5 sfaturi de redactare a CV-ului

sfaturi-redactare-cv

In aceasta era digitala, regulile pentru redactarea CV-ului s-au schimbat. Desi multe despre CV pot parea la fel, exista lucruri pe care tu, in cautarea unui loc de munca, trebuie sa le faci astazi diferit. Fii pregatit atunci cand mergi la interviu sa raspunzi la intrebari cheie precum care este salariu brut pe care ti-l doresti.

Este posibil ca unele sfaturi vechi de redactare a CV-urilor sa fi fost eficiente la fel de recente ca acum cativa ani, dar daca doriti ca CV-ul dvs. sa ajunga in mainile potrivite si sa va ajute sa treceti prin usile catre angajatorul dvs. tinta, ignorati aceste sfaturi vechi de redactare a CV-urilor de mai jos.

1. Pastrati CV-ul la o singura pagina

Desi este inca adevarat ca niciun manager de angajare nu va dori sa treaca prin pagini si pagini ale CV-ului dvs., incercarea de a va mentine CV-ul la o pagina este mai putin critica decat continutul pe care trebuie sa il prezentati. Daca aveti informatii care sunt demne de inclus in CV si care sunt relevante atunci nu exista niciun rau real daca CV-ul dvs. ajunge sa aiba doua pagini.

Faptul este ca multi angajatori ruleaza astazi CV-uri prin Sistemul de urmarire a solicitantului inainte ca acesta sa ajunga chiar in mainile oamenilor, astfel incat prima dvs. misiune este sa va treceti CV-ul de aceasta etapa. Pentru a face acest lucru, trebuie sa includa cuvintele cheie potrivite care sunt adesea listate sau mentionate in fisa postului.

2. Titlu

Acum, mai mult ca oricand, CV-ul dvs. trebuie sa reflecte cu precizie istoricul angajarii. Angajatorii nu se uita doar la CV-ul pe care il trimiteti. Ei fac cercetari online, se uita la profilul dvs. LinkedIn pentru a compara informatii. Vor intreba daca ceea ce se reflecta in CV-ul dvs. nu este reflectat in alta parte, asa ca nu incercati sa prezentati informatii care sunt departe de adevar, deoarece exista sanse mari sa nu puteti pacali pe nimeni. De asemenea atasati o scrisoare de intentie.

3. Completati CV-ul dvs. cu cuvinte cheie

Cuvintele cheie raman esentiale pentru cat de bine este primit CV-ul dvs., dar nu este vorba de a avea un set de etichete de cuvinte cheie la sfarsitul CV-ului dvs. sau de a le ascunde schimband culoarea fontului in alb, astfel incat sa se amestece cu fundalul.

Ai scris un CV care va fi in cele din urma revizuita si citita de un om, deci utilizati cuvintele cheie corespunzatoare in contextul cu restul continutului din CV-ul.

4. Includeti abilitati tehnice de baza

Abilitatile tehnice sunt dorite practic in fiecare profesie, dar in trecut, unde va evidentiati cunostintele despre MS Office Word, Excel, PowerPoint si asa mai departe, nu mai sunt relevante.

Abilitatile tehnice despre care trebuie sa vorbiti in CV-ul dvs. astazi trebuie sa se raporteze direct la functia locului de munca. De asemenea, nu este vorba doar de listare pe care o cunoasteti. Trebuie sa-l ajutati pe angajator sa inteleaga modul in care folositi abilitatile si ce rezultate ati obtinut din aceasta pentru a transmite in mod eficient mesajul conform caruia expertiza dvs. tehnica va aduce beneficii angajatorului si va va permite sa aveti succes la locul de munca.

Schimbarea face parte din calea catre un succes. Intelegeti ca ceea ce a functionat cu CV-uri in trecut nu va functiona neaparat acum. Este timpul sa renuntati la vechile sfaturi de scriere a CV-urilor care nu mai functioneaza in prezent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de eCom:

Un studiu realizat de American Dental Association arată că în era post-pandemică, numărul pacienților care vor suferi de dental anxiety – sau odontofobie – va fi în creștere; odată cu...
Tradițional din Asia de Est, conceptul ”Shakkei” face referire la încorporarea spațiului exterior în amenajările interioare – de la aducerea naturii în casă prin fitodesign și până la valorificarea peisajului...
Deja în zorii sezonului cald, mintea ne fuge către după-amiezile leneșe petrecute în hamac sau pe plajă, citind cartea preferată și savurând un desert pe măsură. Pandemia ne-a făcut să...
Pandemia cu Covid-19 a modificat nu doar felul în care socializăm și lucrăm, ci și felul în care ne raportăm la casele noastre. Devenite acum birou, restaurant și școală în...
După ce ți-ai cumpărat o mașină trebuie să faci o serie de lucruri legale și tehnice pentru a putea circula cu ea. Dacă ți-ai cumpărat o mașină second-hand, cum fac...