Debitarea cu laser este un proces de fabricație care folosește un fascicul laser puternic, puternic, pentru a tăia materialul în forme și modele personalizate. Acest procedeu este potrivit pentru o gamă largă de materiale, inclusiv metal, plastic, lemn, pietre prețioase, sticlă și hârtie și poate produce piese precise, complexe și complexe, fără a fi nevoie de unelte personalizate.
Există mai multe tipuri diferite de servicii de tăiere cu laser profesionale, inclusiv tăiere prin fuziune, tăiere cu oxidare și scribare. Fiecare proces de tăiere cu laser poate produce piese cu finisaje de precizie, precizie și finisaje de înaltă calitate și, în general, cu o contaminare materială mai mică, deteriorare fizică și deșeuri decât cu alte procese de tăiere convenționale, cum ar fi tăierea mecanică și tăierea cu jet de apă. Cu toate acestea, în timp ce tăierea cu laser demonstrează anumite avantaje față de mai multe procese de tăiere convenționale, unele aplicații de fabricație pot fi problematice, cum ar fi tăierea materialului reflectorizant sau a materialelor care necesită prelucrări secundare și lucrări de finisare.
Vitezele mari de deplasare și penetrarea profundă contribuie la o productivitate ridicată a proceselor de tăiere cu laser. Vitezele de deplasare tipice pentru procesele de tăiere cu laser sunt de până la 10 metri pe minut.
Foile metalice mai subțiri de la 0,1 până la 2 mm sunt tăiate mai repede, în timp ce foile mai groase necesită viteze mai mici. Aceste viteze depășesc tehnologiile tradiționale de tăiere care variază între 0,25 și 2 metri pe minut.
O mașină laser de 4kW poate tăia până la 25 mm într-o singură trecere. În plus, deoarece tăierea cu laser este un proces fără contact, nu are doar costuri mai mici de fixare, ci și un timp de încărcare și descărcare mai scurt.
Tăierea cu laser este, de asemenea, un mod extrem de rapid și extrem de precis de a tăia materialele, ceea ce înseamnă că vă puteți crește productivitatea obținând același număr de tăieri într-o perioadă mai scurtă.
Întrucât tăierea cu laser implică doar piesa desemnată să fie în contact direct cu laserul, există mai puține riscuri de contaminare a metalelor. Spre deosebire de alte procese de tăiere, este o atmosferă mai curată, iar alte materiale nu este probabil să fie introduse. De asemenea, întrucât nu există nicio căldură implicată, ca și în cazul tăierii cu plasmă, tăierea cu laser reduce șansele ca materialele să apară orice deformare prin procesul de încălzire.
Cantitatea de energie necesară pentru utilizarea unui freză cu laser este o fracțiune din metodele tradiționale de tăiere, cum ar fi lame, ferăstrău sau foarfece. De asemenea, este mult mai puțin decât tăierea cu plasmă, ceea ce îl face un instrument mai bun pentru reduceri de cantități mari.