Cat de mult conteaza designul unui site web?

web design

Viata se muta, usor, usor, in mediul online. Magazinele, prestatorii de servicii si toti cei care vor sa vanda ceva sau sa ofere o informatie, o fac online. Motivatia este simpla: informatia ajunge rapid la persoanele direct interesate de ea.

Cea mai profesionala forma prin care poate fi transmisa o informatie online este printr-un site web. Cu greu mai poate fi gasita o companie care nu are un site web, insa detinerea unui website nu inseamna neaparat o livrare corecta a informatiei. Cerintele in ceea ce priveste aspectul website-urilor, modul in care acestea functioneaza si impactul pe care il au asupra vizitatorilor sunt intr-o metamorfoza continua.

Tocmai de aceea, procesul de creare site de prezentare sau creare magazin online trebuie sa aiba in vedere atat cerintele de azi, cat si cerintele de maine.

Care sunt aspectele care conteaza pentru ca un site sa fie bine perceput de oameni?

Sunt extrem de importante aspecte precum designul, viteza, calitatea informatiei oferite si modul in care este structurata fiecare pagina. Dintre acestea, designul este esential. Cei de la ro.mmwebde.com, companie cu experienta vasta in procesul de web design, explica motivele pentru care designul este atat de important:

1. Pentru ca impactul vizual este primul contact pe care clientul il are cu site-ul. Odata deschis site-ul, culorile, modul in care este structurata pagina, imaginile si micile detalii pot convinge sau nu.

2. Pentru ca prima parere conteaza. Pentru vizitatorii noi, prima impresie pe care o lasa website-ul este extrem de importanta.

3. Pentru ca un design bun, cu o structura gandita atent, poate sa usureze procesul de navigare si sa aduca mai repede vizitatorii catre procesul de comanda.

4. Pentru ca oamenii se ghideaza dupa aspectul fizic in aproape orice imprejurare. De cele mai multe ori, persoanele mai frumoase au mai multe de castigat in cariera, masinile mai frumoase sunt mult mai bine vandute (chiar daca exista masini mai puternice sau mai eficiente) iar peisajele frumoase sunt mereu prezente in poze. Este adevarat ca frumusetea este in ochiul privitorului, insa designerii firmei de web design Brasov afirma ca exista o medie si ca majoritatea oamenilor prefera aceleasi lucruri: site-uri simple, curate, elegante, fara culori obositoare, care sa livreze informatia rapid si eficient.

5. Pentru ca simtul vizual este aproape singurul care poate sa convinga un om pe website. Este adevarat ca un site poate avea si o parte audio, insa nu este recomandata deoarece poate deveni deranjanta. In cazul unui business fizic, cei care il conduc se pot baza si pe simtul tactil, pe simtul auditiv sau pe miros. In cazul website-ului, imaginea este totul.

Aspectul trebuie sa fie insotit de calitate

Aspectul este esential, insa nu este suficient. Un website eficient trebuie sa aiba o calitate superioara, iar acest lucru inseamna, cel mai adesea, viteza, o informatie bine structurata si scrisa corect, produse atractive si o comunicare foarte buna cu vizitatorii. Daca sunt bifate toate aceste aspecte, sansele de succes cresc in mod considerabil.

Alte Articole de 1 :

Makita HR2470 si Bosch GBH 2-26 DFR (1) (1)

Makita HR2470 sau Bosch GBH 2-26 DFR?

Un ciocan rotopercutor se situeaza undeva la mijloc intre o bormasina cu percutie si un demolator. Asa cum probabil stii deja rotopercutoarele pot avea sisteme de prindere diferite si se...