Anvelopele de iarna – performante si calatorii mereu sigure in sezonul rece

Desi sezonul rece are frumusetile proprii, mai ales pentru iubitorii de zapada si de sporturi de iarna, nu putem spune acelasi lucru despre momentele in care suntem pusi in postura de a conduce autovehicule in conditii de iarna. Zapada, gheata, ceata, carosabilul aproape permanent umed, precum si temperaturile foarte scazute sunt doar cateva situatii care ne pot da foarte mult de furca in aceasta perioda. Unde mai adaugam si faptul ca aproape orice distanta parcursa necesita de cel putin doua ori mai mult timp pentru a putea ajunge la destinatie. Pentru toate aceste lucruri insa exista un singur raspuns si anume echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna. Desi legislatia rutiera este foarte specifica in acest sens si ne spune ca anvelopele de iarna devin obligatorii din momentul in care pe partea carosabila se regaseste zapada sau gheata, nu de putine ori, soferii se incapataneaza sa se conformeze, astfel ca pe langa amenzi, isi pun si viata intr-un real pericol.

Daca exista un lucru important pe care trebuie sa il stim despre anvelopele de iarna, acela este faptul ca sunt concepute special pentru a ne oferi performanta si siguranta in conditiile meteo mai putin prielnice din timpul sezonului rece. Asadar, echiparea autoturismelor cu anvelope de iarna, nu reprezinta nici pe departe un moft ci o necesitate, dar si un mod responsabil de a circula pe drumurile publice in acest sezon. Iata cateva lucruri interesante despre anvelopele de iarna pe care probabil nu le stiai.

Anvelopele de iarna sunt concepute dintr-un cauciuc diferit de cel utilizat in alcatuirea pneurilor de vara.

Cel mai probabil acest lucru nu reprezinta un secret sau vreo noutate pentru un conducator auto, insa este unul dintre principalele detalii care fac diferenta atunci vorbim despre distinctiile dintre cele doua. Spre deosebire de pneurile de vara care sunt concepute pentru a face fata temperaturilor ridicate, cele de iarna sunt create in asa fel incat sa faca fata temperaturilor scazute. Mai mult decat atat, in cazul anvelopelor de vara cauciucul utilizat in constructie este unul mai tare, in timp ce, in situatia celor de iarna, cauciucul utilizat este mai moale.

O anvelopa de iarna dispune de un numar mult mai insemnat de lamele de cauciuc.

O particularitate foarte importanta a anvelopelor de iarna resiese din faptul ca acestea dispun de un numar mult mai insemnat de lamele de cauciuc, astfel ca ele pot oferi o aderenta excelenta chiar si atunci cand pe carosabil se regaseste un strat de gheata sau zapada. Mai mult decat atat insa, toate aceste lamele de cauciuc sunt mult mai pronuntate in cazul anvelopelor de iarna din motive cat se poate de evidente.

Anvelopele de iarna inseamna siguranta in sezonul rece.

Menirea unui set de anvelope de iarna este mai presus de orice aceea de a oferi siguranta in conditiile de mediu mentionate deja. Avand in vedere faptul ca in aceasta perioada, carosabilul este in cea mai mare parte alunecos, un set de anvelope de iarna va preintampina cu succes derapajul, precum si alte situatii periculoase.

DATE DE CONTACT

Nume: Adriana
Functie: PR
Email: anvelostar.ro@gmail.com
Telefon: -
Website: https://www.anvelostar.ro/anvelope/sezon-iarna
Cuvinte cheie: anvelope iarna

Alte Articole de 846 :