Airsoftul – modalitate de testare individuala si de grup in cadrul activitatilor de team-building

airsoft comunicate

Activitățile desfășurate în cadrul unui team-building permit evaluarea membrilor unei echipe, atât la nivel individual, cât și de echipă. Lucrul în echipă sau la nivel personal nu poate fi nicicând mai bine evaluat decât în cadrul unor acțiuni de airsoft. Acest sport oferă una dintre cele mai bune baze de referință și indicatorii necesari pentru determinarea aptitudinilor membrilor unui departament.

În plus, pe lângă “documentarea” în scopuri obiective, această activitate în aer liber presupune distracție la cel mai ridicat nivel. De aceea, atunci când o companie își dorește să obțină cele mai bune evaluări ale angajaților săi, airsoftul este ocazia ideală pentru a obține toate informațiile și datele necesare.

Liderii se “nasc” pe câmpul de luptă!

Câteva arme airsoft Tokyo Marui (http://www.airsoft.ro/Tokyo-Marui-294), un “teatru de operațiuni” în aer liber, fixarea unor obiective precise și stabilirea coordonatelor desfășurării planului de acțiune, iar procesul de evaluare al angajaților poate începe.

Airsoftul este o combinație între transpunerea unor acțiuni militare (reale sau imaginare) într-un plan real (care constă în utilizarea replicilor armelor reale și a echipamentului aferent și desfășurarea acțiunii într-un mediu real) și sport. Participanții vor beneficia de toate avantajele oferite de mișcarea în aer liber și vor avea la dispoziție posibilitatea elaborării propriilor strategii în vederea atingerii obiectivelor stabilite.

Activitatea de airsoft le oferă evaluatorilor din cadrul companiei posibilitatea de a:

• Identifica acei membri ai echipei care sunt capabili să-și asume anumite decizii în situații de criză;
  • Studia modul în care interacționează anumiți membri ai echipei în situații date și dacă aceștia dețin abilitățile necesare pentru a fi utili echipei pe viitor;
  • Analiza modalitățile în care membrii echipei acționează la nivel individual și ca grup, dar și să determine care sunt limitele acestora în anumite situații;
  • Stabili obiectivele din cadrul jocului ca niște extensii ale planului de acțiune al companiei, disimulându-le în aceste obiective.

Unul dintre avantajele majore oferite de către airsoft este faptul că “jucătorii” trebuie să respecte una dintre cele mai importante reguli din lumea afacerilor – fair-play-ul. În cadrul unui joc de airsoft se poate identifica foarte ușor cei care trișează și cei care joacă în mod corect. Pentru un evaluator din cadrul unei firme, plasarea team-building-ului în cadrul unei astfel de acțiuni, nu va face decât să scoată la iveală tot ceea ce în mod obișnuit un om poate ascunde în alte situații de viață. Genul acesta de evenimente (pe Airsoft.ro găsiți lista celor mai importante evenimente de airsoft organizate în România) sunt niște excelente ocazii pentru o firmă de a-și evalua cât mai bine propriii angajați.

Alte Articole de 1 :

malta

Cum se obtine cetatenia in Malta, pas cu pas

Malta este prima dintre tarile Uniunii Europene care aplica mecanismul cetatenie in urma unei investitii. Din 2013, de cand a inceput acest program, nu mai putin de 1000 de straini...

ingrijire-dentara

Ai grijă de dinții tăi, ai grijă de tine!

În ultimii ani, se cunoaște o ascensiune a optării pentru serviciul de implant dentar, ca rezolvare a problemelor dentare precum lipsa unui dinte sau a mai multora. Mai mult decât...