conturi in euro

4 sfaturi utile pentru o îngrijire corectă a dinților

Chiar dacă unele persoane sunt înzestrate de la natură cu o dantură aproape perfectă, fără prea mari probleme de-a lungul vieții, majoritatea au nevoie de o îngrijire atentă, atât profesională, cât și acasă. Astfel, pentru o îngrijire cât mai corectă a danturii, vă recomandăm unele aspecte de care este bine să țineți cont pentru cât mai puține vizite la medicul dentist.

Curățarea dinților
Unul dintre cele mai importante aspecte este fără îndoială modul de spălare al dinților. Este recomandat să ne periem dinții de 2 ori pe zi, de preferat dimineața și seara. Periajul de dimineață este important prin faptul că elimină toate bacteriile și rezidurile formate în timpul nopții, prin producerea continuă de salivă. Seara este la fel de important să ne curățăm dinții de toate resturile de mâncare din timpul zilei, fiind indicat să utilizăm și o apă de gură fără alcool, pentru protejarea smalțului dinților și pentru reîmprospătarea respirației.

Pe timpul zilei, indicat ar fi ca după fiecare masă să utilizăm ața dentară, pentru eliminarea resturilor și pentru evitarea formării de carii, prin acumularea mâncării în locuri greu accesibile pentru scobitoare sau periuța de dinți. De asemenea, se recomandă mestecarea de gumă fără zahăr după fiecare masă, pentru o curățare rapidă a dinților.

Nu trebuie să uităm de alegerea unei periuțe de dinți potrivită nevoile noastre. Pe zambetsanatos.com găsești topuri cu cele mai bune periuțe de dinți electrice, dacă dorești să treci de la o periuță normală la una electrică și nu știi spre ce direcție să te îndrepți. Vei afla tot ce trebuie să știi despre diferențele privind cele două tipuri de periuțe și vei descoperi care sunt cele mai bune alternative naturale la pastele de dinți din comerț.

Alimentația
Probabil că ai mai auzit despre unele alimente că ar dăuna smalțului dinților și ar favoriza apariția carilor. Este cât se poate de adevărat și un astfel de aliment, este zahărul, care consumat în cantități mai mari decât doza zilnică recomandată, atacă structura dinților, grăbind degradarea acestora în timp și creând un mediu acid, perfect dezvoltării de bacterii și carii. Poate fi și una dintre cauzele unei respirații urât mirositoare.

Pentru a evita aceste neplăceri este indicat să consumi pe cât posibil cât mai multe fructe și legume bogate în fibre (mere, pere, zmeură, broccoli, morcovi, anghinare, etc.), care te ajută să cureți natural dinții și să-i menții sănătoși.

Cafeaua este o băutură pe cât de iubită, pe atât de nocivă pentru dinți, care în combinație cu fumatul este cu adevărat distructivă. Vei observa o îngălbenire accentuată a dinților, apariția petelor, deteriorarea smalțului și o respirație neplăcută. În locul cafelei sunt recomandate ceaiurile cu un conținut scăzut de cafeină.

Vizita la medicul dentist
Este recomandat să te duci la un consult de rutină la fiecare 6 luni. Astfel vei putea să rezolvi micile probleme pe care nu le observi cu ochiul liber, cum ar fi carii incipiente sau depuneri de tartru. Un astfel de consult de rutină îți va proteja sănătatea orală și te poate salva de la dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum parodontoza, gingivita sau candidoza bucală. Pentru a înțelege mai bine la ce să te aștepți de la un consult de specialitate vizitează zambetsanatos.com și afli toate detaliile unei îngrijiri profesionale a danturii.

Examinarea danturii acasă
Poate nu îți dai seama, dar sunt puține momentele în care te uiți cu atenție la dantură. Este bine ca măcar de 2 ori pe lună să-ți examinezi cu atenție dinții și măselele pentru a depista eventualele probleme. Este de ajutor o oglindă mică asemănătoare cu cea folosită la cabinet, pentru a observa mai bine detaliile. Este indicat să-ți verifici fiecare dinții de fisuri, pete sau carii. Cu cât o carie este descoperită în fază incipientă, cu atât mai repede poate fi lucrată de mediul dentist și evitate complicațiile.

De asemenea, este bine să verifici depunerile de tartru, care pot indica nevoia unui periaj profesional și folosirea unei paste de dinți speciale. În acest ritual nu trebuie neglijate gingiile, care ar trebui să aibă o culoare rozalie, normală, fără umflături, roșeață sau inflamație. O dantură îngălbenită poate indica nevoie unei albiri profesionale și schimbări în alimentația zilnică.

Concluzie
O bună îngrijire a danturii îți asigură mereu un zâmbet strălucitor și sănătos, care reprezintă un plus de atractivitatea și încredere în sine. Nu este vorba de nimic complicat și totul se bazează pe formarea unui ritual de îngrijire care să cuprindă cele 2 periaje pe zi, folosirea aței dentare, a apei de gură și a periuței de dinți potrivită. Pentru un ghid mai simplu al celei mai bune îngrijiri dentare recomandăm zambetsanatos.com, revistă online creată cu scopul de a ajuta cât mai multe persoane spre dobândirea unor obiceiuri sănătoase și benefice pentru dantură și cavitatea bucală.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de funky:

Infidelitatea este unul dintre motivele principale pentru care cuplurile apelează la consilierea psihologică.
Psihoterapia de cuplu este o interventie psihologica specifica in care este abordata problematica relatiei dintre parteneri.
Vara a sosit, iar ideea unei vacanțe la mare este foarte tentantă. Iată cum ne putem proteja de razele soarelui...
Pentru o îngrijire cât mai corectă a danturii, vă recomandăm unele aspecte de care este bine să țineți cont pentru cât mai puține vizite la medicul dentist...
Odată cu înaintarea în vârstă, corpul se modifică și astfel și nevoile de îngrijire și înfrumusețare. Iată 5 greșeli de machiaj ce ar trebui evitate...