Care banci din Romania ofera actiuni?

actiuni la banci

Una dintre cele mai sigure investitii in actiuni este cea in banci. Domeniul bancar este considerat a fi unul dintre domeniile destul de previzibile. In general, cei care au rabdare si aleg tranzactionarea actiunilor oferite de banci pot avea de castigat. Chiar si asa insa, este nevoie de sange rece pentru o astfel de investitie, in conditiile in care istoria a aratat ca inclusiv companiile foarte sigure pot sa cunoasca fluctuatii destul de mari ale pretului.

Nu este loc de pesimism insa, in conditiile in care ultimii ani au fost extrem de profitabili pentru majoritatea bancilor din Romania.

Care sunt bancile romanesti care ofera actiuni?

1. BRD. Conform celor de la Betrug, BRD a cunoscut o crestere incredibila in 2017, avand un profit cu 85% mai mare decat in anul precedent. Este rezultatul unui proces de creditare intensificat, a unor dobanzi scazute si a unui numar mai mare de oameni care au incredere in actiunile bancii. Pe toate planurile, numarul de clienti activi ai acestei banci a crescut cu 41000 in anul precedent.

2. Banca Transilvania. Este o alta banca profitabila, in care orice broker de actiuni recomanda investitia. Acest lucru este datorat profitului de 1.24 de miliarde de lei din 2017, ceva mai mic decat cel din anul precedent si mai mic decat cel al BRD-ului, insa totusi la un nivel foarte mare. Conform expertilor de la Betrug (vezi mai multe informatii), valoarea actiunilor BT a crescut, in primul rand, datorita a doua achizitii foarte importante: Bancpost si Victoria Bank din Republica Moldova. TLV, asa cum este denumita Banca Transilvania pe BVB, a inregistrat o crestere considerabila a depozitelor atrase de la clienti si a actiunilor vandute, in ciuda faptului ca are un climat al dobanzilor nu tocmai competitiv.

3. Erste Bank. Este o a treia banca listata pe bursa, cu un profit foarte mare: 1.66 miliarde de euro. In ciuda faptului ca in Romania nu este o banca foarte populara, aceasta este prezenta in nu mai putin de 7 tari din Europa Centrala si de Est, printre care Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Austria si evident, Romania.

4. Patria Bank. Banca vine dupa o fuziune cu Banca Comerciala Carpatica si desi a cunoscut pierdere in 2017, reprezinta o investitie inteligenta. Evolutia negativa a fost determinata de scaderea veniturilor din reluarea ajustarilor de valoare justa.

Merita investit in actiuni la banci?

Cu siguranta, da! Multi ar spune ca investitia in actiuni este mult mai profitabila decat investitia in imobiliare, iar istoria le da departe. In ultimii 25 de ani, Bursa de Valori Bucuresti a evoluat extrem de mult, ajungand la valori de peste 610% mai mari decat la infiintare. Randamentul, asadar, este foarte bun.

Daca se tine cont de faptul ca investitia in actiuni ale bancilor este considerata a fi foarte sigura, se poate trage concluzia ca in cazul in care se doreste o investitie profitabila, pe termen lung, o astfel de varianta este cat se poate de indicata.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...