Otel beton, folosit pe scara larga in constructii

Otel beton – ati mai auzit cu siguranta de acest material, e folosit foarte frecvent in constructii. La ce? Dupa cum ii sugereaza si numele este folosit la armarea betonului, dar il intalnim si la elemente diverse sau la anumite structuri din beton armat. Cateva caracteritsici esentiale despre otel beton ar fi acelea ca el este produs prin laminare la cald, iar pe de alta parte, acesta poate sa fie unul cu profil neted sau unul cu profil periodic.

Otel beton de greutate diferita in functie de diametru

Cand aveti nevoie de otel beton pentru o cnstructie, e bine sa colaborati cu o companie specializata in domeniu care sa puna pret pe calitatea serviciilor oferite. In functie de diametru, putem vorbi de otel beton de greutate diferita, astfel ca modul in care acesta va fi livrat conteaza foarte mult.

De pilda, sortimente de otel beton cu diametru mai mare de 8 mm va fi livrat la bare de 12 m lungime, iar in egala masura in materie de utilizare de otel beton e importanta si aria laterala a sortimentelor de acesta. Aceasta este necesara in scopul de a determina suprafata de metal acoperita cu grund impotriva ruginei, sau, daca vorbim de unele constructii aflate in conservare, este importanta pentru a se determina suprafata de otel beton de pe care s-a indepartat rugina.

Executare lucrari de armare din otel beton

Exista anumite proceduri ce sunt implicate in executarea de lucrari de armare din otel beton, intre care putem enumera urmatoarele: documente specifice de executare a lucrarii, asigurarea conditiilor necesare, a echipamentului necesar, racorduri de utilitati unde este cazul, etc.

Exista mai multe tipuri de otel beton ce pot fi folosite in elemente de beton armat cum ar fi: otel beton neted care este utilizat la armaturi de rezistenta, sau la armaturi constructive; plase sudate pentru beton armat si asa mai departe.

Cateva aspecte ce mai trebuie luate in calcul la utilizarea de beton armat pentru armaturi sunt depozitarea colacilor si deopotriva a legaturilor de bare in anumite conditii specifice in care sa nu fie afectate de mizerie sau de rugina. Aceste bare din otel beton trebuie sa fie curatate inainte de utilizare preferabil.

Montarea respectivelor bare de otel beton intr-un anumit element de armare va constitui carcasa, iar respectivele carcase pot fi la randul lor unele spatiale daca vorbim de grinzi, stalpi, etc.; sau unele plane daca vorbim de armarea placilor, a peretilor, etc.

Montarea armaturilor se va face prin luarea in considerare si prin aplicarea in egala masura a unor masuri prin intermediul carora se va asigura o turnare si vibrare a betonului in cele mai bune conditii.

Per ansamblu, putem spune cu siguranta ca in ceea ce priveste utilizarea de otel beton, acest element este unul foarte comun in domeniul constructiilor, iar livrarea sa la timp, calitatea serviciilor oferite de o companie specializata in domeniu va face o mare diferenta in calitatea lucrarilor de constructie executate in cele din urma.

Website: www.Presto.ro
Cuvinte cheie: Otel beton

Alte Articole de 1 :

rent a car bucuresti

Rent a car Bucuresti pe termen lung sau mediu

Atunci cand calatoresti intr-un oras strain sau pleci intr-o calatorie de afaceri, cu siguranta mijlocul de transport cu care te vei deplasa pe toata perioada sederii are o importanta deosebita....

TOP 5 PIZZA

Top 5 cele mai comandate sortimente de pizza

Romanii iubesc pizza si asta este o certitudine. Fie ca vorbim de pizza napoletana, pizza new-york style sau banala pizza congelata, cumparat din supermarket. Si daca au trecut mai bine...