Bilanțul reducerilor de ianuarie la Glami România: cu 60% mai mult trafic decât într-o lună obișnuită, peste jumătate de milion de EURO vânzări pentru parteneri

Glami.ro, singurul catalog online de fashion din România, și-a încheiat primul sezon de reduceri în luna ianuarie cu rezultate concludente, ceea ce arată că piața locală se pregătește de un an și mai bun în domeniul shopping-ului online.

Anul trecut, reprezentanții companiei afirmau că 2018, primul an complet pe piață, ar putea aduce o creștere de 10 ori mai mare a cumpărătorilor noi, din care 40% redirecționați către magazinele online locale de fashion.

După doar 30 de zile din noul an, aceste ținte încep să se contureze, fiindcă sezonul reducerilor din ianuarie a adus cu 60% mai mulți vizitatori decât într-o lună obișnuită. Acești vizitatori au însemnat vânzări de peste 500.000 EUR pentru parteneri, respectiv peste 8.000 de comenzi noi.

Sezonul reducerilor în moda online, pe scurt: calitate și practicalitate. Plus câteva avantaje în plus

Sezonul reducerilor de la începutul anului 2018 a mai înregistrat și o creștere în conversia vizitatorilor de pe platformele mobile, 50% dintre comenzile înregistrate de partenerii Glami venind de pe aceste platforme mobile.

Conform reprezentanților companiei, românii care au vizitat Glami în ianuarie 2018 au cautat piese basic, ca pantofi și jachete, dar piesele de rezistență, căutate de majoritatea cumpărătorilor, au fost rochiile și gențile. Brandurile exclusiviste preferate au fost Tommy Hilfiger, Desigual, Guess, iar topul 3 al mărcilor sportive a cuprins Nike, Adidas, New Balance.

Conform reprezentanților din departamentul de marketing al Glami România, principalul diferențiator pentru cumpărare în magazinele online ale partenerilor a fost transportul gratuit, urmat îndeaproape de discounturile oferite și de prezența brandurilor preferate.

Formula conversiei cu succes a Glami.ro

Conceptul destinației de fashion one-stop-shop s-a dovedit a fi atrăgător pentru cumpărătorii din online din România, datorită împărțirii unice a produselor pe categorii, în cadrul catalogului online Glami.ro. Această împărțire este rezultatul unei potriviri automate și a unor unelte unice brandului Glami, pe care acesta le-a adus pentru prima dată pe piața din România odată cu lansarea din 15 iunie 2017.

Acum 7 luni, Glami.ro a început cu aproximativ 20 de magazine online înregistrate și cu 150.000 produse listate. La sfârșitul anului 2017, aceste cifre se triplaseră – 60 de magazine înregistrate și mai mult de 400.000 de produse de fashion listate. Mai mult, Glami își pune la bătaie comunitatea de social media, care însumează peste 200.000 de membri, ca fiind unul din atuurile pe care magazinele online interesate de o colaborare ar trebui să le ia în considerare.

Magazinele online de fashion din România, fie că sunt parte a unor lanțuri internaționale sau sunt operate local, se pot înregistra pe Glami.ro și vor avea acces la un trafic mai mare și vizitatori interesați de oferta lor de produse, vizitatori care apoi le vor deveni clienți pe platformele proprii. De asemenea, au posibilitatea să liciteze în timp real și să-și promoveze categoriile de interes în concordanță cu strategiile de marketing și vânzări proprii.

Glami România a fost a opta țară în care catalogul online de fashion a fost lansat. InspiGroup, compania mamă, a crescut de la o echipă de 4 oameni la peste 150 de angajați în 9 țări – totul după doar 4 ani.

Cifre Glami.ro până în prezent:

• Mai mult de 60 de magazine online înregistrate, printre ele jucători mari de pe piață ca Fashion Days, FashionUP, Bonprix, branduri ale LPP Group, Answear, Zoot, Epantofi.ro
  • Un catalog online care cuprinde aproximativ 320.000 de produse listate
  • Peste 90.000 de vizitatori zilnici
  • Peste 32.000 de comenzi aduse partenerilor
  • O comunitate Facebook de peste 200.000 de membri

Nume: Andreea Paleologu
Functie: PR Manager
Email: andreea.paleologu@glami.ro
Telefon: 732710894
Website: www.glami.ro
Cuvinte cheie: magazin online, comert electronic, cumparaturi online, shopping online, glami, glami romania, catalog moda, reduceri, reduceri online, vanzari online