5 criterii pentru alegerea aspiratorului. Care este cea mai buna varianta de pe piata?

aspirator

Majoritatea celor care urmeaza sa isi cumpere un aparat electrocasnic isi pun intrebarea, justificata de altfel: Care este cel mai bun aspirator? Exista o multime de aspiratoare performante pe piata, insa diferentele intre modele sunt uriase, atat in ceea ce priveste dotarile, cat si in ceea ce priveste preturile.

Testarea unui aspirator (sau Handstaubsauger im Test), pe de alta parte, este aproape imposibila, in conditiile in care in niciun magazin nu este posibila desfacerea aspiratorului si folosirea lui pentru a-i descoperi eficienta. Tocmai de aceea, alegerea trebuie sa se faca in functie de anumite criterii.

Inainte de a descoperi criteriile, trebuie sa se stabileasca cu exactitate ce se doreste de la acest aparat. De regula, dorintele sunt urmatoarele: eficienta in curatare, indepartarea unui numar cat mai mare de microbi, consum mic de energie, zgomot redus. Stabilirea acestor dorinte reprezinta un pas important spre o decizie buna.

Care sunt principalele criterii si  pentru alegerea unui aspirator?

  • Modul de colectare a prafului. Putini sunt cei care acorda atentie acestui lucru, chiar daca este foarte important. Unele aspiratoare colecteaza praful intr-un sac, altele il colecteaza intr-un loc special, altele il colecteaza si il compacteaza in timp ce altele il amesteca cu apa. Trebuie sa se opteze pentru varianta care prezinta cel mai mic risc de inhalare a microbilor. De regula, sunt de evitat aspiratoarele cu sac sau cele care colecteaza praful intr-un loc special, urmand ca utilizatorul sa spele acel loc. Cele mai performante sunt, de departe cele cu filtrare cu apa, insa din pacate sun si cele mai scumpe.
  • Modul de utilizare. Se poate alege un aspirator manual, care este mic dar se utilizeaza usor, pentru un aspirator clasic sau pentru unul vertical. Toate se dovedesc eficiente, insa aspiratoarele manuale sunt mai bune pentru spatiile inguste si pentru automobil, cele verticale sunt perfecte pentru zonele plane si largi din casa in timp ce varianta clasica este ideala pentru orice alt tip de aspirare.
  • Tehnologia folosita. Aspiratoarele moderne sunt inteligente. Exista chiar si roboti de aspirare, care elimina utilizatorul din formula curateniei si se descurca singuri in eliminarea prafului. Cu cat tehnologia este mai performanta, cu atat este mai bine. Pana la urma, daca este usurata munca, orice utilizator este multumit. Tehnologia costa, de cele mai multe ori, asadar, este bine sa se ia in considerare si urmatorul criteriu.
  • Consumul de energie. Partea buna este ca odata cu dezvoltarea tehnologiei, aspiratoarele consuma din ce in ce mai putina energie. Un aspirator modern (hier) poate sa coste mai mult la inceput, insa este foarte economic pe parcurs. Multe dintre aspiratoarele noi au clasa de eficienta energetica A+++.
  • Zgomotul produs. Multe aspiratoare sunt extrem de zgomotoase, deranjandu-i pe cei din jur. Cei care nu isi doresc ca vecinii sa stie cand fac curat este bine sa se orienteze spre aspiratoare cat mai silentioase. De regula, pentru a fi confortabil in acest sens, aspiratorul nu trebuie sa depaseasca 70 de decibeli.

Este important, asadar, ca un aspirator sa fie eficient, silentios si daca se poate sa functioneze singur. Partea buna este ca exista optiuni care respecta toate criteriile.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...