Amenajare birou – trucuri pentru confort si productivitate sporita

Pana acum, au fost realizate numarate studii care au demonstrat faptul ca un birou amenajat corect contribuie la stimularea creativitatii angajatilor. Ei bine, luand toate aceste aspecte in calcul, trebuie sa stabilesti designul biroului din timp.

Bineinteles ca biroul trebuie sa fie ordonat si organizat, dar trebuie sa acorzi atentie si obiectelor de decor. De cele mai multe ori, mobilierul ales trebuie sa se afle in stransa legatura cu domeniul de activitate.

Dar asta nu e tot! Iata cateva trucuri pentru a te bucura de confort si productivitate la birou mult timp de acum inainte!

Mobilierul – indispensabil oricarui birou

Biroul propriu-zis si scaunul sunt piese de mobilier fara de care un astfel de spatiu nu si-ar putea indeplini rolul. Exista numeroase modele pe piata, insa trebuie sa fii atent ca acestea sa respecte cele mai importante reguli ergonomice. De exemplu, intre ochi si ecranul monitorului trebuie sa existe o distanta de cel putin 50 cm, iar atunci cand intinzi bratul nu trebuie sa atingi monitorul.

In ceea ce priveste spatiul, acesta trebuie sa fie unul generos pentru desfasurarea activitatii profesionale in conditii optime.

Spatiile pentru depozitare, de nelipsit

Aglomerarea unui birou trebuie evitata pe cat de mult posibil. Spatiile de depozitare inteligente sunt solutia. Poti lua in calcul achizitionarea unei biblioteci, a unor rafturi suspendate sau a etajerelor. Astfel, reusesti sa creezi un spatiu de lucru aerisit si sa-ti organizezi si documentele.

Lumina naturala, un factor important in amenajarea biroului

Atat timp cat lumina naturala va fi prezenta in biroul tau, te vei putea bucura de productivitate sporita si de o stare de spirit excelenta. Incearca sa amplasezi biroul in fata ferestrei sau paralel cu acesta. Lumina naturala este un factor important in procesul de amenajare a biroului deoarece sporeste capacitatea de concentrare.

Tablouri canvas – elemente de decor care vor fi mereu in trend

Biroul tau poate fi personalizat cu ajutorul unor decoratiuni discrete, care sa completeze design-ul incaperii. Ele trebuie alese cu atentie, pentru a nu incarca biroul. De exemplu, tablourile canvas vor fi mereu in trend pentru amenajarea birourilor. Poti opta pentru tablouri care sa ilustreze realizarile business-ului tau, tablouri cu citate care te motiveaza sau tablouri canvas care sa te transpuna in cel mai frumos peisaj natural. Vezi aici mai multe tablouri canvas!

Alege culori reprezentative

Intre identitatea firmei si cea a biroului trebuie sa existe intotdeauna o armonie. Drept urmare, este necesar sa alegi forme si culori care sa formeze o tema specifica afacerii tale. Pentru un efect surprinzator, poti combina culori intense cu nuante neutre.

Asadar, daca iti doresti sa te bucuri de confort deplin la locul de munca, dar si de productivitate sporita, acorda atentie chiar si celor mai mici detalii. Nu vei regreta efortul depus!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Cristina Alexandra:

Locul in care iti desfasori activitatea poate reprezenta un adevarat aliat in procesul de optimizare a calitatii rezultatelor tale profesionale si, mai mult decat atat, poate spori nivelul productivitatii si al confortului.
Te-a surprins suma totala a facturilor de intretinere din ultimele luni? Iti este destul de greu sa iti dai seama care este motivul pentru care suma este atat de mare, in conditiile in care nu am intrat in sezonul rece?
Un dulap ordonat de la A la Z reprezintă un instrument util în identificarea și alegerea hainelor pe care urmează să le porți, într-un timp mult mai scurt.  
Chiar dacă ești sau nu pasionat de sport, poți privi maratonul ca o ocazie ideală de a te autodepăși. Maratonul nu este doar un concurs clasic de alergare, ci și o oportunitate de a ieși din zona de confort și de a-ți testa limitele.
In mod normal podoaba capilara a fiecarui om numara peste 100 000 de fire de par, ceea ce inseamna ca pe fiecare centimetru patrat al scalpului exista 220 de fire. Din pacate, varsta, obiceiurile alimentare si mostenirea genetica pot duce la pierderea parului,