Cât de mult contează comportamentul financiar în dezvoltarea individuală?

comportamentul financiar in dezvoltarea individuala

Fiecare dintre noi căutăm să ne dezvoltăm într-un mod cât mai frumos și mai sănătos, dar, din diferite motive, rezultatul nu este cel dorit sau așteptat. Banii constituie unul dintre elementele care ne definesc viața (cu toate că nu ne dorim și nici nu este de dorit), dar, realitatea este că banii ne influențează în alegerile pe care le facem de-a lungul existenței noastre. De aceea, însușirea unui comportament financiar cât mai corect și mai sănătos ne va fi de folos pe viitor, atunci când va fi nevoie să efectuăm diverse alegeri în viață și care ne vor influența există prin raportarea acestora la valoarea pecuniară a ceea ce facem.

Nu înveți cum să ai parte de un comportament financiar sănătos de pe vreun site, cu toate că există o mulțime de astfel de platforme online care îți oferă variate alternative de a economisi. Acest lucru se învață încă din primii ani ai conștientizării propriei existente, fiindcă viața noastră ne este ghidată în proporție de 80% de comportament, iar nu de capacitatea noastră intelectuală. Nu degeaba se vorbește despre “cei șapte ani de acasă”, pentru că un om de un asemenea interval de timp are nevoie pentru a-și clădi un viitor cât mai frumos din punct de vedere financiar!

Avem nevoie de bani doar pentru a ne îmbogăți la nivel de experiență personală!

Mulți dintre cei care își propun să economisească se transformă în niște persoane care nu mai fac diferența între scopul economisirii și economisirea că scop. Drept urmare, o serie de oameni ajung să devină orbiți de puterea banului și-l lasă în viața lor doar pentru a le perturba existența și nicidecum pentru a o le valorifica. Lipsa unui comportament financiar adecvat este cauza apariției unor astfel de probleme, iar rezolvarea lor nu se poate face cu 7000 de coroane daneze (7000 kr)sau cu echivalentul în orice altă valută, aferent tarifului unui specialist în psihologie. Învățându-te pe ține însuți cum să te bucuri de roadele economiilor pe care le-ai făcut, îți vei fi trasat o linie pe care să te menții de-a lungul vieții.

Banii sunt făcuți pentru a-ți oferi momente unice în viață, pentru crearea de amintiri și de clipe de neuitat, iar nu pentru a fi economisiți fără niciun scop anume. Dacă nu ți-ai fixat un scop pentru care economisești, atunci nu vei știi niciodată la ce folosesc banii. Utilizează-i pentru a te dezvolta din toate punctele de vedere, fiindcă banii economisiți dar bine investiți în propria-ți dezvoltare, o să-ți ofere posibilitatea de a face alți bani. Privește-te pe tine însuți ca pe o investiție, ceea ce înseamnă că o experiență personală cât mai bogată o să-ți ofere posibilitatea de a te dezvolta în multiple direcții.

Adoptă un comportament financiar care să-ți ofere posibilitatea de a avansa din toate punctele de vedere, astfel încât să ai parte de o existență cât mai bogată și mai spectaculoasă. Folosește-ți banii economisiți pentru a te dezvolta la nivel personal și pentru a crește din punct de vedere financiar, pentru că numai așa o să ai parte de o viață frumoasă!

Alte Articole de 1 :

accesorii necesare pentru birou

Accesorii necesare pentru un birou organizat

Daca ai decis sa-ti organizezi biroul de la locul de munca, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa apelezi la un furnizor de birotica si papetarie. Daca te...

arhivare documente

Reguli pentru arhivarea corecta a documentelor

Desi traim in epoca tehnologiei, orice firma inca se confrunta cu documentele pe hartie. La un moment dat, acestea devin mult prea multe pentru a fi puse intr-un biblioraft, ceea...