5 avantaje pentru outsourcing în România

Companii din toate domeniile de activitate își externalizează proiectele IT către un partener de încredere în special datorită unui beneficiu clar: resursele interne (atât umane, cât și financiare) sunt folosite mult mai bine pentru a dezvolta compania și a deveni mai competitivă pe piață. 

Inițial, principalele motive au fost creșterea rapidă și controlul costului, însă în ultimii ani inovația și opțiunea de a oferi clienților o experiență mai bună în timp ce interacționează cu business-ul au devenit niște provocări reale, cu care se confruntă atât companiile mari, cât și startup-urile. Astfel, în momentul de față outsourcing-ul serviciilor de IT are ca scop maximizarea valorii adăugate a business-ului, și nu doar salvarea costurilor. 

Cu toate acestea, mulți se întreabă: unde ar fi cel mai bine să fac outsourcing? Local, în România, sau în alte țări? De aceea, îți prezint patru avantaje pentru care este mai bine să externalizezi serviciile IT în România.

Abilitatea de a comunica în persoană

Este mult mai ușor să discuți un proiect IT cu o echipă atunci când vă întâlniți. Chiar dacă în acest moment există restricții din cauza pandemiei de COVID-19 este mult mai ușor să te întâlnești cu o echipă și să-ți iei măsurile de precauție necesare, față de a călători într-o altă țară. Atât măsurile de siguranță, cât și timpul și distanța pot fi gestionate mult mai bine, decât să călătorești într-o țară care îți cere un test PCR sau impune carantinarea obligatorie. 

De asemenea, întâlnirea directă facilitează o comunicare clară. Faptul că poți să vorbești aceeași limbă și împărtășiți aceeași cultură vor contribui, cu siguranță, la succesul proiectului. Comunicarea clară este critică pentru a te asigura de succesul relației cu compania de outsourcing IT. 

Cunoașterea pieței

Competiția este acerbă indiferent de aria ta de activitate. Dacă apelezi la o companie locală, care deține o experiență vastă pe mai multe tipuri de piețe, vei reuși să creezi o soluție care să te ajute să fii cu adevărat competitiv. 

O companie locală de outsourcing IT știe cum funcționează piețele din România și-ți poate oferi insight-uri valoroase despre cum să-ți îmbunătățești soluția, astfel încât să investești inteligent în creșterea business-ului.

  1. Calitatea soluției 

Datorită unei comunicări mult mai clare business-ul tău va avea soluția de care are nevoie. Spre exemplu, toate întrebările, feedback-ul și informația vor fi transmise mult mai rapid datorită faptului că atât tu, cât și compania de outsourcing, sunteți în același fus orar. Echipele de dezvoltare și design vor putea lucra în același timp fără bariere de comunicare, astfel vei avea o calitate finală a produsului mult mai bună și într-un timp mai scurt. 

Cel mai important aspect al unei soluții software o reprezintă arhitectura pe care este dezvoltată. Datorită comunicării foarte clare, arhitectura aplicației va fi creată conform obiectivelor tale de business și, astfel, vei beneficia de o soluție care să te reprezinte și să te ajute să scalezi rapid. 

Accesibilitate și customer service

Una dintre cele mai probleme când achiziționezi software pentru companie o reprezintă onboarding-ul – cum folosesc, toți cei implicați, software-ul, la capacitatea maximă? 

Datorită faptului că ai ales să lucrezi cu o companie de outsourcing locală, onboarding-ul pentru aplicație poate fi făcut fie în persoană, fie prin video call, dar cel mai important este faptul că echipa ta internă are acces la o echipă de support disponibilă în aceeași zi.

Echipa de support disponibilă în aceeași zi și posibilitatea de a conversa în aceeași limbă înseamnă că angajații tăi sunt mai productivi și eficienți, indiferent de problemele care apar. 

Costuri mult mai avantajoase

Să apelezi la serviciile unei companii specializate în outsourcing IT este mult mai avantajos, din punct de vedere al costurilor, decât să angajezi o echipă intern – principalul beneficiu al unei companii specializate în outsourcing IT precum Roweb Development îl reprezintă know-how-ul și skillset-ul care acoperă ultimele tehnologii disponibile pe piață. 

O companie de outsourcing locală va avea o echipă de experți pregătită în orice moment să preia cele mai dificile proiecte și să livreze exact cum îți dorești. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Formarea la distanță reprezintă astăzi una dintre cele mai frecvente modalități de învățare, mai ales în contextul actual al pandemiei, când este recomandată distanțarea socială. Avantajele acestei modalități de formare...
Implantul dentar este cea mai simplă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi sau a celor ce nu mai pot fi recuperaţi. Acesta este durabil, eficient preluând funcțiile dintelui normal şi,...
Există multe reguli nescrise pe care părinții ar trebui să le urmeze în creșterea și educarea unui copil. Desigur, aceste reguli sunt strict individuale, în funcție de temperamentul, dezvoltarea și...
Dacă folosiți în mod curent oja permanentă și dacă întâmplător doriți să o înlăturați, nu este nevoie întotdeauna să faceți o programare la un cabinet de manichiură și pedichiură. Cu...
Toamna este sezonul pregătirii murăturilor şi a curățeniei. Multe gospodine pun pe primul plan pregătirea cămării cu preparate pentru iarnă. Înainte de a începe organizarea acesteia se impune eliberarea spațiului...