Achizitionarea unui apartament nou sau a unui apartament vechi? Sfaturi de la arhitecti

Conform studiilor, dupa anul 1990, in Romania au fost construite aproximativ un milion de locuinte noi, pe langa cele opt milioane deja existente. Construirea locuintelor noi a generat o multime de dispute intre doua categorii de oameni: fanii apartamentelor vechi si cei care apreciaza mai mult apartamentele noi. Adevarul consta in faptul ca ambele tipuri de structuri rezidentiale prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje.

Un prim factor diferentiator este reprezentat de amplasare. Spre deosebire de ansamblurile rezidentiale, apartamentele vechi sunt pozitionate  in  zone accesibile, aproape de statiile mijloacelor de transport in comun, de scoli, etc.

Cu toate acestea, confortul oferit de apartamentele noi nu se compara cu cel oferit de apartamentele vechi. Explicatia consta in faptul ca dupa anii 1970, pentru construirea unui bloc erau folosite placi de beton prefabricate, drept dovada locuintele erau slab finisate si neizolate.

Totodata, multi dintre locatarii blocurilor noi sunt nemultumiti fie de compartimentarea apartamentului, fie de suprafata acestuia. Mai mult decat atat, in prezent, apar o multime de imobile cu probleme legale. Astfel, este recomandat ca orice viitor locatar sa achizitioneze o locuinta doar dupa ce aceasta a fost vizualizata fie de un inginer constructor, fie de un arhitect.

Avantajele apartamentelor noi

 • Impartire inteligenta a apartamentelor;
 • Centrala proprie;
 • Izolare termica buna;
 • Instalatii noi

Dezavantajele apartamentelor noi

 • Amplasare nefavorabila;
 • Lipsa spatiilor de depozitare;
 • Majoritatea sunt construite departe de statiile mijloacelor de transport in comun.

Avantajele apartamentelor vechi

 • Amplasare favorabila;
 • Pretul achizitiei nu include TVA;
 • Racordare la utilitatile orasului.

Dezavantajele apartamentelor vechi

 • Costuri considerabile pentru modernizarea si reabilitarea instalatiilor sau a interiorului locuintei;
 • Lifturi vechi, zgomotoase sau defecte;
 • Vecini nepotriviti.

Ce pot face dezvoltatorii pentru a oferi locatarilor locuinta ideala

In fond, alegerea apartine in totalitate locatarului. Apartamentele vechi sunt in continuare prezente pe piata din Romania intr-un numar mare, insa vin la pachet si cu o multime de costuri privind intretinerea si administrarea. Ce-i drept, in momentul de fata, statisticile arata ca apartamentele noi sunt mult mai solicitate spre deosebire de cele vechi. Principalul criteriu este reprezentat de vecinii zgomotosi care nu respecta comunitatea in care traiesc.

Desi compartimentarea este si ea o problema majora in privinta ansamblurilor rezidentiale, dezvoltatorii pot colabora cu profesionisti care au un portofoliu vast de proiecte rezidentiale si industriale. Prin intermediul solicitarii serviciului de taiere beton, de exemplu, apartamentul poate fi personalizat in functie de nevoile clientilor. Printre serviciile pe care le presteaza firmele in domeniu si care pot fi utile unui ansamblu residential in constructie, se numara si demolari controlate, perforare beton si carotare beton.

Este esential ca fiecare dezvoltator sa se focuseze, in special, asupra nevoilor clientilor. In felul acesta, locatarii nu vor fi nevoiti sa confrunte birocratia pentru a-si personaliza apartamentele dupa bunul plac. Aproape orice modificare realizata in apartament necesita aprobari si implicit, multa bataie de cap.

 

 

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: taiere beton, carotare beton, demolari controlate, perforare beton

Alte Articole de 1287 :