede insa, in momentul in care infiltratiile de apa ajung in casa si in momentul in care se creaza mucegai sau igrasie. Acestea nu sunt doar inestetice, ci sunt un adevarat pericol pentru sanatatea omului. Astfel, atunci cand construiesti casa este bine sa o dotezi cu hidroizolatii de cea mai buna calitate, care sa reziste pe toata perioada de viata a constructiei si care sa indeparteze in totalitate problemele generate de apa.

Ce tipuri de hidroizolatii exista?

Teoretic, hidroizolatia ar trebui sa fie prezenta peste tot pe unde exista pereti exteriori. Multi constructori insa, aleg sa monteze doar hidroizolatiile fundatiilor si hidroizolatiile teraselor. Este o decizie buna si asta, deoarece apa vine, de regula fie din aer, fie din pamant. Cele doua tipuri de hidroizolatii se realizeaza in mod diferit.

Hidroizolatia fundatiei se realizeaza printr-o serie de actiuni, printre care si turnarea de pietris sub fundatie, pentru ruperea capilaritatii, dar si aplicarea unui strat de membrana bituminoasa, extrem de puternica atunci cand vine vorba despre izolarea impotriva apei.

Hidroizolatia terasei in schimb, se face cu un alt material, denumit membrana lichida poliutanica, material extrem de eficient, ce se intareste la contactul cu umezeala. Acest material se poate folosi atat la terase, cat si la alte constructii, cum ar fi parcarile exterioare.

Hidroizolatiile pentru terase pot fi realizate si cu ajutorul membranei bituminoase, care este foarte rezistenta si poate prezenta o flexibilitate foarte mare. Cel mai mult in alegerea tipului de hidroizolatie, conteaza zona in care este construita casa si, evident, preferintele clientilor.

Atunci cand te decizi sa hidroizolezi o casa este bine sa tii cont de parerile specialistilor si sa alegi o firma care poate sa faca lucrari de cea mai buna calitate.

Mai multe despre izolatia casei aici si aici.

Alte Articole de 1 :

rent a car bucuresti

Rent a car Bucuresti pe termen lung sau mediu

Atunci cand calatoresti intr-un oras strain sau pleci intr-o calatorie de afaceri, cu siguranta mijlocul de transport cu care te vei deplasa pe toata perioada sederii are o importanta deosebita....

TOP 5 PIZZA

Top 5 cele mai comandate sortimente de pizza

Romanii iubesc pizza si asta este o certitudine. Fie ca vorbim de pizza napoletana, pizza new-york style sau banala pizza congelata, cumparat din supermarket. Si daca au trecut mai bine...