1. Clătești dinții prea des
Saliva este o protecție excelentă pentru dinți, are un echilibru corect al pH-ului, spală excesul de acid și resturi alimentare. Clătirea gurii este utilă, dar multe lichide conțin prea mult acid și smalțul suferă. Dacă ești îngrijorat de respirația urât mirositoare, este mai bine să te speli pe dinți din nou sau să mergi la dentist pentru o curățare profesională.
2. Mănânci multe fructe și legume acide
De exemplu, mănânci multe citrice, roșii, ananas, bei băuturi dulci și carbogazoase sau băuturi pentru sportivi, torni mult oțet în salate. Nu le scoate pe toate din dietă, doar spală-le cu apă și consumă-le cu moderație. De asemenea, este util să clătești dinții cu apă după ce ai băut ceai negru sau vin roșu.
3. Bei prea multă cafea
Cu siguranță cafeaua este utilă, dar nu pentru smalț. Dacă nu îndepărtezi urmele de cafea de pe dinți, nu vei obține niciodată un zâmbet alb. Și chiar dacă bei puțină cafea, dar încet, acest lucru nu este unul bun. Nu este nevoie să renunți la cafea; se recomandă să bei cafeaua mai repede sau să folosești un pai, oricât de ciudat ar suna.
4. Fumezi mult
Substanțele chimice din țigări și tutunul din pipă distrug smalțul, precum și reduc producția de salivă și dăunează gingiilor. Deci, dacă ai nevoie de un alt argument împotriva fumatului, iată-l.
5. Uiți de igiena orală
Pe lângă spălarea dinților de două ori pe zi, folosirea aței dentare sau cel puțin a scobitorilor este utilă. Și, o dată la șase luni, mergi la o clinică stomatologică pentru igienizarea profesională.
6. Te speli pe dinți prea tare
Presiunea și viteza în timpul spălatului pe dinți nu îi ajută, ci din contra, le fac rău. Acest lucru se observă mai ales dacă pasta conține substanțe abrazive puternice (vorbim în special de pastele de dinți ieftine, de proastă calitate). În felul acesta, de fapt, îndepărtezi smalțul de pe dinți cu propriile mâini. Prin urmare, nu trebuie să te grăbești, precum și să faci economii atunci când vine vorba de produsele de igienă orală.