Popularitatea unor jocuri clasice crește de la an la an, iar interesul oamenilor pentru Monopoly, Table sau Rummy rămâne la un nivel ridicat.
Iată care sunt 5 dintre cele mai vechi jocuri populare și în 2021:
1. Monopoly – În 1935, în plină criză economică mondială, a luat naștere acest joc foarte popular și la aproape un secol distanță. Cei care au inventat acest joc au fost frații Darrow din Pensylvania. În marea criză din acel moment, mulți oameni au rămas fără un loc de muncă, iar printre ei s-au aflat și frații Parke. Ei au visat că acest joc să le aducă faimă și bogăție și astfel au început jocul pe cont propriu. Ei au vândut prima dată 5.000 de exemplare și în primul an de la lansare a fost cel mai cumpărat joc din SUA. Se crede că până în zilele noastre au fost vândute cel puțin 200 de milioane de exemplare și că cel puțin 500 de milioane de oameni l-au jucat. În Monopoly, jucătorii avansează pe suprafața de joc în funcție de numărul decis de zaruri. Ei își măresc averile imobiliare prin achiziția unor case și hoteluri. Scopul final este de a-i băga pe adversari în faliment.
2. Table – Este unul dintre cele mai vechi jocuri din istorie. Se crede că totul a început în urmă cu mai bine de 5.000 de ani, în Mesopotamia, undeva în Irak-ul din zilele noastre. Tablele au devenit foarte populare și, pentru a avea succes, e nevoie de o combinație de noroc și strategie. De la începutul secolului al XX-lea, tablele au devenit un adevărat fenomen în România și sunt practicate de oameni de toate vârstele, în vacanțe sau acasă. Mai mult, popularitatea ridicată a dus și la apariția în România a unor jocuri de table online pe bani reali. Astfel, în secțiunea NetBet cazinouri online utilizatorii se pot distra la partide și turnee de table. Miza minimă pentru o partidă pleacă de la 5 RON, iar cea maximă ajunge la 100 RON. Atmosfera jocului de table este autentică, grafica e foarte bună și experiența este una cu totul specială.
3. Rummy – Povestea acestui joc special a început undeva în secolul al XVIII-lea, în Asia. Și în zilele noastre este unul dintre cele mai populare jocuri între prieteni. Se poate juca în 2-4 persoane, iar un set conține 104 piese, cu numere de la 1 la 13, în patru culori diferite, dar și 2 piese de Joly. Setul de rummy (remi) are în total 4 table de joc din lemn. Scopul jocului de rummy este să se formeze cu toate piesele de pe tabla de joc suite ori formații. Astfel, persoană care reușește acest lucru prima va câștiga.
4. Șeptică – Un joc de cărți cu o mare tradiție în special în România. Șeptică reușește să scoată la lumină spiritul competitiv din fiecare om, dar îmbunătățește și capacitatea de memorare. Dacă sunt doi sau trei participanți, fiecare joacă pentru el, în timp ce în versiunea cu patru oameni se poate juca și pe echipă. În joc se folosesc cărțile de la 7 în sus și așii. La începutul jocului fiecare primește câte patru cărți la întâmplare. Iar la finalul primei runde se primesc noi cărți. Cel care la final are cei mai mulți ași sau zece e considerat câștigător.
5. Război – E nevoie de cel puțin doi jucători, iar la Război se folosesc toate cele 52 cărți de joc. Cărțile de joc sunt împărțite participanților, apoi în fiecare rundă fiecare va lua cartea de sus din propriul tanc și o va așeza pe masă, cu fața în sus. Cel care are cartea cu valoarea cea mai mare va câștiga toate cărțile de pe masă. La Război, asul e considerat cartea cea mai valoroasă. În cazul în care pe masă sunt 2 cărți sau mai multe de aceeași valoare se va declanșa război. Astfel, dacă respectiva carte este 7, ei vor pune 7 cărți pe masă. În momentul în care un jucător rămâne fără cărți este eliminat din joc. Câștigător este cel care rămâne ultimul și a adunat toate cărțile.