Feedback
Categorii
Statistici
 • 20.027 comunicate
 • 1.512 evenimente
 • 5.711 abonati
mediaalert

Despre Taxa de Poluare sau Timbrul de mediu si posibilitatea Evitarii sau recuperarii taxei de poluare in 2013

Bucuresti, 12 Ianuarie 2013

Toata lumea se intreaba daca taxa de poluare 2013 se mai evita sau se recupereaza! Raspunsul ferm este DA! Aflati cum!

Timbru de mediu sau Taxa de poluare 2013 in continuare ilegala, se poate recupera sau evita taxa de

Taxa poluare 2013 este la fel de ilegala ca si cea din 2012 !! Taxa de mediu 2013 la fel ca in 2012.

Taxa de poluare ramane si in 2013! Taxa poluare 2013 Ce se intampla cu taxa de poluare in 2013? Ordonanta de urgenta 1/2012, care vizeaza amanarea platii pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto, a fost aprobata de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Cine se intreaba daca mai poate recupera sau evita taxa de poluare, pentru acestia raspunsul ramane in continuare afirmativ! Taxa de poluare sau timbrul de mediu pentru 2013 este ilegal!

Ordonanta inaintata de de Guvenul Boc prevedea amanarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate In Romania asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule. Aamanarea opereaza pana la intrarea in vigoare a acestei ordonant e din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012. Ordonanta reglementeaza si situat a persoanelor care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehicului. In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind Codul de procedura fiscala. Senatul a adoptat anterior, tacit, ordonanĹŁa, iar comisiile de industrii si buget ale Camerei au avizat-o favorabil.

Atentie pentru toti cei care doresc sa inmatriculeze aututirsme in Romania in 2013 :taxa de poluare ramane la fel si in 2013.Nu s-a schimbat nimic pentru masinile second hand din import. Perceptia gresita a majoritatii populatiei a fost ca s-a scos taxa pentru emisii poluate.Sau ca vom merge direct la fisc si o sa ne luam banii inapoi . TOTAL GRESIT!

Ordonanta de urgenta nr. 1/2012 care vizeaza amanarea pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto a fost aprobata, marti, de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional, informeaza Mediafax.

Taxa era aplicata in cazul primului transfer de proprietate in Romania al unui vehicul rulat si era calculata in funtie de emisiile poluante. De asemenea, aceasta viza masinile pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule. Amanarea opereaza de la intrarea in vigoare a acestei ordonante, din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012. In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind codul de procedura fiscala.

Documentele necesare pentru efectuarea unui astfel de demers sunt: – In primul caz, cel in care se doreste evitarea, sunt necesare urmatoarele documente: cartea de identitate a autoturismului, decizia de calcul a taxei de poluare, certificatul de inmatriculare tradus in limba romana, contractul de vanzare-cumparare.

- In cel de-al doilea caz, cand s-a achitat taxa pe poluare, documentele necesare, sunt: carte de identitate a autoturismului, certificatul masinii, decizia de calcul al taxei, chitanta prin care s-a achitat taxa, contractul de vanzare-cumparare a autovehiculului. Pana la momentul introducerii cererii de chemare in judecata se va efectua o plangere prealabila prin care se va solicita, fie inmatricularea masiniii fara plata taxei de poluare, fie, in cazul platii taxei de poluare, restituirea sumelor achitate.

Autoritatile sunt obligate sa va raspunda in termen de 30 de zile, iar in cazul in care nu va raspund in acest termen sau va raspund, avand o atitudine negativa la adresa dumneavoastra, introduceti cerere de chemare in judecata la Tribunalul in a carui raza teritoriala domiciliati, sectia contencios administrativ.

