Agrotextil: produs de calitate, ieftin, util!

agrotextil-produs-de-calitate

Literal, în fiecare al doilea articol despre grădinărit veți găsi recomandări pentru a acoperi suprafața grădinii cu un strat de mulci. În același timp, cel mai bun tip de material de mulcire se numește compost. Dar pentru a-ți aproviziona solul cu mult compost, va trebui să-ți construiești mai întâi o mini-fabrică pentru producția acestuia. Vestea bună e că în loc de acest produs organic (compost), puteți utiliza agrotextil – folie pentru mulcire, și dacă știți CUM să o alegeți corect în conformitate cu cerințele culturii cultivate și caracteristicile climaterice locale, veți obține cele mai bune roade!

Agrotextil este o plasă permeabilă, țesută din fâșii de folie (rafie) pigmentată și stabilizată UV, ideală pentru plante târâtoare, utilizată și de grădinari profesioniști. Are o transmisie de lumină 100%, astfel încât solul de sub folie se încălzește rapid la o temperatură cu 3-5 grade mai mare decât într-un loc deschis. În același timp, datorită faptului că un astfel de material mulcitor transmite complet razele soarelui, buruienile, în special păduchii de lemn, se dezvoltă rapid sub el. Și cu umiditate ridicată, algele unicelulare încep să se înmulțească intens, care concurează cu îngrășămintele.

Folia pentru mulcire este un material ieftin, convenabil și ușor de utilizat. Utilizarea foliei pentru mulcire are numeroase avantaje, printre care: obținerea unor culturi timpurii și sănătoase, păstrarea umidității solului la un nivel optim, împiedicarea înghețului, protejarea plantelor de schimbările climaterice, reducerea costurilor pentru forța de muncă și alte lucruri. O folie mulcire este ideală pentru legumele iubitoare de căldură, cum ar fi: ardeiul, roșiile, porumbul, precum și pentru vița de vie.

Unde se utilizează folia agrotextil?

Agrotextilul se folosește pentru mulcire îngropat sau pe suprafață. Se utilizează la plante floricole, pepiniere floricole ca mulcire permanentă, în sere și solarii, pentru mulcirea rândurilor, în plantații viticole, pomicole, dar și în plantațiile de fructe de pădure: căpșuni, zmeură, afini etc pentru mulcirea solului în biloanele de cultură.

Care sunt avantajele agrotextilului?

După cum am menționat, folia pentru mulcire crește temperatura în sol, reduce cheltuielile la buget pentru combaterea buruienilor și reduce evaporarea apei din sol. Un avantaj important este aprovizionarea rădăcinilor cu oxigen (aceasta este mai favorabila fata de cazul utilizării foliei de mulcire de polietilena). Folia pentru mulcire păstrează legumele, fructele și florile curate, prin evitarea contactului acestora cu solul. Mărește precacitatea culturilor timpurii cu 4-10 zile, oferă aditivi speciali ce îi măresc elasticitatea și îi ridică punctul de rupere.

Tu ce părere ai despre acest produs? Ai reușit să-l folosești în grădinărit?

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...