Cadoul in istorie si cadoul astazi. Ce este diferit?

cadouri business

Societatea noastra se bazeaza pe cadouri si atentii. Ne place sa primim cadouri frumos ambalate, chiar daca sunt simple obiecte de decor pe care nu le vom folosi vreodata si cu siguranta, ne place sa oferim si sa vedem incantarea pe fata celor din jur.

Cadoul nu este o inventie moderna, ci merge foarte departe in istorie. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au cautat cadouri originale pe care sa le ofere persoanelor dragi si au conturat adevarate obiceiuri in acest sens.

Cadouri care au marcat istoria

Exista o multime de povesti cu cadouri care au marcat istoria:

  • Cleopatra a intrat pe scena politica oferindu-i o multime de cadouri lui Cezar;
  • Regele portughez Manuel i-a oferit Papei Leon al X-lea un elefant alb pe post de cadou, incercand sa scape de el. Din pacate, elefantul a murit din cauza dietei papale ce includea fulgi de aur;
  • Statuia Libertatii este un cadou primit de Statele Unite de la Franta. In 1886, Edouard Rene Lefebvre de Laboulaye a facut un gest maret pentru a comemora Razboiul Civil American si a trimis bucata cu bucata Statuia Libertatii catre America. Astazi, este un adevarat simbol al SUA;
  • Baschetbalistul Joe DiMaggio i-a oferit iubitei sale, Marilyn Monroe, cate un trandafir rosu in fiecare dimineata, pana ce aceasta a murit. Gestul a continuat si dupa moarte, insa, trandafirii ajungand la poarta criptei actritei.

Cadourile astazi

Cadourile pe care le oferim astazi probabil ca nu vor ramane in istorie, insa isi ating scopul: aduc zambete si multumire. Fie ca este vorba despre cadouri business sau cadouri mai intime destinate celor dragi, efectul este mereu acelasi.

artizan_urban_cadouri_business

Din fericire, optiunile de cadouri sunt extrem de multe si de interesante. Conform celor de la artizanurban.ro, exista o adevarata industrie a cadoului in care se investesc in fiecare an miliarde de dolari. In fiecare zi se ofera cadouri, insa cel mai des se daruieste de Craciun, de Paste sau cu ocazia altor sarbatori religioase sau sociale.

Exista reguli foarte importante atunci cand se ofera un cadou in prezent

Cadoul nu se poate oferi oricum. Exista cateva reguli pe care oricine trebuie sa le respecte.

Astfel, inainte de a oferi orice cadou trebuie sa se faca o analiza atenta a micilor detalii si sa se puna accent pe experienta. Cadoul trebuie sa genereze o experienta memorabila si o emotie cat mai puternica. Tocmai de aceea, este esential sa se puna pe hartie detalii precum relatia avuta cu persoana careia i se ofera cadoul, pasiunile acestuia, diverse intamplari comune din viata, sex sau job.

Pe baza tuturor acestor informatii se poate oferi un cadou perfect.

Sfat util! Atunci cand ideile de cadou refuza sa apara, una dintre cele mai bune alegeri este aceea de a miza pe amuzament. Un cadou care il face pe cel caruia ii este oferit sa rada este un cadou reusit.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...