Feedback

DAN PURIC – Conferinta “Suflet Românesc” la Ateneul Român

Ateneul Român, 17 Decembrie 2013

Dan Puric, exemplară conştiinţă a societăţii civile, cunoscut actor şi regizor, va prezenta publicului bucureştean, Marţi, 17 Decembrie 2013, orele 19:00 la Ateneul Român - conferinţa “Suflet Românesc”.

“Exista in sufletul acestui neam, o timiditate in fata lumii. Si cum lumea de astazi e aroganta, obraznica si ingamfata, ai sentimentul ca in intimitatea lui, sufletului romanesc ii e rusine sa participle la ea. Dar asta nu dintr-o resenmnare, ci dintr-un fel de “zare interioara” care spune ca vesnicia nu poate fi atinsa de istorie.” Dan Puric

Conferinţa “Suflet Românesc”, continuă seria evenimentelor pe care maestrul DAN PURIC le prezintă la Ateneul Român, în organizarea Fundaţiei ART PRODUCTION.

După conferinţă, va avea loc lansarea cărţii “Suflet Românesc” de Dan Puric.

Biletele se găsesc la Ateneul Român (tel. 021/315.68.75) şi in reţeaua Eventim la: Sala Palatului (tel. 021/315.73.72), magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Nume: Valerian Mares
Companie: Fundatia ART PRODUCTION

Comentarii la "DAN PURIC – Conferinta “Suflet Românesc” la Ateneul Român"

1. conferinta spune Lia Vornicu la 28.10.2013 (16:54)
    Din iubire...pentru sufletul romanesc,

Sufletul unui popor rămâne întrupat în opere de artă.
    Dacă marele nostru Eminescu este cel dintâi care a dat un stil sufletului românesc,creând fuziunea perfectă a sufletului naţional cu gândirea europeană a timpului, Maestrul Dan Puric este astăzi ecoul aceluiaşi glas care vine să descopere lumii, frumuseţea tainică a sufletului românesc, el însuşi fiind creatorul unui stil, un alt miracol care va crea uimirea, prin mărturisirea aceluiaşi adevăr hristic în faţă popoarelor lumii.
    Despre această recunoaştere a intruparii glasului eminescian in personalitatea Maestrului Dan Puric, avea să ne vorbească providenţial, Al.Vlahuţă : ,, ... Şi iată că prin vălmăşagul şi gălăgia zbuciumatei noastre vieţi, un singur glas, tot mai mult se desluşeşte, tot mai aproape şi mai cald vorbea inimilor noastre înăsprite, şi cum îl ascultam şi de cel ascultam tot mai buni ne simţeam şi mai uniţi şi mai cu dragoste unii de alţii. Ce mare, ce sfânt lucrul acesta! Un om, un semen al tău, care poate veni în orice moment, în orice loc şi la orice cumpănă te-ai afla, să se aşeze lângă tine, să-ţi vorbească, să-ţi aducă o mângâiere şi-un sfat bun - un om care şi peste sute de ani apare din adâncul vremii în mijlocul fraţilor lui, şi-i cheamă la luptă, şi-i duce la biruinţă - erou nevăzut şi invulnerabil - un asemenea om este cea mai înaltă cinste, cel mai mare noroc şi cel mai strălucit dar pe care-l poate dobândi un popor - şi darul acesta scump ni l-a hărăzit Dumnezeu noua în Eminescu! Divinul Eminescu! Cine a mai vorbit că el bietului suflet românesc? Şi câte veacuri, câte rânduri de generaţii au să-l asculte de aici încolo, cu aceeaşi proaspătă înfiorare, pe care o da cuvântul pururea nou, celui ales! ... Mulţi ne vorbesc şi ne spun multe. Dar pe cine-l ascultăm noi mai cu drag decât pe Eminescu? El singur vorbeşte tuturora.Tinerimea îl divinizează şi-i frumos lucrul acesta. Începem şi noi s-avem cultul eroilor noştri".
    Într-una dintre întâlnirile de la Păltiniş, Constantin Noica adresându-se celor mai tineri, avea să spună : "voi ce-aţi făcut pentru Eminescu?" - întrebare care recheamă un răspuns din partea fiecărei generaţii. Şi creaţia maestrului Dan Puric poate fi pentru acum şi peste timpuri, prin excelentă un astfel de răspuns.

Adauga un comentariu

ecomunicate.ro nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Duelul brandurilor
  • 23.04.2014 19:00
    "Ideea acestui spectacol s-a născut încă din vremea în care, poaspăt solist al Operei din București, dansam partitura Bufonului din «Lacul lebedelor». De atunci m-am îndrăgostit de acest spirit nebun al măscăriciului: savant și histrionic, comic și tragic, doct și în același timp impregnat de o permanentă auto-deriziune." Gigi Caciuleanu
  • 25.04.2014 09:30
    Acest workshop este pentru cei care doresc să se implice în proiecte de orice natură, sau care deja lucrează în proiecte însă doresc să o facă într-un mod profesionist. Datorită multiplelor tehnici şi concepte atât de răspândite în mediul de business, seminarul interactiv oferă o excelentă oportunitate de orientare în carieră. La final, participanţii vor deprinde lucrul cu instrumentele specifice managementului de proiect şi îşi vor dezvolta capacitatea de planificare, control şi lucru în echipă.
  • 26.04.2014 19:00
    Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 19:00 va așteptăm la "Fluturi şi Oameni", un spectacol neastâmpărat, gândit special pentru copiii neastâmpărați ai zilelor noastre. Copii care sigur vor înțelege de ce fluturii, mai nou, iau lecții de balet, cum se face că veverițele merg la cumpărături în pași de step și ... unde își vor petrece luna de miere Scufița Rosie și Lupul cel Rău.
  • 27.04.2014
    INVATA limba engleza pentru a sti sa te descurci in orice situatie! Vei primi si un certificat autorizat ANC valabil in UE si alte 60 de tari cu care Romania are acorduri!
  • 27.04.2014 19:00
    Duminică, 27 aprilie, de la orele 19:00 vă așteptăm la "NECUVINTE", un spectacol de succes al Companiei "Passe-Partout" conduse de reputatul actor, regizor și eseist Dan Puric.
  • Toate evenimentele