conturi in euro

Care este cea mai bună strategie pentru învățarea limbii engleze?

Ai auzit pe cineva spunând că a încercat totul pentru a învăța limba engleză, dar nu a reușit niciodată să depășească vocabularul de bază, chiar și după mult timp dedicat studiului? Ei bine, în cele mai multe cazuri ceea ce a lipsit cu adevărat a fost o metodă eficientă de studiu.

Asta deoarece o modalitate eficientă în predarea limbilor străine s-a dovedit a fi un factor crucial atât pentru dezvoltarea abilităților lingvistice, cât și pentru plăcerea și determinarea cu care ne dedicăm procesului de învățare.

Dacă în urmă cu câțiva ani singurele metode de a învăța limba engleză erau orele din programa școlară și meditațiile, iată că la acest moment avem la dispoziție inclusiv cursuri online, podcasturi, aplicații pentru smartphone și multe altele. La centrul lingvistic Twinkle Star poți opta între cursuri în format fizic, cursuri online sau chiar un sistem hibrid, indiferent de vârsta ta sau de nivelul de pregătire. Mai multe detalii: www.twinklestar.ro.

De ce este importantă metoda de învățare?

O strategie bună, din punct de vedere științific, va contribui la procesul de învățare și la evoluția ta în domeniul lingvistic. Asta pentru că vorbim despre tehnici și metode care iau în considerare modul în care funcționează creierul nostru și, prin urmare, acestea funcționează ca un fel de „antrenament” al creierului.

Cu alte cuvinte, o metodologie bună va permite minții noastre să gestioneze mai bine toate informațiile noi și, într-un mod mai natural și mai eficient, să le poată absorbi mai rapid și fără interferențe și confuzii.

Acest lucru nu mai este atât de ușor atunci când încercăm să studiem o limbă oricum și fără o planificare adecvată, caz în care creierul nostru funcționează instantaneu, în încercarea de a se adapta. Drept urmare, este posibil să întâmpini dificultăți în a-ți reaminti informațiile studiate cu una sau două zile înainte.

Care sunt principalele metode de învățare?

Există o mare diversitate de metode de învățare, însă nu toate sunt sprijinite de dovezi științifice.

Prin urmare, când vine vorba de o metodologie cu adevărat eficientă, merită să evidențiem trei modele folosite la nivel internațional de profesioniști și instituții de renume.

NLP – Programare Neuro-Lingvistică

Așa-numita NLP, sau Programarea Neuro-Lingvistică, este unul dintre principalele exemple de metode de învățare folosite la nivel mondial.

În practică, aplicarea sa este legată de un proces de predare prin repetare. Cu toate acestea, nu este un proces de memorare, în care doar repeți mecanic o informație de mai multe ori.

Metoda NLP aplicată în procesul de învățare a limbii engleze se realizează într-un mod foarte natural, bazându-se pe repetări ale părților de bază ale limbii, pentru a permite în acest fel creierului să absoarbă informația în cel mai natural și eficient mod posibil.

Pentru mulți experți și susținători ai acestei metode, NLP este o formă de „modelare” naturală a creierului, care se bazează pe repetițiile și practicile continue ale acelei predari.

ALM – Metoda audio-lingvistică

Un al doilea exemplu de metodă de învățare, extrem de eficientă și cu mai multe dovezi științifice este așa-numita ALM (Audio-Lingual Method), sau în română, metoda audio-lingvistică.

După cum sugerează și numele, este este vorba de o strategie de învățare care se bazează pe simțul nostru auditiv. Mai exact, prin diferite formate audio, creierul nostru va capta și va dezvolta numeroase tehnici esențiale, cum ar fi înțelegerea, vorbirea, ascultarea, interpretarea etc.

Prin această metodă vom identifica și vom lucra cu cele mai variate caracteristici ale limbii, precum accentele, ritmul vorbirii, diferențele lingvistice între popoare, printre multe altele.

CLT – Predarea comunicativă a limbilor străine

Abordarea comunicativă se bazează pe ideea că învățarea limbii engleze se realizează cu succes prin comunicarea unui înțeles real. Atunci când cursanții sunt implicați într-o comunicare reală, aceștia vor fi folosite strategiile lor naturale de achiziție a limbii, ceea ce le va permite să învețe să folosească noile cunoștințe.

Exersarea formelor de întrebări, cerându-le cursanților să afle informații personale despre colegii lor, este un exemplu de abordare comunicativă, deoarece implică o comunicare semnificativă.

Activitățile ghidate de abordarea comunicativă se caracterizează prin încercarea de a produce o comunicare semnificativă și reală, la toate nivelurile. Ca urmare, se poate pune mai mult accent pe competențe decât pe sisteme, lecțiile sunt mai mult centrate pe cursant și se pot folosi materiale autentice.

Originile predării comunicative a limbilor străine (CLT) se găsesc în schimbările din tradiția britanică de predare a limbilor străine de la sfârșitul anilor 1960. Până atunci, limbajul situațional reprezenta principala abordare britanică a predării limbii engleze ca limbă străină. În cadrul predării limbii situaționale, limba era predată prin exersarea structurilor de bază în activități semnificative bazate pe situații.

 

Abordarea naturală (metoda directă)

Metoda directă, cunoscută și sub numele de abordare naturală, este în multe privințe opusă metodelor care pun accentul pe studierea intensivă a noțiunilor gramaticale. În acest caz, limba maternă este strict interzisă, iar gramatica este eliminată în favoarea inducției, cursanții fiind îndemnați să descopere singuri regulile. Aceștia sunt încurajați să vorbească în orice moment, ceea ce face ca această metodă să fie cea mai avansată dintre clasele centrate pe elev.

În teorie, cursanții ar învăța limba străină în mod natural, așa cum au învățat limba lor maternă în copilărie, iar răspunsurile automate la întrebări ar deveni instinctive. Accentul este pus întotdeauna pe limbajul natural, iar formarea obișnuinței ar fi fost cheia învățării.

Aplicarea uneia dintre metodele descrise mai sus va favoriza învățarea nu doar a limbii engleze, ci a oricărei limbi străine. După cum ar putea fi evident, este dificil de implementat un astfel de sistem de învățare într-un cadru neorganizat. Din această perspectivă, una dintre cele mai eficiente variante este participarea la cursuri specializate.

Descoperă oferta educațională a centrului lingvistic Twinkle Star: www.twinklestar.ro.

 

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de SALAPI EMA:

Iată așadar cum poți alege corpuri de iluminat eficiente energetic pentru locuința ta!
Diversitatea de stiluri, materiale și design deschide ușa unui univers vast de posibilități, oferind libertatea de a selecta modele de fotolii impresionante care rezonează cel mai bine cu personalitatea, stilul de viață și amenajarea existentă a casei tale.
Iată așadar cum este recomandat să selectezi un set de uși de interior pentru a avea parte de o eficiență energetică maximă!
Iată așadar câteva motive pentru care să pășești cu încredere într-un escape room captivant din Cluj-Napoca!
. Indiferent de scopul pe care îl ai în ceea ce privește diferite oferte imobiliare în Alba Iulia, o agenție imobiliară bine aleasă îți poate fi un veritabil