Antreprenoriatul în Livezeni

Vă invităm, printr-o serie de articole dedicate comunității antreprenoriale din Comuna Livezeni, să-i cunoașteți pe oamenii care au avut curajul și dorința de a se implica în dezvoltarea societății locale prin înființarea unor companii ce aduc beneficii atât personale cât și colective.

Atunci când baza de angajare este mare și diversificată, societatea se dezvoltă mai mult, se promovează facilități precum: cheltuieli mai mari pentru educație, salubritate mai bună, un nivel de trai mai ridicat. Prin urmare, antreprenoriatul sprijină organizarea către o viață comunitară mai stabilă și de înaltă calitate.

Pentru că promotorii proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” au conștientizat beneficiile pe care dezvoltarea antreprenoriatului le pot aduce comunității locale, au accesat în cadrul acestui program fonduri europene pe care le-au direcționat către instruirea și sprijinirea antreprenorilor pentru înființarea de noi afaceri. Astfel, în urma concursului „Antreprenor în Livezeni” au rezultat 40 de câștigători ale căror afaceri au fost finanțate și implementate în cursul acestui an.

Antreprenorii ne-au povestit despre impactul pe care înființarea acestor companii l-a avut asupra vieții lor. Dezvoltarea personală prin îmbogățirea cunoștințelor antreprenoriale, independența financiară, împlinirea unui vis, posibilitatea de a ajuta alte persoane, contribuirea la dezvoltarea comunității locale sau un program mai flexibil sunt doar o parte din beneficiile pe care toți acești oameni le-au identificat în viețile personale odată cu decizia de a merge pe drumul antreprenoriatului.

Așa cum spunea Steve Jobs, cofondator și CEO Apple: ”Munca pe care o faci va ocupa o mare parte din viața ta, iar singurul mod prin care să te simți cu adevărat satisfăcut este să faci ceea ce crezi tu că e o muncă extraordinară și să iubești ceea ce faci”.

Nu au lipsit nici greutățile datorate în special situației pandemice în care se află întreaga lume, iar restricțiile impuse au împiedicat dezvoltarea firească a companiilor, în special în domeniile în care interacțiunea umană este baza afacerii. Cu toate acestea, noii antreprenori din comuna Livezeni sunt în continuare convinși că luarea deciziei de a continua viața profesională pe cont propriu este ce una dintre cele mai bune.

În episoadele următoare oamenii din spatele acestor companii ne vor povesti mai multe despre firmele lor, despre domeniile în care activează, despre cum acestea ajută la dezvoltarea comunității locale, dar și unde îi găsiți și cum puteți beneficia de serviciile lor.

DATE DE CONTACT

Nume: Asociatia pentru Inovare Sociala
Email: livezeni@inovare-sociala.ro
Telefon: 0762 248 195
Website: www.vector-mures.ro
Cuvinte cheie: Livezeni, antreprenoriat, firme, business, Mures, finantare, economie sociala

Alte Articole de 811 :

Voluntar cu Mestesug

Daca esti artist popular, mestesugar sau doar vrei să ajuti, vino in Livezeni si fii alaturi de noi la organizarea targului de Martisor!