Inovatie in tratamentul acneei:  terapia cu lumina intens pulsata (IPL)

Se estimeaza ca aproximativ 70% dintre adultii cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani s-au confruntat cel putin o data cu nesuferitele cosuri. Daca de multe ori terapia conventionala cu antibiotice si retinoizi are rezultate slabe, ADENA EFB Beaute este aparatul care aduce o noua speranta in tratamentul definitiv al acestei afectiuni datorita tehnologiei de ultima generatie pe baza de lumina intens pulsata (IPL).

Acneea poate deveni o problema frustranta indiferent de varsta, mai ales daca tratamentele clasice intarzie sa aduca rezultate fie din cauza rezistentei la antibiotice, fie a multitudinii de reactii adverse aparute in special dupa tratamentul cu retinoizi. Pe acest fond s-a remarcat terapia cu lumina intens pulsata (IPL), care aduce rezultate superioare in tratarea acneei vulgare prin reglarea activitatii glandelor sebacee si distrugerea bacteriilor implicate in patogeneza acesteia.

“Tehnologia este disponibila si in Romania sub forma ADENA EFB Beaute, cel mai avansat aparat IPL existent pe piata, fabricat si dezvoltat in Franta de o echipa cu  experienta mai mare de 20 ani in terapii bazate pe lumina pulsata. Utilizat fie in combinatie cu tratamentele conventionale, fie ca si monoterapie, IPL-ul este un tratament sigur, putin dureros ce promite rezultate mai bune in cazurile rezistente sau care prezinta contraindicatii la terapiile sistemice sau topice”, explica doamna doctor Adina Serban, specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

ADENA EFB Beaute – principii de functionare

Pornind de la observatia clinica a multor pacienti cu acnee, care prezinta o evolutie favorabila dupa expunerea la soare, terapia cu lumina intens pulsata (IPL) a devenit unul din tratamentele de succes in acneea vulgara. Rezultatele cele mai bune sunt obtinute in cazurile de acnee inflamatorie.

“Acneea, este o afectiune inflamatorie cronica a unitatii pilosebacee. In pielea pacientilor care se confrunta cu aceasta afectiune se observa o secretie crescuta de sebum si o descuamare accentuate cu obstructie si formare de comedoane. Cantitatea mare de sebum atrage dezvoltarea unor bacterii specifice, numite Propionibacterium acnes, ce produc inflamatie si secretii purulente. Studiile au demonstrat ca terapia prin lumina distruge acest  Propionibacterium acnes prin activarea produsilor sai de sinteza, a porfirinelor”, explica specialistul dermatolog.

ADENA, cel mai avansat aparat IPL existent pe piata, functioneaza prin fotocoagulare selectiva, o tehnologie medicala unica si exclusiva EFB Beaute, proiectata si fabricata in Franta.

Pe langa efectul bactericid se produce si o reducere a marimii si functiei unitatii pilosebacee, cu diminuarea secundara secretiei de sebum. Gradele de severitate ale acneei sunt in stransa legatura cu cantitatea de sebum existenta, de aceea scaderea functiei sebocitelor, prin efectul direct termic sau prin fotocoagularea vaselor ce le hranesc, este esential. De asemenea, s-a observant si un puternic efect antiinflamator local dobandit prin reducerea produsilor de inflamatie, a completat doamna doctor Adina Serban.

Contraindicatii si reactii adverse

Tratamentul cu ADENA EFB Beaute este indicat tuturor persoanelor, indiferent de varsta, cu exceptia pacientilor cu epilepsie, a celor cu stimulatoare cardiace si defibrilatoare interne si a femeilor insarcinate. Ca si reactie adversa in urma tratamentului poate aparea roseata pielii, efect ce dispare insa rapid, in cateva ore.

Pentru rezultate optime sunt necesare intre 2 si 5 sesiuni la interval de 1-2 saptamani. In ceea ce priveste masurile de precautie, pacientii nu trebuie sa se expuna la soare o luna inainte si dupa terapia cu IPL, de aceea anotimpul rece este perioada optima efectuarii tratamentelor pe baza de lumina intens pulsata (IPL).

Preturi

Pretul pentru o sedinta de tratare a acneei cu ADENA EFB Beaute difera in functie de zona tratata:

–       frunte, obraji si barbie 500 RON

–       doar obraji 250 RON

–       doar frunte 250 RON

–       doar barbie 100 RON

In perioada 1 – 30 Decembrie Clinica Hebra Dermatologie ofera o reducere de 25% pentru toate pachetele de tratamente. O oferta personalizata se poate obtine prin contactarea reprezentatilor clinicii.

DATE DE CONTACT

Nume: Ana Stefan
Functie: PR Manager
Email: office@clinicadermatologie.ro
Telefon: 217949549
Website: https://www.clinicadermatologie.ro
Cuvinte cheie: tratament acnee, ipl

Alte Comunicate de presa de 84 :