5 factori importanți pentru identificarea criptomonedelor de succes

5factoriimportantipentruidentificareacriptomonedelordesucces

Din 2009, de la apariția primei criptomonede până în prezent, piață crypto este plină de proiecte atractive care te împing în a face o investiție. Articolele au ca titlu sau ca subiect mesaje precum: Tu știi cât ai fi avut acum dacă ai fi investit în Bitcoin x suma în perioada y? Asta îi face pe oameni să vadă în monede doar posibilitatea de a face profit, de a câștiga bani, de a se îmbogăți. Din acest motiv, aleg proiecte mici, fără a ține cont de factorii esențiali pe care trebuie să îi îndeplinească o monedă pentru a începe o investiție în ea. Alegând monede listate la prețuri nesemnificative și permițându-le să cumpere cantități mari și sperând să aibă o evoluție asemănătoare Bitcoin îi poate duce la pierderi la fel de mari.

Care sunt factorii de care trebuie să ținem cont când alegem să investitim într-un proiect?

1. Utilitatea criptomonedei

Toate monedele au un white paper. Acesta reprezintă documentul pe care cel sau cei din spatele monedei l-au gândit și prezintă viziunea acestora. Aici se descrie utilitatea criptomonedei. Orice monedă se bazează pe registrul distribuit, deci pentru a fi utilă trebuie să o puteți utiliza într-un regim blockchain. Utilitatea înseamnă, deci, modul în care poate fi ea folosită. De asemenea, este important să vedeți listarea și pe coinmarketcap.com. Acesta este site-ul care urmărește evoluția monedelor și puteți să vedeți dacă dezvoltatorii și-au ținut promisiunea în ceea ce privește moneda lor.

2. Rapiditatea monedei

Rapiditatea monedei reprezintă natura acesteia. Monedele au fost create pentru a face schimburile mai rapide. Ele au la baza acestui transfer fără granițe, ceea ce le conferă rapiditate. Procesările monedelor țin de tot proiectul pe care îl au în spate. De asemenea, numărul de monede pe care îl au in circulație determina viteza de procesare a unei tranzacții. De exemplu, Bitcoin a apărut într-o cantitate de 21 de milioane de monede și niciodată nu o să se depășească acest număr. Trebuie să găsiți platforme pe care să puteți tranzacționa criptomonede sigur și rapid, pentru ca piață cripto este volatilă si orice întârziere care nu este determinată de rețeaua blockchain înseamnă pierdeți pentru dumneavoastră.

3. Investeste intr-o criptomoneda care are o echipa de incredere in spate

Majoritatea proiectelor din blockchain își prezintă echipa din spatele. Este indicat să te orientezi către proiecte care au oameni care au mai lucrat în trecut în proiecte asemănătoare. Diversitatea echipei aduce un plus. Orice echipa trebuie să fie formată și din oameni de comunicare, oameni de marketing, oameni din domeniul financiar. Același principiu îl au și platformele cu care alegeți să lucrați. Dacă au o echipa dezvoltată în spate și experientă vastă în piață crypto din România, monedele pe care aleg să le listeze de obicei sunt documentate și analizate, pentru a nu-și păcălii clienții și în final să trebuiască să le returneze fondurile. De exemplu, dacă sunteți din Iași și alegeți să cumpărați de la un ATM Bitcoin din Iași, monedele pe care le găsiți disponibile la bancomat sunt cu siguranță proiecte de succes pentru că altfel compania respectivă nu ar reuși să facă nici ea profit.

4. Valoare criptomonedei

Valoarea percepută a unei criptomonede determină valoarea relativă a acesteia. Dacă un proiect își îndeplinește obiectivele intiale, atunci oamenii își arată încrederea în acea monedă. De asemenea, dacă acea monedă continuă să se dezvolte, aducând în fața utilizatorilor mai mult decât a promis inițial, evident că valoarea să crește.

Nu va lăsați păcăliți de marketingul din spatele imaginii prezentate. După cum am menționat anterior, aceste este important să existe, însă trebuie să nu uitați de primul punct în care citiți care au fost obiectivele inițiale și vedeți dacă au reușit să le atingă.

5. Capitalizarea pieței

Capitalizarea contează mai mult decât prețul ei în piață. Acesta este indicatorul valorii ei în piață. Acesta este un calcul, o înmulțire a ofertei totale în circulație și a prețului individual. Această capitalizare poate fi urmărită atât printr-o singură căutare pe google, cât și prin platforma Coin Market Cap care are că principal scop să facă aceste calcule pentru dumneavoastră și să listeze cele mai profitabile proiecte.

Marile exchange-uri din lume își aleg monedele cu care doresc să lucreze din aceeași platformă pentru a le oferi clienților lor siguranță.

Indiferent de care sunt factorii după care te ghidezi tu, este important totuși să ții cont și de cei menționați aici. Desigur, feelingul poate fi un factor pe care îl poți alege în a face cele mai bune alegeri pentru portofoliul tău.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Formarea la distanță reprezintă astăzi una dintre cele mai frecvente modalități de învățare, mai ales în contextul actual al pandemiei, când este recomandată distanțarea socială. Avantajele acestei modalități de formare...
Implantul dentar este cea mai simplă soluţie de înlocuire a dinţilor pierduţi sau a celor ce nu mai pot fi recuperaţi. Acesta este durabil, eficient preluând funcțiile dintelui normal şi,...
Există multe reguli nescrise pe care părinții ar trebui să le urmeze în creșterea și educarea unui copil. Desigur, aceste reguli sunt strict individuale, în funcție de temperamentul, dezvoltarea și...
Dacă folosiți în mod curent oja permanentă și dacă întâmplător doriți să o înlăturați, nu este nevoie întotdeauna să faceți o programare la un cabinet de manichiură și pedichiură. Cu...
Toamna este sezonul pregătirii murăturilor şi a curățeniei. Multe gospodine pun pe primul plan pregătirea cămării cu preparate pentru iarnă. Înainte de a începe organizarea acesteia se impune eliberarea spațiului...