10 solutii pentru reducerea stresului la examenul auto

examen auto stres

Aproape toate persoanele care sustin examenul auto intampina diferite stari de emotii indiferent daca este vorba de examenul teoretic sau de cel practic si indiferent de capacitatiile pe care le-au dobandit in timpul pregatirii. Exista o serie de strategii care va pot diminua emotiile si starile de anxietate intr-un asemenea moment tensionat, atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

  1. Lucratii si imbunatatiti exact ceea ce va ingrijoreaza. Reducerea stresului poate fi indeplinit daca indentificati exact ceea ce va ingrijoreaza la examen. Multe persoane se pot gandi ca le este teama de ce se poate intampla in general la examen, dar lucrurile nu sunt de multe ori chiar asa. Incercati sa analziati si sa identificati exact ce va sperie mai mult. Unele persoane se tem de gararile cu spatele, altele de parcarile laterale sau de intersectiile aglomerate. Lucrand si imbunatatind aceste lucruri, teama se poate diminua semnificativ. De asemenea, instructorul dvs. ar trebui sa va puna la curent cu modul in care se desfasoara examenul si sa va ghideze intr-un od practic referitor la modalitate de abordare al examenului.
  2. Programati-va examenul cu intelepciune. Odata cu absolvirea scolii de soferi, adica dupa finalizarea orelor practice de pregatire, puteti sa mergeti pentru sustinerea examenului teoretic. Este foarte important sa nu aveti alte distrageri in viata dvs. in acea perioada, sa mergeti la examen pregatit si doar atunci cand considerati ca ati efectuat sufiecinete grile si cand teoria este in avantajul dvs. Rezultatele examenului teoretic se obtin pe loc la sfarsitul ultimei intrebari iar daca rezultatul este pozitiv, aveti posibilitatea sa va programati la traseu de pe acelasi calculator de la care ati sustinut examenul teoretic. Dupa ce ati ales locatia de sustinere al examenului auto, veti putea alege data la care puteti face programarea. Veti avea 3 variante care vor fi la o distanta de aproximativ 2-3 luni din acel moment.
  3. Tineti examenul in locatia potrivita voua. Multe scoli de soferi si instructori, aleg pentru studentii lor locul de sustinere al examenului auto. In Bucuresti exista trei zone unde acesta se poate sustine: Parcul Carol. Republica sau Bucurestii Noi. De cele mai multe ori, o scoala de soferi categoria B, va va indruma catre o zona care este la indemana instructorului sau care este mai aproape de aceasta. Totusi fiecare dintre aceste trei zone au avantaje si dezavantaje. Spre exemplu zona din Parcol Carol este cunoascuta pentru drumurile in pante care exista. De aceea, cereti informatii si documentati-va personal priviind aceste zone si faceti alegerea care va avantajeaza cel mai mult.
  4. Sustineti examenul atunci cand sunteti avantajat. Timpul de programare al examenului auto in Bucuresti cel putin este extrem de variat. Poti astepta chiar si cateva ore pana intri in sala de examen, iar programarea la examenul practic se poate realiza chiar si la 3 luni disntanta intre cele doua probe. Totusi, chiar si daca exista aceste fluctuatii de timp, incercati sa alegeti ziua cu atentie.
  5. Nu spune altor persoane ca te-ai programat la examen. Incearca sa tii aceasta informatie intr-un cerc cat mai restrans. Daca alegeti sa pastrati aceasta infomatie cat mai restransa, cu siguranta veti diminua stresul si presiunea asupra dvs. Cu cat va apropiati de ziua examenului cu atat veti primi mai multe sfaturi iar cele pe care le primiti nu sunt de cele mai multe ori in avantajul dvs. Situatiile prin care au trecut unele persoane nu va pot ajuta si chiar in anumite situatii va pot incurca, deoarece zonele de examene pot fi diferite, examinatorii diferiti, persoanele si situatiile sunt diferite.
  6. Ignorati povestile negative pe care le auziti. Multe persoane au trecut prin experiente neplacute in cadrul examenului auto atat in cadrul celui teoretic cat si al celui practic. Povestiile pe care le auziti pot include experiente neplacute din timpului examenului practic, al experientei cu politistii, al timpului de asteptare s.a.m.d. Fiecare situatie este unica, experienta prin care a trecut o persoana nu trebuie neaparat sa fie aplicata si alte persoane, de aceea va bazati pe aceste detalii.
  7. Nu aplicati pentru examen pana cand nu sunteti pregatiti. Realizati suficiente teste si realizati atatea ore de condus pe cat considerati pentru a va simti siguri pe cunostiintele si capabilitatile de a conduce. Secretul este de a va simti siguri pe autoturismul cu care veti efectua examenul practic. Trebuie sa va obijnuiti cu acesta, sa ii cunoasteti limitele si problemele, de asemenea cu cat veti avea mai multe ore cu atat veti dobandi mai multe experienta.
  8. Efectuati o simulare de examen. Realizati cel putin o data o simulare de examen auto cu un instructor autorizat si profesionist. In acest fel veti obtine o impresie priviind modul in care acesta se va desfasura.
  9. Aveti incredere in propriile abilitati. Un instructor calificat va poate ghida intr-un mod eficient in obtinerea carnetului de conducere. Familia si prietenii pot fi execelenti soferi dar nu neaparat si profesori buni. Chiar si soferii experimentati pot transmite obiceiuri proaste si practici de conducere necorespunzatoare. Ascultati, aplicati dar in final aveti incredere in propriile opinii si cababilitati.

Ganditi pozitiv. Puterea unei atitudini pozitive poate depasi temeriile si emotiile din timpul unui examen. Instructorul dvs. crede ca puteti trece examenul, familia si prietenii va sustin de asemenea, nu trebuie ca tu sa fii singurul care aibe o atitudine negativa.

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...