Cat de rapid se obtine un credit daca esti IMM

Un subiect sensibil in aceasta perioada de turbulente economice provocate de pandemia de coronavirus este finantarea IMM-urilor. Afectate de lipsa cererii pentru produse sau servicii, afacerile din aceasta categorie cauta solutii pentru a traversa aceste momente dificile. Un credit IMM sau o solutie alternativa de finantare precum factoringul reprezinta solutii pentru intreprinzatorii care nu mai au resurse proprii pentru a-si sustine business-urile.

Timpul este foarte pretios in astfel de perioade si alegere uneia sau alteia dintre posibilele solutii depinde de rapiditatea cu care pot primi acces la resurse financiare. Fiecare zi in plus sau in minus poate face diferenta intre continuarea afacerii sau un faliment dureros.

Anumite institutii financiare si-au adaptat solutiile de credit IMM si ofera produse usor de accesat, cu aprobare rapida si documentatie minima, astfel incat solicitantul sa primeasca prompt ajutorul de care are nevoie. Accesibilitatea este un avantaj important si solutiile de finantare a persoanelor juridice care se pot aplica online au castig de cauza. Un credit IMM la care se poate aplica de pe telefon sau calculator, fara sa fie nevoie de deplasare la sediul institutiei care acorda finantarea este de preferat, mai ales in conditiile restrictiilor de circulatie din aceasta perioada.

Pasi de urmat in cazul unui credit online pentru IMM:

• Completarea online a formularului de contact pentru un credit IMM
  • Primirea formularului de cerere si documentele necesare pentru preaprobarea finantarii IMM
  • Trimiterea cererii completate de solicitant si atasarea documentelor solicitate pentru obtinerea imprumutului IMM
  • Aprobarea solicitarii

Dupa aprobarea imprumutului, banii ajung direct în contul IMM-ului, in 24 de ore, astfel incat firma sa poata folosi cat mai repede resursele financiare si a mentine activitatea curenta.

Documentele solicitate pentru un credit IMM la care se aplica online sunt usor de transmis si nu necesita ale drumuri la organe fiscale sau alte institutii:

• Balanta pe luna a-12-a a anului anterior
  • Balanta pe ultima luna depusa
  • Bilantul pentru anul anterior
  • Cererea in format PDF editabil, care se poate descarca de pe site
  • Certificatul de inregistrare fiscala

Toate aceste facilitate asigura IMM-urilor o sansa in plus si le pun rapid la dispozitie resursele necesare pentru a continua activitatea si a pune in aplicare planurile de dezvoltare. In afara conditiilor facile si imediate de acordare, intreprinzatorii beneficiaza si de facilitate de rambursare a creditelor, atat in ceea ce priveste durata – intinsa pe parcursul a mai multi ani – dar si a dobanzilor, care sunt avantajoase si fixe pe toata perioada.

Nume: Ionut
Functie: Director