conturi in euro

5 semne ce arata ca trebuie sa mergi la psiholog.

Te-ai simtiti vreodata coplesit incat sa nu te poti descurca cu problemele prin care treci? Daca da, trebuie sa stii ca nu esti singur si poti cere ajutor in a depasi situatiile dificile.

Cele mai intalnite probleme sunt viciile, precum alcoolul, tutunul, greutatea instabila, totodata, intamplarile socante din viata unei persoane precum o despartire, un deces sau inexistenta unei vieti sociale active poate cauza stari grave la nivelul psihicului unei persoane.

Problemele ce par a fi minuscule pot degenera in afectiuni grave ce pot afecta atat sanatatea pacientului, cat si viata acestuia de zi cu zi. In aceste situatii trebuie sa cereti ajutorul unui specialist.

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este o ramura a psihologiei. Un psiholog va poate ajuta sa depasiti aceste probleme dificile din viata dumneavoastra. Acesta, prin sedinte de psihoterapie Bucuresti, va va ajuta sa  treceti peste cumpenele din viata si sa deveniti mai sanatos si productiv, indiferent de varsta pe care o aveti.

Procedurile utilizate in psihoterapie sunt validate din punct de vedere stiintific si ajuta pacientii sa dezvolte obiceiuri mult mai sanatoase si mai eficiente, de asemenea, ii ajuta sa treaca peste perioadele dificile din vietile acestora. In prezent sunt existente foarte multe abordari ale psihoterapiei, una dintre acestea fiind cea in care ajuta persoanele sa lucreze prin problemele lor.

Unii oameni cauta ajutorul unui psihoterapeut deoarece se simt de mult timp deprimati, anxiosi sau suparati, altii doresc ajutor din cauza unei boli cornice ce interfereaza cu starea lor emotionala sau fizica. Cei mai multi pacienti consulta un psihoterapeut in urma unei despartiri, a stresului acumulat la locul de munca sau din cauza unui deces al unei persoane dragi.

Semnele ce arata ca ai nevoie de un psiholog

Cu toate ca inca exista persoane ce asociaza mersul la psiholog cu problemele mintale, nu trebuie sa credeti in acest mit. Psihologul este ajutorul de care aveti nevoie, fiind si acel specialist ce nu are calitate de medic, neeliberand medicamente sau tratamente medicale, acesta lucreaza cu dumneavoastra, cu personalitatea si psihicul.

Trebuie sa consulti un specialist in psihoterapie cand:

  • Simti un sentiment coplesitor, ce iti da o stare de tristete si neputinta
  • Faci eforturi si totusi problemele tale nu se imbunatatesc nici cu ajutorul prietenilor sau a familiei
  • Iti este dificil sa te concentrezi la activitatile zilnice sau la locul de munca
  • Aveti anumite vicii ce ii pot deranja pe cei din jur sau pe dumneavoastra precum starile de agresivitate, fumatul, consumul de alcool sau droguri
  • Va faceti excesiv de multe griji si aveti sentimentul constant ca se va intampla ceva rau

In cat timp ma vindec?

In astfel de situatii este dificila stabilirea unui timp aproximativ. Durata tratamentului depinde de foarte multi factori, cum ar fi gravitatea problemei sau caracterul pacientului.

Alaturi de psihoterapeutul dumneavoastra veti hotari cand sunteti pregatit sa renuntati la sedintele de psihoterapie. Va veni o zi in care nu te vei mai duce la culcare ingrijorat si te vei trezi binevoitor si aceste zile se vor repeta, acesta este unul dintre semnele ce anunta progresul dumneavoastra si rezultatele din urma sedintelor de psihoterapie Bucuresti.

Dupa incheierea tratamentului psihoterapeutic este necesar sa mai vizitati specialistul ocazional pentru verificari. Este indicat sa il contactati in urmatoarea luna de la incheierea sedintelor pentru a il informa cu privire la starea dumneavoastra.

Va recomand sa vizitati un psihoterapeut pentru a va pastra sanatatea si pentru a depasi mult mai usor perioadele dificile prin care treceti.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Musina Justin:

Pentru a avea o locuinta optima trebuie sa investim in renovarea acesteia la anumite perioade de timp.
Alegerea detergentului potrivit pentru rufe poate fi dificila,
In ziua de astazi, ochelarii sunt considerati a fi accesorii vestimentare, fiind la fel de eleganti ca o poseta sau o curea.
O alimentatie vegana contine numai alimente crude, precum legume, fructe, germeni, nuci, si preparate din plante.
Femeile se confrunta zilnic cu problemele legate de aspect.