6 cauze secrete ale respirației urât mirositoare

Prospețimea respirației fiecăruia dintre noi depinde de igiena orală. Suprafața limbii este capabilă să acumuleze placă în timpul zilei și noaptea, și cu siguranță trebuie îndepărtată. Într-adevăr, pe lângă mirosul neplăcut care poate fi cauzat de placa de pe limbă, poate provoca dezvoltarea cariilor. Astfel, microbii care populează suprafața limbii se pot deplasa către pereții dinților, creând condiții favorabile dezvoltării cariilor și a complicațiilor acesteia.

În concluzie, limba are nevoie de curățare zilnică nu mai puțin decât dinții. În mod ideal, partea dorsală a limbii trebuie curățată la fel de des ca și dinții, adică de 2 ori pe zi (dimineața și seara).

2. Lipsa de hidratare

Un alt motiv pentru respirația urât mirositoare este lipsa de apă. Nu degeaba medicii recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi! Dacă nu vă hidratați corespunzător, atunci corpul va secreta prea puțină salivă. Lipsa de umiditate determină moartea celulelor limbii, cu care se hrănesc activ aceleași bacterii patogene.

3. Nasul înfundat

Nasul permanent înfundat și sforăitul sunt, de asemenea, cauze ale respirației urât mirositoare. Când gura este deschisă continuu sau pentru o perioadă foarte lungă de timp, aceasta duce la uscăciune. Și uscăciunea, așa cum am aflat deja, este visul tuturor bacteriilor patogene, de la mici la mari. Când există puțină salivă din cauza uscăciunii, acestea încep să se înmulțească și să elibereze compuși de sulf care provoacă respirația urât mirositoare. De aceea, este foarte important să tratați nasul înfundat și alergiile la timp.

4. Tulburările gastrice

Respirația acră este un semn sigur că aveți probleme cu stomacul. Dacă mirosul este însoțit de dureri abdominale, greață sau eructații, este posibil ca gastrita sau un ulcer stomacal să fie prezent.

5. Protezele dentare

Desigur, toată lumea știe (sau cel puțin presupune) că igiena precară și bolile cavității bucale provoacă un puternic miros neplăcut din gură. Chiar dacă nu aveți probleme cu dinții, nu neglijați igiena. Protezele, punțile și, în special, protezele pe implanturi necesită o întreținere atentă zilnică: folosiți irigatorul bucal, ața dentară și asigurați-vă că ați îndepărtat toată placa bacteriană. În caz contrar, nu va apărea doar halitoza, ci și boli ale gingiilor, precum parodontoza.

6. Piercing-ul

Un piercing în limbă poate fi nu doar la modă și cool. Poate fi, de asemenea, dăunător. Rănile din cavitatea bucală pot provoacă infecții fungice, care încep imediat să se înmulțească activ. O infecție fungică arată ca o pată albă, gălbuie sau cremoasă pe limbă, provoacă senzație de arsură, sensibilitate crescută la acru și, desigur, halitoză.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Omnia:

Vine o zi când te uiți la fotografii cu zâmbete largi sau te uiți mai atent la reflexia ta ... și observi cât de mult s-au îngălbenit dinții tăi! Care ar putea fi motivul?
Multe medicamente, cu sau fără rețetă, pot afecta negativ sănătatea dentară și orală.
De cele mai multe ori sângerarea gingiilor este asociată cu probleme dentare sau parodontale.
Se întâmplă des să amânăm o vizită la dentist pur și simplu din cauza fricii, așteptându-ne ca problemele să dispară de la sine.