4 trucuri pentru un venit instabil

venit-instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este important sa cunoasteti luna de luna cu cati bani ramaneti dupa plata taxelor si impozitelor. Pentru a simula aceste calcule acceseaza calculator salariu brut.

1. Stabiliti venitul si cheltuielile dvs. medii

Daca doriti sa incepeti bugetarea pe un venit fluctuant, trebuie sa stiti cati bani aveti si cat cheltuiti. Chiar daca incasati un salariu minim pe economie in 2021 tot ete posibil sa va descurcati.

Desigur, aceasta este baza pentru orice buget. Dar poate fi deosebit de important daca incercati sa bugetati pe un venit neregulat, deoarece puteti avea perioade cu venituri deosebit de mari sau mici. Doriti sa incepeti urmarirea cat mai curand posibil pentru a construi date exacte despre venitul si cheltuielile dvs. medii.

2. Incercati un buget cu suma zero

Exista mai multe strategii pe care le puteti utiliza pentru a bugeta cu venituri neregulate, dar una dintre cele mai usoare este bugetul cu suma zero.

3. Separati banii de economii si cheltuiti

Separarea fizica a economiilor de banii cheltuiti in fiecare zi poate fi deosebit de importanta atunci cand creati un buget cu venituri neregulate. S-ar putea sa fiti tentati sa scoateti fonduri din obiectivele dvs. de economii in lunile cu venituri mici, iar depozitarea economiilor intr-un cont separat de economii cu randament ridicat va poate obliga sa faceti o pauza si sa va ganditi de doua ori inainte de a va scufunda.

4. Construiti-va fondul de urgenta

Cel mai bun mod de a rezista perioadelor cu venituri mici este sa va pregatiti cu un fond adecvat de urgenta, spun analistii financiari. Un fond de urgenta reprezinta banii pe care ii alocati pentru cheltuielile necesare in timpul unei urgente, cum ar fi o problema medicala sau un vehicul defect.

Un buget poate usura traiul cu un venit variabil

Poate fi o provocare pentru bugetul pe un venit neregulat, mai ales atunci cand incepeti pentru prima data. Este posibil sa trebuiasca sa reduceti cheltuielile timp de cateva luni pentru a incepe sa va construiti economiile si sa incercati mai multe metode de bugetare inainte de a gasi cea care functioneaza cel mai bine pentru dvs.

O alta varianta este sa percepeti tarife pentru munca depusa ca freelancer in functie de client. Desi pare aceasi munca, nu este atunci cand vine vorba de un client mic vs unul cu renume. Veti realiza imediat ca anumiti clienti cunoscuti va vor cere mult mai multe de facut, de exemplu: rapoarte, excek-uri si multe convorbiri telefonice deoarece trebuie sa justifice la randul lor mai departe despre luarea deciziilor de business.

Alte Articole de 1 :

img_65951

P – Ambalaje cosmetice

Materialele utilizate pentru ambalarea produselor cosmetice inseamna o gama incredibil de diversificata de materiale, in ceea ce priveste materialul utilizat la fabricarea lor, forma, marimea si modalitatea de utilizare pentru...

panel-decorativo-3d-Diamond-Wall-Coverings-Group

Cum să decorezi casa cu panouri 3D?

Dormitorul, livingul sau chiar baia și bucătăria au nevoie de detalii mici, fabricate din materiale calitative, care să te ajute sa conturezi și să consolidezi propriul stil în casa ta....