Feedback
Categorii
Statistici
 • 20.107 comunicate
 • 1.523 evenimente
 • 5.730 abonati
mediaalert

DAN PURIC – Conferinta “Suflet Românesc” la Ateneul Român

Ateneul Român, 17 Decembrie 2013

Dan Puric, exemplară conştiinţă a societăţii civile, cunoscut actor şi regizor, va prezenta publicului bucureştean, Marţi, 17 Decembrie 2013, orele 19:00 la Ateneul Român - conferinţa “Suflet Românesc”.

“Exista in sufletul acestui neam, o timiditate in fata lumii. Si cum lumea de astazi e aroganta, obraznica si ingamfata, ai sentimentul ca in intimitatea lui, sufletului romanesc ii e rusine sa participle la ea. Dar asta nu dintr-o resenmnare, ci dintr-un fel de “zare interioara” care spune ca vesnicia nu poate fi atinsa de istorie.” Dan PuricConferinţa “Suflet Românesc”, continuă seria evenimentelor pe care maestrul DAN PURIC le prezintă la Ateneul Român, în organizarea Fundaţiei ART PRODUCTION.După conferinţă, va avea loc lansarea cărţii “Suflet Românesc” de Dan Puric.Biletele se găsesc la Ateneul Român (tel. 021/315.68.75) şi in reţeaua Eventim la: Sala Palatului (tel. 021/315.73.72), magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Nume: Valerian Mares
Companie: Fundatia ART PRODUCTION
E-mail:

Comentarii la "DAN PURIC – Conferinta “Suflet Românesc” la Ateneul Român"

 1. conferinta spune Lia Vornicu la 28.10.2013 (16:54)
  Din iubire...pentru sufletul romanesc,

  Sufletul unui popor rămâne întrupat în opere de artă.
  Dacă marele nostru Eminescu este cel dintâi care a dat un stil sufletului românesc,creând fuziunea perfectă a sufletului naţional cu gândirea europeană a timpului, Maestrul Dan Puric este astăzi ecoul aceluiaşi glas care vine să descopere lumii, frumuseţea tainică a sufletului românesc, el însuşi fiind creatorul unui stil, un alt miracol care va crea uimirea, prin mărturisirea aceluiaşi adevăr hristic în faţă popoarelor lumii.
  Despre această recunoaştere a intruparii glasului eminescian in personalitatea Maestrului Dan Puric, avea să ne vorbească providenţial, Al.Vlahuţă : ,, ... Şi iată că prin vălmăşagul şi gălăgia zbuciumatei noastre vieţi, un singur glas, tot mai mult se desluşeşte, tot mai aproape şi mai cald vorbea inimilor noastre înăsprite, şi cum îl ascultam şi de cel ascultam tot mai buni ne simţeam şi mai uniţi şi mai cu dragoste unii de alţii. Ce mare, ce sfânt lucrul acesta! Un om, un semen al tău, care poate veni în orice moment, în orice loc şi la orice cumpănă te-ai afla, să se aşeze lângă tine, să-ţi vorbească, să-ţi aducă o mângâiere şi-un sfat bun - un om care şi peste sute de ani apare din adâncul vremii în mijlocul fraţilor lui, şi-i cheamă la luptă, şi-i duce la biruinţă - erou nevăzut şi invulnerabil - un asemenea om este cea mai înaltă cinste, cel mai mare noroc şi cel mai strălucit dar pe care-l poate dobândi un popor - şi darul acesta scump ni l-a hărăzit Dumnezeu noua în Eminescu! Divinul Eminescu! Cine a mai vorbit că el bietului suflet românesc? Şi câte veacuri, câte rânduri de generaţii au să-l asculte de aici încolo, cu aceeaşi proaspătă înfiorare, pe care o da cuvântul pururea nou, celui ales! ... Mulţi ne vorbesc şi ne spun multe. Dar pe cine-l ascultăm noi mai cu drag decât pe Eminescu? El singur vorbeşte tuturora.Tinerimea îl divinizează şi-i frumos lucrul acesta. Începem şi noi s-avem cultul eroilor noştri".
  Într-una dintre întâlnirile de la Păltiniş, Constantin Noica adresându-se celor mai tineri, avea să spună : "voi ce-aţi făcut pentru Eminescu?" - întrebare care recheamă un răspuns din partea fiecărei generaţii. Şi creaţia maestrului Dan Puric poate fi pentru acum şi peste timpuri, prin excelentă un astfel de răspuns.

Adauga un comentariu

ecomunicate.ro nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Evenimente
 • 24.05.2016 20:00
  Dorind să transfigureze într-o manieră cât mai bogată şi mai personală o temă muzicală veche de secole - contemporană cu Will - "folia", regizorul, coregraful şi scenaristul Căciuleanu a ales un prototip de personaj pe care îl regăsim în toate creaţiile shakesperiene: bufonul. Un bufon ajuns rege aruncă lumea în haosul libertăţii totale.
 • 25.05.2016 20:00
  Miercuri, 25 mai 2016, orele 20:00 va invitam la un spectacol extraordinar de dans contemporan prezentat de KARMA DANCE PROJECT – PARIS, la sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti. Spectacolul prezintă trei creaţii ale coregrafului Gigi Căciuleanu. Bogatul său drum artistic este plin de vitalitate, universul său revelând atât forţa cât şi fragilitatea fiinţei umane cu ale sale zone de umbră şi lumină.
 • 26.05.2016
  Doresti sa te reorientezi in cariera si ai ales domeniul didactic? Vrei sa lucrezi cu oamenii ai nevoie de un curs de specializare? Sau pur si simplu doresti sa vezi ce mai este nou si care sunt tehnicile folosite in prezent?
 • 28.05.2016
  Vrei sa inveti sa scrii proiecte? Vrei sa stii care sunt criteriile de evaluare, pasii pentru pregatirea unui proiect si itemii care trebuie sa se regaseasca obligatoriu intr-o cerere de finantare? Vino la cursul nostru unde vei invata toate notiunile necesare pentru o activitate eficienta.
 • 01.06.2016
  Stiai ca foarte multe firme cauta asistenti manageri specializati? Ai sanse mult mai mari sa-ti gasesti un loc de munca pe o piata concurentiala, daca vii la CURSUL DE ASISTENT MANAGER unde vei invata toate notiunile de care ai nevoie si vei face practica efectiva!!!
 • Toate evenimentele