In procesul de invatamant din Romania, matematica detine pondere majora ca importanta, mai ales ca este privita ca disciplina fundamentala atat la examenul de Evaluare Nationala, cat si la cel de Bacalaureat.
Din acest motiv, cel putin in ultimii ani, s-a constatat o crestere progresiva a solicitarilor pentru meditatii la matematica in Bucuresti.
Materia acestei discipline este organizata si structurata astfel incat sa poata fi predata in mod sistematic, liniar, cat si in spirala. Acest aspect tehnic al procesului de predare-invatare presupune ca informatiile primite in primii ani de studiu vor fi folosite ca temelie pentru intelegerea, asimilarea si aprofundarea cunostintelor in anii de liceu.
In clasele primare si gimnaziale, lectiile de matematica sunt gandite astfel incat informatia sa fie transmisa elevilor intr-un mod intuitiv, avandu-se in vedere formarea unor deprinderi de baza. In liceu, odata cu deprinderea operatiilor de baza si depasirea stadiului operatiilor formale, material devine mai arida, iar informatiile si calculele mult mai abstracte.
Cresterea progresiva a gredului de dificultatea a materiei ii determina pe majoritatea parintilor sa opteze pentru efectuarea unor ore suplimentare in particular.
Meditatii matematica Bucuresti – argumente pentru a avea rezultate meritorii
Pregatirea temeinica si sistematica este cheia marilor succese la matematica! Cel putin asa sustin specialistii, care ii incurajeaza pe elevii sa invete pentru fiecare lectie si sa se pregateasca asiduu daca doresc obtinerea unor performante notabile.
Atunci cand luam decizia de indruma propriul copil catre sedinte de meditatii matematica in Bucuresti, este de preferat sa avem in vedere urmatoarele argumente:
1. Timpul limitat la clasa
Oricat de bun ar fi profesorul si oricata experienta didactica ar avea, programa prea incarcata si vacantele prea lungi strica din echilibrul pe care cadrele didactice incearca sa il contruiasca atunci cand vine vorba de calitatea actului educational si parcurgerea in intregime a materiei. Mai exact, in cele 50 de minute alocate fiecarii materii, este aproape imposibil ca profesorul sa poata furniza toate informatiile teoretice de care elevii au nevoie si sa lucreze cat mai multe modele de probleme, in acelasi timp. Scopul sedintelor de meditatii la matematica nu este de a preda materia a doua ora. Obiectivul orelor suplimentare este acela de a interveni acolo unde apar lacune, de a completa si aprofunda notiunile mai dificile.
2. Majoritatea elevilor nu au inclinatie catre matematica
Vrem sa recunoastem sau nu, matematica nu este o materie care se bucura de o foarte mare popularitate in randul elevilor. Majoritatea acestora nu au o inclinatie vizibila catre aceasta disciplina. Lacunele incep sa se faca simtite inca din clasele de gimnaziu. Odata neacoperite, lipsurile se pot transforma in probleme reale pentru elevii de liceu, care cu greu pot intelege si asimila notiunile mult mai abstracte de algebra si analiza matematica.
3. Meditatiile sunt prielnice pentru elevii care sustin examen de admitere la facultate
In ciuda faptului ca examenele de admitere in invatamantul superior au inceput sa fie de domeniul trecutului, unele facultati inca tin la prestigiul lor si organizeaza evaluari pentru selectia canditatilor.
Programa de admitere la universitati este de multe ori in discordanta cu programa scolara, mai ales ca exista o mare discrepanta in ceea ce priveste alocarea orelor pe filiere si specializari. Din acest motiv, viitorii absolventi de liceu recurg la orele particulare de pregatire pentru a face fata cerintelor. O parte din ei opteaza pentru un centru de meditatii matematica din Bucuresti, iar altii se indreapta catre meditatorii particular precum meditatii-orice.ro.
4. Meditatiile ii scapa de grija pe parinti
Programul tot mai incarcat al parintilor si orele suplimentare petrecute la locul de munca aduc cu sine si “reversul medaliei”. Parintii au prea putin timp sa se ocupe de odraslele lor, sa ii indrume la teme si tind sa lase acest lucru in sarcina profesorilor. Un lucru oarecum benefic daca ne gandim ca micutii pot avea parte de asistenta calificata.
5. Meditatii matematica, calea mai facila spre performanta!
In Bucuresti, competitia la concursurile scolare este acerba, motiv pentru care elevii au nevoie de pregatire continua si sustinere din partea corpului profesoral pentru a performa. Daca la orele de curs, timpul este insuficient pentru a rezolva modele de probleme de dificultate ridicata, in particular, aceasta lipsa poate fi suplinita.