5 tipuri de plicuri care nu ar trebui să lipsească din niciun birou

tipuri de plicuri

Trebuie să expediezi rapid niște documente importante ori vrei să trimiți niște felicitări sau invitații către parteneri și colaboratori? Indiferent de situația în care te afli, plicurile sunt aliații care îți vin în ajutor. Deși trăim în era digitală, când ne este mai ușor să trimitem un e-mail, totuși vei observa că activitatea dintr-un birou este incompletă fără câteva tipuri de plicuri.

Alegerea modelului de plic potrivit se poate transforma într-o situație confuză dacă nu îi cunoști caracteristicile și funcția. Ia în considerare că există diferite dimensiuni, texturi și forme. În magazinele de papetărie vei găsi o gamă diversă de plicuri, așa că trebuie să îți faci lecțiile din timp și să știi exact de ce ai nevoie.

Îți prezentăm în continuare ce tipuri de plicuri nu ar trebui să lipsească din niciun birou:

  1. Plicuri cu fereastră

Acest model de plic prezintă un decupaj în partea din față, asemănător cu o fereastră (de unde vine și denumirea), prin care i se permite destinatarului să vadă hârtia din interior. De regulă, aici este zona unde sunt adăugate informații despre destinatar (adresă și nume).

Plicurile cu fereastră sunt de dimensiune DL, cele mai solicitate modele, ceea ce înseamnă că au 110 x 220mm. Se folosesc pentru a trimite documente din format A4 pliate în 3, așa cum sunt facturile sau diverse oferte. Acestea reprezintă o soluție practică și rapidă atunci când trebuie să trimiți multe plicuri. Vei economisi timp prețios fiindcă nu va mai trebui să scrii adresa pe plic.

  1. Plicuri cu burduf

Aceste modele de plicuri se utilizează pentru expedieri mai mari sau grele. Fiind potrivite dacă vrei să trimiți fotografii, declaratii, contracte, reviste, cataloage sau broșuri. Pentru aceste obiecte mai poate fi util și alt model de plic care se găsește în top 10… vezi aici.

Plicurile cu burduf au gramaje și dimensiuni diferite (exemplu – plicuri B4, plicuri C4), așa că poți să alegi tipul potrivit în funcție de nevoile tale.

Plicurile cu burduf sunt realizate din hârtie kraft, de culoare maro, rezistente, pentru un plus de confidențialitate.

  1. Plicuri pentru CD-uri și DVD-uri

Alte tipuri care se pot dovedi extrem de utile într-un birou sunt plicurile pentru CD-uri și DVD-uri. Acestea sunt de formă pătrată, au o dimensiune standard, sunt realizate din hârtie ori din plastic și prezintă o fereastră rotundă în mijloc. Astfel utilizatorul poate să vadă CD-ul din interior.

Aceste tipuri de plicuri prezintă bază adezivă care permite o închidere ușoară și rapidă.

  1. Plicuri antișoc

În cazul în care trebuie să expediezi obiecte fragile, ascuțile ori documente ce necesită o protecție ridicată, alege plicurile antișoc. Modelul mai este cunoscut și sub denumirea de plicuri cu bule fiindcă este realizat cu o folie cu bule de aer. Rolul acesteia este să asigure protecție documentelor sau obiectelor expediate, împotriva șocurilor și a loviturilor.

  1. Plicuri din plastic siliconic

În ultima perioadă au început să fie apreciate plicurile din plastic siliconic. Aceste modele se pot atașa la plicuri de hârtie, mape, dosare, broșuri, dar și altele, oferind rol protector pentru documentele din interior. Mai pot fi folosite cu succes în campaniile de marketing direct datorită transparenței care permite vizualizarea conținutului, trezind astfel interesul destinatarului.

În magazinele de papetărie aceste plicuri se găsesc în dimensiuni C4, C5 și C6.

Acum știi exact de ce categorii de produse ai nevoie pentru biroul tău când vrei să trimiți invitații, colete, documente ori alte tipuri de obiecte.

Alte Articole de 1 :

acr30_125_ron_cu_brad_batoane_scortisoara_conuri_globuri.

Cum sa decorezi casa anul acesta: ghid pas cu pas

Nu doar bradul de Craciun si masa din sufragerie merita o atingere magica in acest an. Si restul casei trebuie imbracat in culorile si accesoriile specifice acestei sarbatori de sfarsit...