6 lucruri frumoase pe care inca le poti face dupa paralizie

Paralizia schimba multe din ce poate face corpul tau, insa aceasta nu schimba faptul ca inca esti om si inca esti capabil de atat de multe. Intre-adevar, paralizia altereaza modul in care trebuie sa abordezi viata si activitatile zilnice. S-ar putea sa nu te poti deplasa la fel ca pe vremuri, insa acest fapt n-ar trebui sa afecteze drumul pe care il parcurgi prin viata. Sunt multe lucruri de care te poti bucura. Hai sa ne uitam la 6 lucruri pe care le poti face chiar si cu acest impediment locomotor.

Practicarea unui sport

Nu toate sporturile implica alergare sau sarit. Te poti conecta cu alti oameni care au acest impediment pentru a practica sporturi accesibile impreuna. Astfel, te vei integra cu succes intr-o noua comunitate si iti vei gasi un nou hobby. Doi in unu! Inotul, ping-pongul sau baschetul sunt doar cateva din sporturile care pot fi practicate fara a-ti folosi picioarele, folosind un scaun cu rotile.

Pictatul

Sunt multi oameni care, in ciuda limitelor, au reusit sa picteze in tot felul de moduri: tinand pensula in gura sau intre degetele de la picioare. Manuel Rivera chiar a reusit performanta de a crea opere de arta mult apreciate si scumpe fiind paralizat de la gat in jos. Pictatul il ajuta sa se elibereze de stres si ii aduce pace si liniste sufleteasca.

Condusul

Nu doar medicina este cea care avanseaza rapid, ci si tehnologia. Intr-o lume in care tehnologia avanseaza exponential de la un an la altul, a conduce o masina fara a-ti folosi picioarele a devenit un fapt real si accesibil.

Intemeierea unei familii

Indiferent ca esti femeie sau barbat, paralizia nu iti afecteaza capacitatea de a face copii. Desigur, iti va fi un pic mai greu decat cuiva care nu are aceasta dificultate, insa cu sprijinul si ghidarea potrivita din partea medicului, sansele sunt in favoarea ta.

O vacanta binemeritata

A fi paralizat n-ar trebui sa te opreasca din a te bucura de o vacanta. In functie de locatia pe care o cauti, planificarea corespunzatoare iti va asigura confortul. Va trebui sa te interesezi in prealabil de usurinta cu care te poti deplasa cu scaunul cu rotile sau cu un scuter electric.

Bucura-te de viata!

Este normal sa simti un oarecare grad de frustrare din cauza faptului ca nu iti poti folosi tot corpul. Provocarile trebuie sa le vezi nu ca pe bariere, ci ca pe obstacole pe care trebuie sa le depasesti.

Multi oameni au trait multi ani paralizati si au reusit sa faca lucruri grandioase. Gandeste-te la Stephen Hawking si la descoperirile lui. Jason Becker a fost unul din cei mai mari chitaristi ai vremii lui pana sa fie diagnosticat la frageda varsta de 20 de ani cu boala lui Lou Gehrig, aceeasi afectiune de care sufera si Stephen Hawking. Jason a luptat cu boala lui si a scos un numar de albume pe care le-a compus folosind doar ochii (fiind singurele organe pe care le mai poate misca) si un sistem de comunicare pe care l-a conceput cu tatal sau. Paralizia nu este sfarsitul. Este doar un nou inceput!

Alte Articole de 346 :

GDPR in cadrul primariei

Alinierea la GDPR - ce trebuie sa faca institutia primariei pentru a fi in conformitate cu noile reglementari prvind datele personale.