Feedback
  • 5.216 abonati
mediaalert

Bucuresti, 12 Ianuarie 2013

Toata lumea se intreaba daca taxa de poluare 2013 se mai evita sau se recupereaza! Raspunsul ferm este DA! Aflati cum!

Timbru de mediu sau Taxa de poluare 2013 in continuare ilegala, se poate recupera sau evita taxa de

Taxa poluare 2013 este la fel de ilegala ca si cea din 2012 !! Taxa de mediu 2013 la fel ca in 2012.

Taxa de poluare ramane si in 2013! Taxa poluare 2013 Ce se intampla cu taxa de poluare in 2013? Ordonanta de urgenta 1/2012, care vizeaza amanarea platii pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto, a fost aprobata de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Cine se intreaba daca mai poate recupera sau evita taxa de poluare, pentru acestia raspunsul ramane in continuare afirmativ! Taxa de poluare sau timbrul de mediu pentru 2013 este ilegal!

Ordonanta inaintata de de Guvenul Boc prevedea amanarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate In Romania asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule. Aamanarea opereaza pana la intrarea in vigoare a acestei ordonant e din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012. Ordonanta reglementeaza si situat a persoanelor care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehicului. In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind Codul de procedura fiscala. Senatul a adoptat anterior, tacit, ordonanĹŁa, iar comisiile de industrii si buget ale Camerei au avizat-o favorabil.

Atentie pentru toti cei care doresc sa inmatriculeze aututirsme in Romania in 2013 :taxa de poluare ramane la fel si in 2013.Nu s-a schimbat nimic pentru masinile second hand din import. Perceptia gresita a majoritatii populatiei a fost ca s-a scos taxa pentru emisii poluate.Sau ca vom merge direct la fisc si o sa ne luam banii inapoi . TOTAL GRESIT!

Ordonanta de urgenta nr. 1/2012 care vizeaza amanarea pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto a fost aprobata, marti, de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional, informeaza Mediafax.

Taxa era aplicata in cazul primului transfer de proprietate in Romania al unui vehicul rulat si era calculata in funtie de emisiile poluante. De asemenea, aceasta viza masinile pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule. Amanarea opereaza de la intrarea in vigoare a acestei ordonante, din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012. In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind codul de procedura fiscala.

Documentele necesare pentru efectuarea unui astfel de demers sunt: – In primul caz, cel in care se doreste evitarea, sunt necesare urmatoarele documente: cartea de identitate a autoturismului, decizia de calcul a taxei de poluare, certificatul de inmatriculare tradus in limba romana, contractul de vanzare-cumparare.

- In cel de-al doilea caz, cand s-a achitat taxa pe poluare, documentele necesare, sunt: carte de identitate a autoturismului, certificatul masinii, decizia de calcul al taxei, chitanta prin care s-a achitat taxa, contractul de vanzare-cumparare a autovehiculului. Pana la momentul introducerii cererii de chemare in judecata se va efectua o plangere prealabila prin care se va solicita, fie inmatricularea masiniii fara plata taxei de poluare, fie, in cazul platii taxei de poluare, restituirea sumelor achitate.

Autoritatile sunt obligate sa va raspunda in termen de 30 de zile, iar in cazul in care nu va raspund in acest termen sau va raspund, avand o atitudine negativa la adresa dumneavoastra, introduceti cerere de chemare in judecata la Tribunalul in a carui raza teritoriala domiciliati, sectia contencios administrativ.

Toata lumea se intreaba daca pe legea 9/2012 se mai poate recupera/evita taxa de poluare . Raspunsul este categoric DA.Casa de avocatura Cuculis administreaza mii de dosare de taxa de poluare si va putem preciza ca opinia noastra este una avizata. Av.Cuculis a explicat deja pe mai multe posturi de televiziune problema taxei de poluare iar raspunsul pentru toti cei ce doresc recuperarea taxei de poluare pentru 2013 sau evitarea ei pot demara procesul

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii - Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!

Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu

www.indrumarijuridice.wordpress.com

Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis - Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

Nume: Cuculis Adrian Calin
Companie: CUCULIS SI ASOCIATII
E-mail: avocat@indrumari-juridice.eu
Website: http://www.indrumari-juridice.eu

Comentarii la "Despre Taxa de Poluare sau Timbrul de mediu si posibilitatea Evitarii sau recuperarii taxei de poluare in 2013"

1. taxa auto spune vlaescu dan la 16.01.2013 (23:01)
    vreau sa cumpar o masina din germania si n stiu ce sa fac cu noua taxa.vreau o consultanta de la dvs.
  2. 50% din TAXA AUTO in 24 DE ORE ! ! ! spune Gomalo la 17.02.2013 (00:28)
    Buna ziua,

Va comunicam faptul ca societatea comerciala GOMALO MANAGEMENT SRL va poate ajuta in privinta recuperarii taxei auto (de poluare), insa pentru asta vom avea nevoie de urmatoarele acte in copie:
    1. decizia de la Administratia Financiara si chitanta
    2. carte masina
    3. acte de provenienta ale autoturismului: facturi, contracte, certificat
    din tara de provenienta si traduceri unde aveti. In caz contrar noi putem face o cerere pentru eliberarea de copii xerox.
    4. copie CI proprietar

Onorariul nostru este de “SUCCES” si anume 10% din suma efectiv recuperata (se va achita la final). Intreaga procedura poate dura intre 8 si 12 luni.

De asemenea mai exista o procedura accelerata anume procedura de a recupera suma insa doar pe jumatete dar in 48 de ore fara a implica costuri pentru dumneavoastra.

Actele scanate le puteti trimite la aceasta adresa.

Va multumim si va rugam sa confirmati primirea e-mailului.
    Pentru orice nelamuriri ne puteti contacta telefonic sau prin e-mail: gomalo.management@yahoo.com

SC Gomalo Management SRL

Adauga un comentariu

ecomunicate.ro nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod