Am lansat campania umanitara „Ghiozdanul Plin – 2020”

Anul 2020 a venit cu provocari mari pentru societatea romaneasca atat pe plan sanitar, economic cat ai in sistemul educational. Pentru a face fata acestora, oamenii au trebuit sa se adapteze la noul mod de viata, iar copiii au experimentat noi metode de a participa la cursuri.

Din cauza situatiei pandemice in care inca ne aflam, este posibil ca si noul an scolar sa se desfasoare partial sau integral in mediul online, caz in care foarte multi copii vor intampina dificultati in a putea “merge” la scoala.

O comunitate in care gasim astfel de copii este cea din Livezeni, judetul Mures, unde traiesc in saracie peste 400 de familii, persoane private de servicii de sanatate si educatie, fara venituri, locuri de munca si fara sa isi cunoasca drepturile. Dintre acestea, 150 de familii traiesc doar din alocatii, 250 de persoane primesc venitul minim garantat si mai mult de jumatate din gospodarii sunt suprapopulate, in fiecare casa de chirpici care sta sa cada, locuind cel putin 6 suflete. In sat, incă exista case intr-o stare avansata de distrugere ce reprezinta un pericol pentru familiile respective, neracordate la energie electrica, fara incalzire pe timp de iarna,  si aproape nicio familie nu are acte de proprietate pe acoperisul de deasupra capului.

Invatamantul local, se confrunta cu o rata a abandonului scolar de 13% si 290 de copii sunt analfabeti. Aproape 1000 de persoane nu au un loc de munca, adică 80 % din populatia apta de munca a comunitatii. Din acestea, peste jumatate au cel mult 4 clase, iar 350 au terminat gimnaziul.

In acest context, Primaria Livezeni in parteneriat cu Asociatia pentru Inovare Sociala deruleaza si anul acesta Campania umanitara “GHIOZDANUL PLIN” ce vine in completarea programului de fundraising desfasurat in anii 2018 si 2019 si are ca scop sprijinirea a 295 de copii afectati de saracie extrema si marginalizare din comunitatea Livezeni pentru a avea acces la scoala, in anul scolar 2020-2021.

Rezultatele pozitive ale campaniilor umanitare din cadrul proiectului “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni” ne-au motivat sa lansam si anul acesta apelul catre toti cei care vor sa se implice in ajutorarea acestor copii, cu speranta ca vom primi sustinerea oamenilor cu suflet mare si astfel sa putem oferi copiilor din Livezeni incredere in a incepe noul an scolar cu zambete pe fete.

In continuare, sunt invitate sa se alature campaniei persoane fizice, persoane juridice sau institutii publice care pot si isi doresc sa contribuie cu donatii pentru elevii din Livezeni.

Copii au nevoie in primul rand de dispozitive necesare urmarii cursurilor online: tablete, telefoane, laptop-uri cu conexiune la internet, apoi de:  rechizite, materiale educationale, carti, haine, uniforme scolare si incaltaminte si nu in ultimul rand de produse de igiena pesonala si dezinfectie.

Donatiile vor fi realizate in ambalaje deschise, pentru centralizarea lor, fiind apoi organizate de catre noi in seturi pe varste / clase, dar si in bani ce vor fi folositi la achizitionarea produselor necesare.

Perioada campaniei in care vor fi colectate bunurile este iulie – septembrie 2020.

Pentru mai multe detalii acceseaza:

  1. site-ul: vector-mures.ro
  2. paginile de facebook:
  • Asociaţia de inovare sociala facebook.com/responsabilitate.sociala.92
  • Livezeni2020 https://www.facebook.com/vectormures/

si vino alaturi de noi sa dam o mana de ajutor!

DATE DE CONTACT

Nume: Asociatia pentru Inovare Sociala
Email: livezeni@inovare-sociala.ro
Telefon: 0762 248 195
Website: www.vector-mures.ro
Cuvinte cheie: Livezeni Scoala Donatii Ghiozdan Saracie Fundraising Campanie

Alte Articole de 811 :

Voluntar cu Mestesug

Daca esti artist popular, mestesugar sau doar vrei să ajuti, vino in Livezeni si fii alaturi de noi la organizarea targului de Martisor!