conturi in euro

3 Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre depresie si despre tratamentul acesteia

Spre deosebire de marea majoritate a afectiunilor, depresia este una care se instaleaza tacit si care nu provoaca niciun fel de durere fizica, ci doar “sufleteasca”. Depresia este definita a fi o tulburare a dispozitiei care provoaca un sentiment persistent de tristete, precum si piererea interesului fata de lucrurile care pana nu demult aduceau bucurie. Mai mult decat atat insa, depresia este o boala care afecteaza si alte aspecte ale vietii de zi cu zi, fapt pentru care, multe persoane suferinde ajung in pragul disperarii. Nu sunt deloc rare nici situatiile in care multi dintre
pacientii care se confrunta cu depresie grava, gasesc cu foarte mare greutate sensul
vietii.

De foarte multe ori depresia este afectiune subestimata, avand in vedere ca rareori pacientii se prezinta la medicul de specialitate pentru a putea primi un diagnostic corect pana in momentul in care situatia nu devine una greu de controlat. Nu orice tristete sau lipsa de chef de viata inseamna depresie, ci primele semne de intrebare trebuie sa apara in momentul in care aceste simptome se desfasoara pe o perioada mai indelungata de timp (de la 2 saptamani in sus). Iata insa cateva lucruri importante pe care oricine trebuie sa le stie despre depresie.
1. Depresia nu doare fizic.
Despresia este o afectiune care nu provoaca dureri fizice, motiv pentru care de foarte multe ori este destul de greu de depistat de catre pacienti. In acest sens, se recomanda ca pacientul sa se prezinta de indata la medicul specialist, singurul care poate pune un diagnostic corect in acest sens si care poate stabili care este cea mai buna schema de tratament in situatia cu pricina.
2. Simptomele neplacute ale depresiei se pot trata.
A suferi de depresie nu reprezinta nicidecum o condamnare la a trai pentru tot restul vietii cu aceasta, ci depresia se poate trata cu ajutorul unui medic de specialitate. Simptomatologia depresiei poate diferi de la un pacient la altul, astfel ca lucrurile trebuie uneori abordate diferit, insa in general exista 2 lucruri la care se apeleaza si anume: medicatie si tratament psihologic.
Concomitent, pacientii pot la randul lor sa amelioreze simptomele acesteia prin constientizare, prin desfasurarea de activitati cat mai multiple sau prin meditatie.
3. Depresia poate aparea la orice varsta.
Desi cea mai mare incidenta a depresiei este cuprinsa in intervalul de varsta 18-30 de ani, insa din nefericire aceasta poate aparea atat la varste si mai fragede dar si mai inaintate. Acest lucru inseamna ca este foarte important sa ii privim cu atentie, mai ales pe cei apropiati si sa observam daca acestia prezinta un comportament diferit sau specific depresiei. Depresia este mult mai greu de depistat la copii, care in general realizeaza mult mai greu prin ce trec si ce anume se intampla cu ei, motiv pentru care trebuie sa ii privim indeaproape.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Cristescu Radu:

Depresia este o afectiune care de foarte multe ori este numita "boala secolului” si este intalnita din ce in ce mai frecvent, la persoane de toate varstele.