10 astecte pe care trebuie sa le stii despre fatetele dentare

10 ASPECTE PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII

DESPRE FAȚETELE DENTARE

Conform unor studii realizate de Academia Americană de Stomatologie Cosmetică, 89% dintre pacienţii care au ales tratamente de estetică dentară au declarat că au observat îmbunătăţiri la stima de sine, iar persoanele apropriate i-au considerat a fi mai atractivi după aceste proceduri.

Fațetele dentare sunt lucrări protetice estetice care acoperă doar fața exterioară, vizibilă a dintelui. Fațetele se folosesc fie pentru a îmbunătăți aspectul estetic al unui dinte, fie pentru a proteja suprafața exterioară a acestuia.

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le știi înainte de a apela la această metodă de estetică dentară:

  1. Durabilitate mai mare de un deceniu

Rezistenţa faţetelor din ceramică este foarte mare şi păstrând o igienă orală impecabilă, ele pot rezista toată viaţa. Singurele riscuri sunt legate de sănătatea dinţilor, sănătate care trebuie menţinută indiferent dacă purtam faţete sau nu.

Materialele din care sunt fabricate fațetele dentare sunt extrem de durabile și calitative, nu-și schimbă forma și nu se colorează, indiferent de alimentaţie.

  1. Se personalizează

Fațetele dentare sunt concepute în așa fel încât să fie perfecte pentru dantura unică a fiecărui pacient. Pentru că rezultatul să fie unul perfect, procedura de aplicare a faţetelor este una complexă şi există etape intermediare de analiză şi probă.

De asemenea, se alege o nuanță cât mai apropriată de cea naturală pentru a conferi pacientului un aspect estetic și natural.

  1. Nu necesită întreținere specială

Igiena orală este una obișnuită, în afară de rutina de zi cu zi alcătuită din periaj şi folosirea atei dentare (sau duş bucal), nu este nimic în plus ce trebuie să faci pentru a menţine calitatea faţetelor dentare.

  1. Nu necesită perioada de recuperare

Față de alte proceduri stomatologice  care necesită săptămâni de recuperare, în cazul fațetelor dentare, procesul de recuperare este mult mai rapid până la 10 zile. Odată terminată procedura de cimentare,  poţi pleca de la stomatolog fără nicio problemă, fără a avea restricţii.

 

  1. Rezistență la colorarea alimentelor

Datorită calităţii superioare a faţetelor din ceramică, acestea sunt rezistente în mod natural la petele care în mod obişnuit apăreau pe suprafaţa dinţilor, acestea fiind foarte uşor de curăţat.

  1. Rezultate rapide

Pregătirea fațetelor dentare pentru aplicare, din fericire, necisită doar 2-3 zile la medicul stomatolog. În comparaţie cu alte proceduri stomatologice, faţetele oferă o soluţie rapidă pentru pacienţii care vor să aibă un aspect frumos al tuturor dinţilor.

  1. Nu implică riscuri sau devitalizare

Fațetele dentare prezintă riscuri minime, singurul risc fiind să se decimenteze, însă această problemă se soluționează uşor. În cazul tratamentului estetic cu faţete dentare nu este necesară devitalizarea dinţilor.

  1. Rol dublu

Scopul faţetelor nu este doar estetic, ele şi protejează suprafaţa dintelui. Ajută foarte mult persoanele cu smaltul subţire, care prezintă durere la stimuli externi, precum băuturi reci sau calde.

  1. Nu se aplică în cazul afecţiunilor dentare

Dacă ocluzia nu este corectă şi este necesar aparatul ortodontic, nu se aplică faţete dentare.În cazul pacienţilor care suferă de bruxism sever, faţetele se pot sparge de aceea, în general, nu se aplică faţete în această situaţie.

  1. Nu necesită o şlefuire accentuată a dinţilor

În etapa de pregătire, în anumite cazuri, este necesară o minimă şlefuire, astfel încât să se obţină forma ideală a viitoarei danturi.

Pentru a beneficia de cele mai bune servicii în materie de estetică dentară, vă așteptăm la clinica stomatologică Dentocalm (https://dentocalm.ro/ ) din Cluj-Napoca. Datorită echipei dedicate rezultatelor performante, clienții revin cu plăcere de fiecare dată la stomatolog.

 

DATE DE CONTACT

Nume: Marian Anda
Functie: specialist SEO
Email: andamarian98@yahoo.com
Website: https://dentocalm.ro/
Cuvinte cheie: fatete dentare cluj

Alte Articole de 666 :

10 Lucruri neștiute despre fațetele dentare

Dacă te-ai gândit vreodată să optezi pentru aplicare unor fațete dentare iată câteva aspecte pe care trebuie să le știi despre această intervenție stomatologică