Când trebuie înlocuite pernele? 4 semne

Un somn de calitate este esențial pentru starea ta generală de bine. Atunci când nu te odihnești cum trebuie, ești nu doar moleșit și lipsit de energie, dar devii și mai iritabil, mai nervos. Pentru a te asigura că te bucuri în fiecare noapte de acele ore de somn bun, trebuie să ții cont de câțiva factori esențiali ce îl influențează.

Calitatea pernelor este unul dintre ele. Numai că, degeaba investești într-un set premium, dacă nu ai grijă să le și schimbi atunci când își pierd din proprietăți. Dacă ești curios care sunt cele 4 semne ce anunță faptul că pernele tale ar trebui înlocuite, citește mai jos!

Durerile de gât

Se poate întâmpla să te trezești dimineața cu dureri musculare în zona cervicală sau chiar dureri de cap, ori să îți fie foarte greu să îți găsești o poziție confortabilă de somn, și toată noaptea să te miști de pe o parte pe alta. Acest lucru este un semn că pernele tale și-au pierdut din calitate și nu îți mai pot asigura un somn odihnitor.

Vestea bună este că poți alege dintr-o gamă variată de seturi de perne, extrem de confortabile, ce îți oferă, pe întreaga durată a nopții, toată susținerea de care ai nevoie, atât pentru cap, cât și pentru gât. Noile modele se mulează foarte bine inclusiv pe forma umerilor, astfel încât să nu simți nici cel mai mic disconfort în timpul somnului.

Alergii sau iritații ale feței

Se poate întâmpla să dezvolți alergii, iritații ale feței sau chiar acnee. Dacă rutina ta de îngrijire a tenului a rămas constantă și nici nu ai introdus în alimentație produse ce pot provoca alergii, cel mai probabil cauza acestor probleme o reprezintă actuala ta pernă. Transpirația, praful din cameră, inclusiv părul animalelor de companie, pot ajunge să intre, în timp, în umplutura acesteia.

Mai mult decât atât, sub influența umezelii și a căldurii, bacteriile încep să se dezvolte, iar perna ta devine astfel un element ce îți poate pune sănătatea în pericol. Printre alte simptome caracteristice alergiilor ar mai fi faptul că îți curg nasul și ochii. De aceea, este extrem de important ca, la maxim doi ani, să îți înlocuiești perna cu una nouă.

Petele de culoare

Sebumul și impuritățile de pe față sunt o altă cauză care duce la deteriorarea calității pernei tale. De aceea, este indicat să o speli periodic, la cea mai ridicată temperatură pe care o permite umplutura acesteia.

Numai că, uneori, chiar și după această procedură, petele nu dispar, iar toate reziduurile rămase în interior se pot transforma în factori ce îți vor afecta sănătatea. Acesta este un alt semn important că ar fi cazul să îți achiziționezi un nou set de perne.

Pierderea proprietăților umpluturii

Odată cu trecerea timpului, poți constata că umplutura pernelor tale nu se mai simte la fel. Pot apărea cocoloașe sau poți avea senzația că nu mai este la fel de tare ca la început. Cauzele pot fi multiple. De exemplu, produsul în sine a avut o calitate mai scăzută sau a fost afectat în urma proceselor repetate de spălare și uscare.

În momentul în care devine extrem de ușor să îndoi perna, este clar că a venit timpul să renunți la ea, pentru o variantă de calitate mai bună.

Chiar dacă salteaua este primul lucru pe care ai fi tentat să dai vina atunci când nu te mai poți odihni cum trebuie noaptea, este indicat să evaluezi inclusiv starea în care se află pernele pe care le folosești. De fapt, ideal ar fi să începi chiar cu ele, pentru a evita investiții suplimentare în produse mult mai costisitoare. Cele 4 semne de mai sus sunt un bun indicator al momentului în care este cazul să le înlocuiești.

Alte articole de Shunemar:

Urmează să participi la o nuntă? Deși poți să mergi îmbrăcat așa cum dorești la un eveniment special, există niște recomandări de care poți ține cont, astfel încât să nu atragi priviri dezaprobatoare.
În zilele noastre, programarea la salon nu mai este deloc un lux, ci o necesitate. Schimbările de look, pensatul, întreținerea corporală, manichiura sau pedichiura sunt doar câteva dintre serviciile care nu pot fi efectuate acasă.
Bucataria, inima locuintei, necesita o utilare completa pentru a-si putea indeplini functiunile. Blatul de bucatarie este zona centrala a camerei, dar si locul in care iau nastere ideile culinare si in care ingredientele conlucreaza spre a rezulta cele mai spe
Casele pe pământ, cu grădini verzi și gazon îngrijit, reprezintă nu doar un ideal, ci și o răspundere destul de mare. Grădina presupune devotament și grijă, dar și o pasiune specială pentru frumos.