conturi in euro

Burger sănătos? Da, află cum!

Toată lumea iubește burgerii, în primul rând pentru că sunt foarte sățioși și combinația de carne, chifle pufoase, legume și cașcaval acoperă necesarul de macro- și micronutrienți pentru o întreagă masă. Totuși, probabil ai auzit foarte des că burgerii sunt nesănătoși și nu sunt indicați într-o dietă. Da, asta este adevărat, dar este vorba despre burgerii pe care îi cumperi de la restaurant și fast-food.

 

În primul rând, totul se rezumă la carne. În burgerii tradiționali, carnea este prăjită în ulei încins, ceea ce face ca aceasta să absoarbă foarte multe grăsimi. Uleiul este, în esență, grăsime de origine vegetală, care are un conținut foarte mare de colesterol. Colesterolul joacă un rol semnificativ în apariția plăcilor de aterom, responsabile de instalarea diferitelor afecțiuni de ordin cardiovascular.Află cum să gătești burger sănătos pentru a te bucura, în continuare, de acest preparat!

 

Folosește ingrediente naturale

Dacă vrei să gătești un burger de pui ca la carte, este important să folosești ingrediente organice, bio. Spre deosebire de agricultura convențională, cea bio nu utilizează compuși chimici, sintetici, în procesele de cultivare, îngrijire și recoltare. Cu alte cuvinte, produsele bio nu sunt tratate cu pesticide, erbicide, insecticide și hormoni de creștere. De asemenea, agricultura bio nu se aliniază standardelor de inginerie genetică, deci nu utilizează OMG-uri.

 

Spre exemplu, optează pentru chifle din făină integrală, în loc de chifle cu făină albă. De ce? Pentru că făina albă este rafinată, adică supusă unui proces industrial care presupune eliminarea fibrelor vegetale din compoziția ei. Fibrele vegetale sunt poliglucide care joacă un rol esențial în menținerea sănătății tranzitului intestinal și a aparatului digestiv. Există studii care certifică faptul că un aport adecvat de fibre zilnice scade incidența apariției cancerului de colon.

 

Prăjitul în ulei este problema

Din păcate, foarte multe alimente își pierd din micronutrienți, vitamine și minerale în urma prăjirii. Acest proces termic denaturează compușii benefici prezenți în majoritatea alimentelor, aceștia fiind absorbți în mică măsură, sau chiar deloc, la nivel intestinal. În schimb, poți opta pentru alte alternative de a pregăti carnea pentru burger, cum ar fi să o gătești la grătarul electric (sau cu lemne) sau chiar la aburi.

 

Cea mai buna friteuza cu aer cald nu doar că asigură gătirea termică a cărnii, dar nici nu dăunează compușilor esențiali pe care aceasta îi conține. Carnea este un aliment bogat în macronutrienți esențiali organismului, dar conține și vitamine și săruri minerale, cum ar fi zinc, fier și potasiu. Prepararea la aburi nu doar că este mult mai sănătoasă, dar nu dăunează proprietăților organoleptice ale alimentelor (gust, miros, savoare).

 

Alegând alternative de pregătire ale cărnii, în locul uleiului și prăjitului, vei învăța cum poți pregăti foarte multe alimente într-un mod mult mai sănătos, și astfel, încetul cu încetul, vei adopta un stil de viață mult mai sustenabil. De asemenea, cum apa este mult mai accesibilă decât uleiul vegetal, vei economisi și bani. În cele din urmă, este vorba despre a căuta, întotdeauna, alternative mult mai sănătoase pentru mâncărurile tale preferate.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de bloom2017:

Energia solara este o sursa de energie curata, durabila și abundenta, care a devenit tot mai populara in ultimii ani. Aceasta tehnologie folosește panouri solare pentru a transforma energia solara in energie electrica utilizabila.
Stim cat de important este sa selectam doar cele mai bune cadouri promotionale si cadouri personalizate. Chiar daca inca mai exista oameni care inca mai scriu mai putin in fiecare zi cu stiloul, pixurile vor juca intotdeauna cel mai mare rol.
Locul de joacă perfect există și îl poți găsi în București! Este vorba despre The Clouds, un spațiu de lux frecventat de copiii vedetelor, care adoră să-și sărbătorească aici zilele de naștere. Încă de la intrarea în locație, participanții mici și mari sunt
La fiecare început de an se stabilesc noile tendințe în modă, în culori și este valabil și pentru design-ul interior. Majoritatea tendințelor din prezent pare că vor fi durabile și nu doar pentru câteva luni, ceea ce la face mai ușor de integrat pe termen lung
Mereu există în bucătăria noastră produse în cantitate mică pe care nu știm cum să le folosim. Pentru a organiza cel mai bine astfel de produse putem opta pentru prepararea unor rețele practice, în așa fel încât să nu aruncăm nimic.