Care sunt principalele tipuri de învelitori pentru acoperiș?

Indiferent dacă stai la casă sau la apartament, locuința ta este precum o carte de vizită, atât pentru tine, cât și pentru celelalte persoane care locuiesc în aceasta. Acesta este și principalul motiv pentru care ar trebui să acorzi destul de multă atenție felului în care locuința ta arată, dar și la cât de curată și îngrijită este. Atunci când locuiești la casă, prima tangență o ai cu exteriorul acesteia. Astfel că, musafirii tăi își vor face o primă impresie încă de când vor vedea curtea, grădina, dar și exteriorul casei tale.

Dacă atunci când vine vorba despre curte și grădină, ne axăm mai mult pe aspectul acestora, în cazul acoperișului lucrurile stau puțin diferit. Pe lângă aspectul pe care îl oferă locuinței tale, acoperișul are un rol foarte important, și anume de a proteja întreaga clădire. Practic, acesta va trebui să nu permită infiltrarea apei în locuință, nu trebuie să afecteze structura casei și trebuie să reziste la schimbările de temperatură. Din acest motiv, este indicat să alegi cele mai bune materiale pentru acoperișul tău, iar construirea acestuia trebuie să fie realizată de persoane cu experiență în domeniu. În ceea ce privește materialele, pe piață există destul de multe variante, printre care se numără țigla ceramică, țigla metalică, tabla prefălțuită, tabla fălțuită, șindrila și chiar stuful. Toate aceste materiale au atât avantaje, cât și dezavantaje, astfel că este destul de dificil să faci o alegere cât mai potrivită pentru locuința ta.

Iată care sunt caracteristicile principalelor materiale folosite în construirea acoperișurilor:

Țigla ceramică

Țigla ceramică este unul din cele mai utilizate materiale pentru acoperiș, acesta oferind un aspect tradițional și având o garanție de până la 100 de ani. Acest material este foarte rigid și foarte durabil și are o rezistență ridicată atât la temperaturi mari, cât și la cele scăzute. De asemenea, nu permite infiltrarea apei și are capacitatea de a se usca rapid. Totuși, țigla ceramică are un dezavantaj, și anume greutatea ridicată, care ar putea afecta structura casei. Din acest motiv, este indicat să apelezi la un specialist înainte să optezi pentru acest tip de înveliș.

Țigla metalică

Atunci când utilizezi țigla metalică, pe de-o parte păstrezi aspectul acoperișurilor tradiționale (pe piață există o varietate de profile metalice care recrează aspectul învelitorilor consacrate), iar pe de altă parte nu renunți la avantajele acoperișului metalic. Practic, aceasta este combinația perfectă între aspectul țiglei ceramice și rezistența materialelor metalice. Acest tip de învelitoare este realizat din oțel cu strat de protecție de zinc, și este acoperit cu un strat de pasivizare, unul de grund și unul de poliester. Astfel, acoperișul tău va fi solid, durabil, va avea o rezistență sporită la coroziune și nu va avea o greutate foarte mare. În plus, acoperișurile din țiglă metalică au până la 40 de ani garanție.

Tabla prefălțuită

Tabla prefălțuită este un material care se poate integra ușor în orice tip de design, punând în valoare arhitectura casei. Atunci când utilizezi acest tip de înveliș învelitoare, acoperișul tău va fi etanș și durabil, tabla fiind printre cele mai sigure materiale. De asemenea, greutatea sa este redusă, astfel că nu va afecta structura casei și poate fi utilizat atât pentru acoperișurile plane, cât și în cazul celor înclinate. În plus, tabla prefălțuită are un sistem dublu de prindere prin suprapunerea falțurilor cu ajutorul șuruburilor cu șaibă din cauciuc. Acest lucru sporește rezistența acestui material.

Tabla fălțuită

La fel ca în cazul tablei prefălțuite, și tabla fălțuită este un material foarte flexibil și rezistent, cu o greutate redusă. Aceasta este ușor de montat și oferă un aspect plăcut acoperișului tău. Acest tip de învelitoare este rezistent la coroziune și la șocuri mecanice, dar și la diferențele mari de temperatură.

Șindrila

Șindrila este un material care oferă un aspect plăcut acoperișului tău. Șindrila bituminoasă este formată din granule ceramizate, strat bituminos, cât și armatură cu fiibră de sticlă. Astfel, aceasta este rezistentă la apa și la foc, dar și la radiații ultraviolete. De asemenea, acest tip de material este ușor de montat și are o durată de viață de până la 50 de ani. Șindrila din fibră de sticlă este un material foarte rezistent și ușor de montat, dar, în comparație cu primul tip de șindirlă, aceasta are o greutate ușor mai ridicată.

9. Novatik@Care sunt principalele tipuri de învelișuri pentru acoperiș (1)

Stuful

Stuful este un material natural și ecologic, utilizat încă din cele mai vechi timpuri. Acesta a început să fie din nou folosit, fiind un bun termoizolator, astfel că, pe de-o parte, în cele mai călduroase veri vei avea parte de răcoare în locuință și, pe de altă parte, în zilele răcoroase de iarnă vei avea parte de temperaturi ridicate. Durata de viață a unui acoperiș realizat din stuf este de până la 40 de ani, acesta fiind foarte rezistent.

Atunci când faci o alegere în ceea ce privește sistemul de învelitoare pentru acoperișul casei tale, trebuie să alegi cele mai calitative materiale, ținând cont de rolul important pe care îl are acesta.

Alte Articole de 1 :

venit-instabil

4 trucuri pentru un venit instabil

Cum faceti fata cheltuielilor cu un buget neregulat? Luati in considerare aceste patru strategii pentru a va ajuta sa bugetati cu un venit variabil si sa castigati incredere financiara. Este...

test-de-sarcina

Simptomele precoce ale sarcinii

Desi poate parea ciudat, prima saptamana de sarcina se bazeaza pe data ultimei perioade menstruale. Ultima ta menstruatie este considerata saptamana 1 a sarcinii, chiar daca inca nu ai fost...

pexels-curtis-adams-3773573

Mobila de bucătărie în sincron cu cea din living

De multe ori, în locuințele moderne, bucătăria este o extensie a sufrageriei. Așadar, tot mai mulți designeri de interior recomandă ca mobila sufragerie să aibă aceleași tonuri cu cea din...