Toata lumea se intreaba daca pe legea 9/2012 se mai poate recupera/evita taxa de poluare . Raspunsul este categoric DA.Casa de avocatura Cuculis administreaza mii de dosare de taxa de poluare si va putem preciza ca opinia noastra este una avizata. Av.Cuculis a explicat deja pe mai multe posturi de televiziune problema taxei de poluare iar raspunsul pentru toti cei ce doresc recuperarea taxei de poluare pentru 2013 sau evitarea ei pot demara procesulBiroul de avocatura Cuculis si Asociatii

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii - Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!

Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.


www.indrumari-juridice.eu

www.indrumarijuridice.wordpress.com

http://indrumarijuridice.forumest.ro

Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011Avocat Cuculis - Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

Nume: Cuculis Adrian Calin
Companie: CUCULIS SI ASOCIATII
E-mail: avocat@indrumari-juridice.eu
Website: http://www.indrumari-juridice.eu

Comentarii la "Despre Taxa de Poluare sau Timbrul de mediu si posibilitatea Evitarii sau recuperarii taxei de poluare in 2013"

 1. taxa auto spune vlaescu dan la 16.01.2013 (23:01)
  vreau sa cumpar o masina din germania si n stiu ce sa fac cu noua taxa.vreau o consultanta de la dvs.
 2. 50% din TAXA AUTO in 24 DE ORE ! ! ! spune Gomalo la 17.02.2013 (00:28)
  Buna ziua,

  Va comunicam faptul ca societatea comerciala GOMALO MANAGEMENT SRL va poate ajuta in privinta recuperarii taxei auto (de poluare), insa pentru asta vom avea nevoie de urmatoarele acte in copie:
  1. decizia de la Administratia Financiara si chitanta
  2. carte masina
  3. acte de provenienta ale autoturismului: facturi, contracte, certificat
  din tara de provenienta si traduceri unde aveti. In caz contrar noi putem face o cerere pentru eliberarea de copii xerox.
  4. copie CI proprietar

  Onorariul nostru este de “SUCCES” si anume 10% din suma efectiv recuperata (se va achita la final). Intreaga procedura poate dura intre 8 si 12 luni.

  De asemenea mai exista o procedura accelerata anume procedura de a recupera suma insa doar pe jumatete dar in 48 de ore fara a implica costuri pentru dumneavoastra.

  Actele scanate le puteti trimite la aceasta adresa.

  Va multumim si va rugam sa confirmati primirea e-mailului.
  Pentru orice nelamuriri ne puteti contacta telefonic sau prin e-mail: gomalo.management@yahoo.com

  SC Gomalo Management SRL

Adauga un comentariu

ecomunicate.ro nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Evenimente
 • 08.05.2016
  Vino la cursul de specializare pe probleme de management si comunicare pentru a-ti dezvolta abilitatile de organizare si gestionare a muncii!
 • 11.05.2016
  Ce inseamna sa fii Specialist in activitatea de coaching? Inseamna sa-ti poti rezolva probleme singur si sa-I ajuti pe altii sa le rezolve pe ale lor. Inseamna sa te dezvolti permanent pe plan personal si profesional aplicand strategiile adecvate in functiei de situatia concreta. Inseamna o autocunoastere foarte buna, o capacitate de a gandi pozitiv peste medie si de a sesiza oportunitatile din viata.
 • 14.05.2016
  VREI SA INVETI AUTOCAD 2D SI 3D la un nivel profesionist? Vino la curs la Euro Personal SRL! In luna mai 2016, Euro Personal SRL va organiza la Brasov o noua grupa de curs pentru utilizarea programului AUTOCAD, versiunea 2012.
 • 25.05.2016 20:00
  Miercuri, 25 mai 2016, orele 20:00 va invitam la un spectacol extraordinar de dans contemporan prezentat de KARMA DANCE PROJECT – PARIS, la sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti. Spectacolul prezintă trei creaţii ale coregrafului Gigi Căciuleanu. Bogatul său drum artistic este plin de vitalitate, universul său revelând atât forţa cât şi fragilitatea fiinţei umane cu ale sale zone de umbră şi lumină.
 • Toate evenimentele