Feedback
mediaalert

DAN PURIC – Conferinta “Suflet Românesc” la Ateneul Român

Ateneul Român, 17 Decembrie 2013

Dan Puric, exemplară conştiinţă a societăţii civile, cunoscut actor şi regizor, va prezenta publicului bucureştean, Marţi, 17 Decembrie 2013, orele 19:00 la Ateneul Român - conferinţa “Suflet Românesc”.

“Exista in sufletul acestui neam, o timiditate in fata lumii. Si cum lumea de astazi e aroganta, obraznica si ingamfata, ai sentimentul ca in intimitatea lui, sufletului romanesc ii e rusine sa participle la ea. Dar asta nu dintr-o resenmnare, ci dintr-un fel de “zare interioara” care spune ca vesnicia nu poate fi atinsa de istorie.” Dan Puric

Conferinţa “Suflet Românesc”, continuă seria evenimentelor pe care maestrul DAN PURIC le prezintă la Ateneul Român, în organizarea Fundaţiei ART PRODUCTION.

După conferinţă, va avea loc lansarea cărţii “Suflet Românesc” de Dan Puric.

Biletele se găsesc la Ateneul Român (tel. 021/315.68.75) şi in reţeaua Eventim la: Sala Palatului (tel. 021/315.73.72), magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Nume: Valerian Mares
Companie: Fundatia ART PRODUCTION

Comentarii la "DAN PURIC – Conferinta “Suflet Românesc” la Ateneul Român"

1. conferinta spune Lia Vornicu la 28.10.2013 (16:54)
    Din iubire...pentru sufletul romanesc,

Sufletul unui popor rămâne întrupat în opere de artă.
    Dacă marele nostru Eminescu este cel dintâi care a dat un stil sufletului românesc,creând fuziunea perfectă a sufletului naţional cu gândirea europeană a timpului, Maestrul Dan Puric este astăzi ecoul aceluiaşi glas care vine să descopere lumii, frumuseţea tainică a sufletului românesc, el însuşi fiind creatorul unui stil, un alt miracol care va crea uimirea, prin mărturisirea aceluiaşi adevăr hristic în faţă popoarelor lumii.
    Despre această recunoaştere a intruparii glasului eminescian in personalitatea Maestrului Dan Puric, avea să ne vorbească providenţial, Al.Vlahuţă : ,, ... Şi iată că prin vălmăşagul şi gălăgia zbuciumatei noastre vieţi, un singur glas, tot mai mult se desluşeşte, tot mai aproape şi mai cald vorbea inimilor noastre înăsprite, şi cum îl ascultam şi de cel ascultam tot mai buni ne simţeam şi mai uniţi şi mai cu dragoste unii de alţii. Ce mare, ce sfânt lucrul acesta! Un om, un semen al tău, care poate veni în orice moment, în orice loc şi la orice cumpănă te-ai afla, să se aşeze lângă tine, să-ţi vorbească, să-ţi aducă o mângâiere şi-un sfat bun - un om care şi peste sute de ani apare din adâncul vremii în mijlocul fraţilor lui, şi-i cheamă la luptă, şi-i duce la biruinţă - erou nevăzut şi invulnerabil - un asemenea om este cea mai înaltă cinste, cel mai mare noroc şi cel mai strălucit dar pe care-l poate dobândi un popor - şi darul acesta scump ni l-a hărăzit Dumnezeu noua în Eminescu! Divinul Eminescu! Cine a mai vorbit că el bietului suflet românesc? Şi câte veacuri, câte rânduri de generaţii au să-l asculte de aici încolo, cu aceeaşi proaspătă înfiorare, pe care o da cuvântul pururea nou, celui ales! ... Mulţi ne vorbesc şi ne spun multe. Dar pe cine-l ascultăm noi mai cu drag decât pe Eminescu? El singur vorbeşte tuturora.Tinerimea îl divinizează şi-i frumos lucrul acesta. Începem şi noi s-avem cultul eroilor noştri".
    Într-una dintre întâlnirile de la Păltiniş, Constantin Noica adresându-se celor mai tineri, avea să spună : "voi ce-aţi făcut pentru Eminescu?" - întrebare care recheamă un răspuns din partea fiecărei generaţii. Şi creaţia maestrului Dan Puric poate fi pentru acum şi peste timpuri, prin excelentă un astfel de răspuns.

Adauga un comentariu

ecomunicate.ro nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Duelul brandurilor
  • 13.02.2016
    TRAINING CARIERE SRL iti ofera oportunitatea de a deveni cel mai bun formator!!! Organizatia noastra detine autorizarea ANC pentru cursul de FORMATOR, cod COR 242401 si va organiza la Iasi in luna februarie 2016 o noua grupa de curs pentru acest program cu toate cele 9 competente din Standardul Ocupational.
  • 20.02.2016
    Vrei sa devii manager de proiect si sa gestionezi oameni si resurse materiale intr-un anumit termen limita? Vrei sa cunosti oameni diferiti din toate domeniile si sa te dezvolti personal? Atunci primul pa este obtinerea certificatului autorizat ANC la Training Cariere!
  • 21.02.2016
    Contabilitatea a fost intotdeauna o indeletnicire importanta pentru ca se ocupa de gestionarea eficienta a resurselor financiare. In prezent rezultatele furnizate de contabilitate reprezinta o baza solida pentru luarea deciziilor intr-o firma.
  • 21.02.2016
    Sunteti expert intr-un anumit domeniu si doriti sa evaluati proiecte? Doriti sa va depuneti CV-ul la ministere si sa fiti selectat in echipa de evaluatori externi? Atunci cursul de Evaluator proiecte reprezinta baza de plecare! Pentru a fi evaluator trebuie sa cunosti principiile evaluarii, iar pentru a ajunge la performanta este necesar sa stii conditiile si corelatiile din fiecare ghid al solicitantului.
  • 26.02.2016 20:00
    „Creativitate. Dans. Exuberanţă. Umor. Muzică. Teatru. Naturaleţe. Poezie. Şi, mai presus de toate, un nou concept de spectacol, o altă viziune asupra actului de creaţie. Căciuleanu dă la o parte perdeaua din spatele scenei şi ne invită să participăm şi noi, publicul, să vedem cum se construieşte un moment coregrafic. Un spectacol viu, fresh, actual şi foarte personal. Nimic nu este gratuit, cu efecte care şochează doar de dragul noutăţii şi surprizei (efecte de care fac uz foarte multe coregrafii contemporane). Aici totul este dozat şi echilibrat, cu răspunsuri şi întrebări (spuse însă într-un fel nespus până acum), cu joc, cu şagă, cu poveste”. (Corina Dima, ziarul Metropolis).
  • Toate evenimentele