5 avantaje ale utilizarii aerotermei

aeroterma

Incalzirea locuintei este un subiect de care ne lovim doar in perioada rece a anului, atunci cand temperatura de afara incepe sa scada iar sistemul centralizat de termoficare nu este inca pornit. Acesta este momentul in care cautam solutii alternative pentru incalzirea casei.

Aeroterma sau incalzirea locuintei cu o solutie inteligenta

Exista o multitudine de solutii, dar una dintre cele mai comode variante pentru a obtine confortul termic este utilizarea unei aeroterme. Cu acest aparat incalzirea locuintei se face rapid si la costuri reduse.

Aeroterma este alcatuita:

  • dintr-un ventilator;
  • o rezistenta electrica;
  • mai multe panouri radiante.

Sistemul de functionare este simplu si sigur:

  • caldura degajata de rezistenta electrica este mentinuta de elementele radiante si este difuzata in incapere cu ajutorul ventilatorului.

Astfel, aerul este incalzit relativ uniform pe o suprafata mare, iar convectia de aer ce se creeaza in incapere asigura o incalzire rapida si uniforma a mediului ambient.

Tot ceea ce avem de facut este sa setam nivelul de putere dorit iar aeroterma va mentine o atmosfera calda si placuta in camera.

Cea mai buna aeroterma este intotdeauna aleasa in functie de dimensiunea camerei pe care o vom incalzi. Nu are sens sa cumparam o aeroterma de capacitate mare daca nu o vom folosi la capacitate deplina, chiar daca aceasta este dotata cu mai multe facilitati sau functii.

Avantajele utilizarii aerotermei:

  • sunt ieftinesi acest detaliu le urca pe lista celor care au orice nivel de buget.
  • fiabile;
  • usor de transportat. Faptul ca un astfel de aparat trebuie sa poata fi mutat, greutatea si modul in care se realizeaza acest transport sunt importante. Astfel, aeroterma trebuie sa poata fi transportata si de catre persoane mai in varsta, care nu mai au forta necesara pentru a cara lucruri;
  • sunt sigure. Acestea nu prezinta niciun pericol atunci cand sunt utilizate. Majoritatea au un grilaj de protectie amplasat in fata rezistentelor si sunt prevazute cu senzori ce opresc automat functionarea aparatului atunci cand aceasta este rasturnata accidental;
  • consumul de curent electric este redus.

Puterea aerotermei depinde de cat de repede dorim sa incalzim camera. Cu cat o aeroterma este mai puternica, cu atat camera noastra se va incalzi mai repede iar temperatura se va mentine constanta o perioada mai lunga de timp.

Chiar daca suntem tentati sa credem ca o aeroterma cu putere mare ne va afecta bugetul acest lucru nu este adevarat, deoarece acestea sunt prevazute cu termostate ce opresc functionarea aparatului atunci cand temperatura din incapere depaseste valoarea dorita.

Termostatul este responsabil si de pornirea aerotermei atunci cand temperatura a scazut, iar acest ciclu ne va asigura o atmosfera placuta obtinuta la un pret destul de scazut.

Este bine sa alegem o aeroterma ce are mai multe trepte de putere si astfel vom controla mai bine si mai precis temperatura din incapere. Acest lucru ne va ajuta si la incalzirea rapida a aerului din camera, iar in momentul in care am atins temperatura dorita vom comuta pe o treapta de putere inferioara ce va mentine temperatura ambientala corecta.

Cele mai bune aeroterme sunt silentioase si pot directiona jetul de aer in directia dorita. Este recomandat sa ne alegem cu atentie si materialul din care este confectionata rezistenta, chiar daca acest lucru este posibil sa mareasca pretul de achizitie al aerotermei.

rezistenta construita din elemente ceramice este intotdeauna binevenita, deoarece va inmagazina mai multa caldura pe care o va pastra o perioada mai lunga de timp, iar acest lucru va avea un impact benefic asupra bugetului nostru lunar.

Elementele de siguranta sunt un capitol la care trebuie sa fim foarte atenti atunci cand ne vom cumpara o aeroterma. Protectia la supraincalzire si la inclinare nu trebuie sa lipseasca (deoarece discutam de un aparat cu o putere mare, ce risca sa se supraincalzeasca in cazul unei folosiri indelungate), iar un panou de control intuitiv si bine amplasat ne va oferi posibilitatea de a seta cu usurinta parametrii de functionare ai aerotermei.

Alte Articole de 1 :

img_65951

P – Ambalaje cosmetice

Materialele utilizate pentru ambalarea produselor cosmetice inseamna o gama incredibil de diversificata de materiale, in ceea ce priveste materialul utilizat la fabricarea lor, forma, marimea si modalitatea de utilizare pentru...

panel-decorativo-3d-Diamond-Wall-Coverings-Group

Cum să decorezi casa cu panouri 3D?

Dormitorul, livingul sau chiar baia și bucătăria au nevoie de detalii mici, fabricate din materiale calitative, care să te ajute sa conturezi și să consolidezi propriul stil în casa ta....