Ce ar trebui sa luam in calcul atunci cand vrem sa amenajam camera pentru copii?

IKEA-colorful-kids-room

Amenajarea camerei pentru copii nu a fost niciodata o sarcina usoara pentru parinti avand in vedere ca deciziile pe care le luam in acest caz nu se rezuma doar la aspectele estetice, ci si la cele cu privire la siguranta. Camera copiilor necesita o atentie mult mai aparte decat orice alta camera din cadrul locuintei, iar acest lucru se datoreaza in genere faptului ca alegerile noastre va trebui sa le facem si in functie de gusturile celor mici. Mobilierul pentru camera copiilor reprezinta asadar un produs deosebit de important pe care noi ca si parinti va trebui sa il alegem intr-o maneiera cat mai responsabila.

Mobilierul pentru camera copiilor se regaseste astazi intr-o diversitate de forme, modele si culori, astfel ca alegerea pe care va trebui sa o facem in acest sens este departe de a putea fi catalogata drept una usoara. O alternativa extraordinara pe care o avem in astfel de momente este reprezentata de magazinele online de profil precum Premiamob.ro unde regasim o varietate de modele de mobila copii si tineret. Iata asadar cateva lucruri pe care le putem lua in calcul atunci cand vrem sa amenajam camera pentru copii.

Alegeti un mobilier cu margini si colturi rotunjite.

Siguranta este prioritara atunci cand vorbim despre copii, astfel ca este important sa avem in vedere alegerea unui mobilier pentru camera copiilor cat mai sigur. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca mobilierul ales sa trebuie in mod obligatoriu sa aiba toate marginile si colturile foarte bine rotunjite, astfel incat riscul lovirii sa fie cat mai mic. Stim cu totii cat de neastamparati pot fi cei mici si cat de usor este sa se loveasca, astfel ca este important sa reducem pe cat posibil acest risc.

Pentru constructia mobilierului trebuie sa fie utilizate exclusiv vopsele fara agenti toxici.

Astazi, cand totul se produse prin intermediul unor substante chimice, este important sa luam in calcul faptul ca mobilierul copiilor trebuie in mod obligatoriu sa fie vopsit numai cu vopsea fara compusi toxici. Pielea copiilor este foarte sensibila la acesti agenti, astfel ca daca vrem sa evitam aparitia unor iritatii, este mai mult decat indicat sa verificam vopseaua care a fost utilizata pentru mobilierul pentru copii.

Solicitati intotdeauna parerea celor mici.

Daca cei mici au deja o varsta la care pot lua astfel de decizii, este foarte important sa ii lasati pe ei sa aleaga mobilierul care le place, asta dupa ce ati luat in calcul aspectele care tin de siguranta. In acest fel, alegerea pe care trebuie sa o faceti se va transforma brusc intr-una mult mai usoara avand in vedere ca ei stiu in general foarte bine lucrurile si personajele pe care le indragesc si care le-ar face placere sa se regaseasca in incaperea lor.

Www.premiamob.ro este un magazin online care pune la dispzitia clientilor un portofoliu diversificat cu produse de mobilier pentru cele mai importante zone ale locuintei si la unele dintre cele mai avantajoase preturi.

Alte Articole de 218 :