Bucuria de a decora casa cu perne decorative! Cum se aleg cele mai frumoase perne?

perne decorative

Confortul unei case nu este dat doar de partea fizica, te temperatura sau de confort fonic. Confortul vizual este si el extrem de important, motiv pentru care multi oameni aleg sa achizitioneze tablouri si piese de mobilier care mai de care mai interesante.

Chiar si cei fara buget se pot bucura de o imbogatire vizuala excelenta pentru casa in care locuiesc, achizitionand accesorii cat mai colorate si mai interesante. O perna cu paiete, spre exemplu, poate sa fie una dintre investitiile foarte mici care aduce modificari majore intr-un living.

Achizitia unor perne decorative presupune informare si respectarea unor reguli. Cei de la www.brena.ro ofera urmatoarele sfaturi in acest sens.

Stabilirea scopului pentru care se achizitioneaza perna

Este vorba despre o simpla perna decorativa, insa asta simpla perna poate sa aiba un impact puternic asupra casei. Scopul pentru care se achizitioneaza poate sa fie foarte variat:

  • Se poate oferi cadou;
  • Poate fi destinata camerei copilului;
  • Poate sa fie destinata livingului.

Pentru o perna oferita cadou este bine sa se cunoasca foarte bine locuinta persoanei care va primi cadoul, in asa fel incat sa se achizitioneze pernute potrivite din punct de vedere coloristic.

Camera copiilor trebuie sa beneficieze de perne colorate, eventual cu diverse motive din desene animate, in timp ce livingul trebuie sa se bucure de perne care sa fie in contrast cu mobilierul si care sa ofere culoare.

Stilul incaperii

Modul in care este mobilata incaperea conteaza extrem de mult, deoarece perna trebuie sa fie in armonie cu aceasta. Trebuie sa se considere elemente precum canapeaua, covorul sau draperiile, pentru a se stabili cu exactitate care este perna ce urmeaza a fi folosita.

Pe piata exista o multime de variante de perne: clasice, rustice, facute manual, cu paiete sau cu tot felul de modele atractive. Exista chiar si varianta de a personaliza o tema, cu o imagine care sa reprezinte persoana ce o va folosi.

Dimensiunea pernei

O perna decorativa nu vine niciodata singura. De cele mai multe ori, intr-un living pot fi gasite 3, 4 sau 5 perne. Evident, ceea ce este prea mult este prea mult, asadar, trebuie sa se gaseasca un echilibru in acest sens.

Pentru cei care doresc mai multe perne de dimensiuni mici, acestea trebuie sa aiba sub 45 de cm si pot fi folosite intr-un numar de 4-5.

Pentru canapelele mari pot fi folosite perne mai mari, de peste 45 de cm, intr-un numar e 2, maxim 3.

Forma pernei

Forma este un alt element extrem de important. Exista perne dreptunghiulare, rotunde, cilindrice si patrate. Alegerea formei se face in functie de modul de utilizare, dar si in functie de formele care se mai gasesc in incapere.

Umplutura pernei

Daca sunt doar perne decorative, ce nu vor fi folosite, umplutura conteaza mai putin. Daca sunt folosite pentru sustinerea capului si a spatelui este important sa aiba o umplutura care sa nu afecteze sanatatea si sa fie cat mai estetica. De regula, umpluturile sunt din diverse amestecuri din fulgi, spuma sau bine cunoscuta lana.

Alte Articole de 1 :

suplimente nutritive

Cele mai importante suplimente pentru culturisti

Suplimentele sunt foarte des utilizate de practicantii culturismului, iar acestia cauta de fiecare data cele mai bune produse care sa contribuie la rezultate finale optime. Indiferent ca este vorba despre...

pantofi dama

Alege cea mai calitativa incaltaminte dama

Incaltamintea trebuie sa fie intotdeauna aleasa cu grija. Aceasta poate fi un aliat de nadejde sau sa iti compromita sanatatea mai mult decat iti poti dai seama. Daca vrei sa...

hb-ecomunicate

Top 5 obiective turistice pentru straini

Strainii sunt din ce in ce mai interesati sa viziteze Romania si sa ii afle istoria, motiv pentru care, anual, mii de persoane din alte tari vin in tara noastra...

mt-ecomunicate

Hai cu trenul la mare

Imediat ce soarele a inceput sa fie mai puternic si temperaturile mai ridicate, oamenii au inceput sa plece spre litoral ca sa faca plaja, sa inoate in mare si sa...