conturi in euro

5 pasi simpli pentru a dezgheta lada frigorifica

Congelarea este procesul prin care putem mentine proaspete diferite tipuri de alimente mai mult timp. Multora dintre noi ne place sa facem provizii, iar acest lucru este cat se poate de normal, cu atat mai mult atunci cand nu aveti timp sa iesiti frecvent la cumparaturi, iar atunci cand mergeti preferati sa achizitionati o cantitate mai mare de alimente. O solutie excelenta care ne poate ajuta sa mentinem in siguranta alimentele este cea mai buna lada frigorifica. Insa, ceea ce trebuie sa stim foarte bine se refera atat la modul de utilizare, cat si la modalitatea de intretinere a acesteia.

Partea interesanta apare atunci cand incepem sa observam un strat de cristale de gheata pe peretii lazii frigorifice, dar si pe suprafata alimentelor. In acel moment, trebuie sa ne dam seama ca este timpul sa dezghetam aparatul frigorific!

De ce ar trebui sa dezgheti lada frigorifica?
Unele congelatoare sunt proiectate sa se dezghete automat, cum ar fi congelatorul de deasupra frigiderului si multe modele verticale. Dar aproape orice lada frigorifica trebuie dezghetata manual periodic. In caz contrar, aparatul  nu va functiona la eficienta maxima, ceea ce inseamna ca este nevoie de mai multa energie (si bani) pentru a va pastra mancarea congelata. De asemenea, inseamna ca mesele isi vor pierde calitatea mai repede si este posibil chiar sa incepeti sa ramaneti fara spatiu daca gheata devine prea groasa.

Cat de des ar trebui dezghetata lada si cat timp va dura procesul?
Este recomandat sa dezghetati lada frigorifica o data pe an sau ori de cate ori obsercati va gheata incepe sa se formeze. Procesul poate varia ca durata in functie de modelul pe care il detineti, iar acest aspect il veti putea verifica in manualul de utilizare. Intregul procesul, insa poate dura aproximativ o zi. Cea mai mare parte a timpului este doar asteptarea astfel incat sa puteti face si alte lucruri.

Pasul 1. Reduceti stocul.

Reducerea proviziilor ar putea fi dificila uneori, insa nu trebuie sa va faceti griji fiindca nu va trebui sa scapati de tot. In functie de cat de mare este stocul de alimente, veti dori sa incepeti sa va planificari reducerea lui cu o saptamana sau doua inainte de a dezgheta aparatul. Iata cateva modalitati de a reduce cantitatea de alimente pe care trebuie sa o depozitati in timpul dezghetului.

Planificati dezghetul cu un anumit interval de timp inainte. Este cel mai simplu mod de a va asigura ca in momentul in care veti incepe dezghetarea, veti avea doar o cantitate mica de alimente depozitate. Eventual, planificati o perioada din luna in care, de regula, aveti putine alimente la congelator caci se apropie ziua in care veti gati. Totodata, este probabil sa gastiti articole pe care le puteti decongela si adauuga inapoi urmatoarea zi la congelator.
Mancati! Planificati mesele astfel incat sa folositi proviziile pe care le aveti depozitate in lada la gatit.
Oferiti mese. Daca intr-adevar aveti foarte multa mancare si nu aveti ce face cu ea, gasiti pe cineva care are nevoie de mancare si oferiti.
Aruncati-le. Toate alimentele care au trecut de data optima de consum pot fi aruncate. Nimanui nu ii este placut sa arunce mancare, insa uneori chiar este necesar. Iar un congelator curat si organizat va va ajuta la reducerea risipei in viitor.
Pasul 2. Asezati alimentele temporar in congelatorul frigiderului. Faceti loc in congelator. Urmati pasul 1 si pentru congelatorul de la nivelul frigiderului  asigurandu-va astfel de dinainte ca veti avea suficient spatiu disponibil. De asemenea, puneti orice articole ramase in frigider sau intr-o lada frigorifica cu gheata.

Pasul 3. Dezghetarea. In primul rand, verificati manualul produsului. Fiecare lada frigorifica si producator ofera anumite recomandari in acest sens si este important sa stiti exact despre ce este vorba.

Deschideti usa. Odata ce aparatul este gol, trebui sa il orpiti si sa deschideti usa pana ce toate gheata este topita. Pentru unele modele se poate utiliza apa calda sau ventilatoare pentru accelerarea procesului. Asigurati-va ca va faceti un plan bine pus la punct pentru scurgerea apei.

Curatati si uscat. Dupa ce lada s-a dezghetat, luati niste apa calda si detergent de spalati partile laterale si partea de jos. Puteti utiliza detergent de vase care va curata excelent. Dupa ce ati terminat, uscati cu un prosop pana cand toata umezeala dispare, astfel incat sa nu se mai formeze gheata.

Pasul 4. Racirea. Porniti din nou lada frigorifica si inchideti capacul dupa ce s-a uscat complet. Majoritatea aparatelor frigorifice trebuie lasate pronite timp de 6-8 ore inainte de a adauga alimentele in ele. Din nou verificati specificatii modelului pe care il aveti.

Pasul 5. Organizati si reaprovizionati! Introduceti inapoi articolele ramase in congelator. Pe masura ce reasezati articolele, profitati de aceasta ocazie pentru a reorganiza mai bine. Utilizati foaia utila de inventariere a congelatorului pentru a enumera articolele si marcati-le cu o data corespunzatoare de utilizare pana la. Produsele care se apropie de termenul de expirare vor trebui consumate mai curand decat cele proaspat achizitionate. In plus, pe masura ce mutati articolele asigurati-va ca ambalajul acestora este curat si uscat pentrua  preveni formarea ghetii din nou.

Speram ca acest ghid v-a ajutat si va invitam sa aflati mai multe informatii utile despre cele mai bune lazi frigorifice pe www.lazi-frigorifice.ro.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SEO MEDIA:

Ingrijirea tenului gras cu tendinta acneica necesita o abordare atenta si produse adecvate, ceea ce poate fi o provocare pentru multe dintre noi.
Curățarea terenurilor de vegetație și arbusti poate fi o sarcină dificilă și laborioasă, mai ales atunci când terenul este acoperit de vegetație densă sau arbusti înrădăcinați adânc.
În contextul creșterii preocupărilor legate de impactul asupra mediului înconjurător, industria ambalajelor a fost nevoită să găsească soluții mai sustenabile pentru a reduce impactul deșeurilor asupra planetei.
ntr-o lume a afacerilor în continuă evoluție, imaginea brandului și modul în care acesta este perceput de către clienți joacă un rol esențial în succesul oricărei companii.
Într-o lume în continuă schimbare, preocuparea pentru impactul asupra mediului înconjurător a devenit din ce în ce mai importantă.