Accesoriile pretioase, un cadou firesc

Cercei

Piata cadourilor din Romania este una extrem de aglomerata si nu este deloc usor sa alegi, chiar daca stii bine ce vrei. Daca ti-ai propus sa faci un cadou pretios cuiva care iti este drag, ei bine atunci trebuie sa te inarmezi cu ceva rabdare si sa incepi sa cauti.

In afara de destinatarul cadoului pe care, oricum, il ai in minte, nu ar strica sa iti fixezi si un buget si un standard de calitate. De ce? Pai pentru ca, asa cum spuneam, pe piata sunt “multe si marunte”, vorba aceea.

Ieftin si bun nu exista

Primele oferte  peste care vei da sunt, probabil, “made in China” si acest lucru nu este neaparat ceva rau pentru ca in China se fac si lucruri bune. Cand  vorbim de bijuterii “de masa”, calitatea nu prea intra in discutie. Gablonzuri sau diverse plastice cu pretentii de accesorii. Nu asta cauti, asa-i? Daca, totusi, bugetul este unul foarte redus si nu vrei sa renunti la ideea de a face un cadou, renunta, totusi, la ceva: nu mai lua o bijuterie, ia altceva. Orice ai incerca, o bijuterie se vede atunci cand este ieftina.

Daca bugetul este mai mare, lucrurile se schimba in bine. Sansa este de partea ta. Depinde si de relatia pe care o ai cu persoana care primeste bijuteria. Poate fi un inel, un pandantiv sau o pereche de cercei.

Aurul, diamantele si…multe amintiri frumoase

Daca te hotarasti sa cumperi o bijuterie din aur, fa in asa fel incat sa alegi 18kt si sa te asiguri ca ai garantiile necesare pentru o achizitie cu bataie lunga. De ce spunem asta? Fiindca nu vrei sa cumperi azi si sa ai probleme maine. Tocmai de asta alegerea furnizorului este esentiala si trebuie facuta fara graba. Ai cateva variante: o firma care importa bijuterii sau un producator local. Nu e asa greu de ales. Este clar de ce ar trebui sa preferi producatorul local. Sa nu vorbim acum despre patriotism fiindca, poate parea ca exageram. Desi…de ce nu? Haideti sa vorbim despre altceva. Practic, alegerea variantei cu producatorul local nu are dezavantaje. Pare greu de crezut dar asa este.

Producator local? DA, din toate punctele de vedere

Faptul ca faci achizitia “de langa casa” este deja un plus. Nu e obligatoriu sa mergi intr-un magazin de bijuterii, ai la dispozitie multe variante online. Unul dintre cele mai accesate magazine de profil este www.diamante.ro, market-ul brandului romanesc FIRESC. De acolo ne-am luat si inspiratia pentru acest articol si nu am gresit.

Dincolo de faptul ca stii ca ai cumparat o bijuterie de la un producator local, avantajele apar cand intra in scena serviciile post cumparare si o seama de garantii esentiale: diamante certificate international, aur de 18 kt cu aliaje pure si, foarte important, posibilitatea de a efectua reparatii, de la simplu la complex.

In acest caz, brandul FIRESC despre care am vorbit mai devreme, ofera clientilor si posibilitatea unei legaturi fizice prin intermediul magazinelor din Bucuresti, Constanta si Cluj,  legatura care creste  sensibil gradul de incredere in achizitie. Este important sa stii ca bijuteria cumparata si daruita azi, poate fi replicata sau reconditionata dupa zeci de ani.

Alte Articole de 1 :

venit-instabil

4 trucuri pentru un venit instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este...

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...