Amenajarea biroului – ce mobilier de birou folosim?

birou

Amenajarea biroului si alegerea celui mai potrivit mobilier de birou reprezinta, întotdeauna, o provocare. Mai ales in cazul in care vorbim despre cladiri de birou apar intrebari de genul: avem nevoie de un mobilier de birou la comanda? Avem nevoie de un mobilier de birou tip office, sau ne trebuie un mobilier de birou modern, cat mai funcțional?

Variantele de mobilier de birou prezente acum pe piata ne permit diverse combinatii, in functie de nevoile pe care le avem. Astfel, pentru spatii de lucru de tip open space, in cladiri de birouri, alegerea unui mobilier office pare cea mai viabila solutie. Acest gen de mobilier de birou poate fi unul de tip modular, cu avantajul ca astfel il putem aranja sau rearanja in functie de necesitati si de numarul de persoane care vor ocupa respectivul spatiu. Un birou cu patru posturi, spre exemplu, poate fi solutia ideala pentru folosirea eficienta a spatiului, lasand, in acelasi timp, spatiul personal necesar persoanelor care vor lucra in acea locatie.

In principiu, mobilierul de birou ideal ar trebui sa fie:

  • practic
  • ergonomic
  • durabil
  • aspectuos

Nu uitati ca un mobilier de birou trebuie sa fie si confortabil, nu doar practic. In acest fel productivitatea muncii va creste odata cu satisfactia angajatilor. Evident ca ar fi ideal ca el sa si dureze in timp, pentru a nu genera costuri suplimentare, iar daca reusim sa gasim un tip de mobilier care se încadrează in „peisaj” cat mai natural am putea spune ca am dat lovitura. Evident, nu intotdeauna vom avea un procentaj de 100% din aceste calitati, insa e de preferat sa incercam sa le atingem cat mai mult posibil.

Pentru recepții, solutiile alese trebuie sa tina cont de particularitățile spatiului, dar si ale afacerii in sine. In principiu, dat fiind ca receptia unui birou este primul contact al clientului, sau al potențialului client, cu compania, e de preferat ca mobilierul receptiei sa creeze o imagine pozitiva si adecvata brandului. De aceea, in acest caz variantele sunt numeroase. Putem alege solutii elegante sau ultra elegante ori, din contra, putem incerca variante eco ori minimaliste.

In principiu, daca doriti sa maximizați cat mai mult aceasta prima impresie a clientului e de preferat sa apelati la solutia unui mobilier executat la comanda, mai ales ca astfel puteti beneficia de expertiza si sfaturile unui specialist. Avantajele unei astfel de alegeri inseamna si proiectarea unui birou unicat, sau cat mai adaptat, executie rapida si montare in locatie sau adaptarea diverselor solutii modulare conform cerintelor voastre.

Pentru toate aceste servicii puteti apela la Mobilier-birou.ro care va pune la dispozitie o echipa de profesionisti cu peste 17 ani de experienta si sute de proiecte finalizate cu succes.

Mobilierul pentru biroul directorial sau mesele de consiliu sunt alte parti importante ale mobilarii unui spatiu de lucru unde este de preferat sa incercati variante de mobilier la comanda. Mesele de consiliu sunt, uneori, locul in care se strang cei mai importanti oameni din firma sau unde sunt adusi cei mai importanti parteneri pentru discutii, de aceea ele trebuie sa fie cat mai practice, aspectuoase si mai bine integrate in atmosfera de lucru. Nu excludem, insa, nici variantele unui mobilier de birou „ready made”, dar ar fi bine ca acesta sa difere sau sa aiba un plus cat mai substantial fata de mobilierul din zona punctelor de lucru. Astfel se diferentieaza mai usor spatiile, atat din punct de vedere al perceptiei asupra activitatii desfasurate, cat si din punct de vedere al accesului.

Daca tinem cont ca lucram 8 ore pe zi timp de aproximativ 250 de zile lucratoare pe an (minus zilele de concediu de odihna, evident), devine destul de clar ca biroul este zona unde o persoana isi petrece foarte mult timp din viata. De aceea, pe langa colegi, sefi sau rezultate, mobilierul de birou este extrem de important si trebuie ales astfel incat sa ne faca acest timp cat mai placut, si confortabil, posibil.

Alte Articole de 1 :

venit-instabil

4 trucuri pentru un venit instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este...

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...