Ce este gheata carbonica si la ce o poti folosi?

dry-ice_3

Daca ai tot auzit in jur despre gheata carbonica, dar nu stii exact ce este aceasta si la ce foloseste, te invit sa descoperi tot ce prezinta interes cu privire la ea. Este vorba despre forma pura si solida a dioxidului de carbon. Poate ai mai auzit de acest concept si sub denumirea de zapada uscata sau gheata uscata. De ce este numita asa si ce o diferentiaza de gheata obisnuita? Ei bine, aceasta nu se topeste pentru ca din starea solida trece direct in cea gazoasă, prin sublimare.

Acest tip de gheata este folosit in diverse domenii, reprezentand o modalitate excelenta de a pastra produsele reci pentru un timp mult mai indelungat decat in cazul celei normale. Temperatura acesteia este extrem de scazuta, ajungand pana la -78 grade Celsius. Spre deosebire de gheata pe care o folosim in mod obisnuit, aceasta nu lasa apa in urma pentru ca nu se topeste, si se sublimeaza. Este unul dintre motivele pentru care se opteaza spre sablarea cu gheata carbonica.

Gasirea unui loc din care sa poti cumpara acest tip de gheata nu este deloc dificila, in conditiile in care mediul online reprezinta o sursa inepuizabila de resurse. Un astfel de magazin este www.dry-ice.ro, in care cei interesati gasesc gheata carbonica la preturi destul de accesibile.

Gheata carbonica in bauturi

Exista baruri care iti pot servi bautura cu astfel de gheata. Trebuie sa stii insa ca cea folosita in bauturi trebuie sa fie alimentara. De ce? Este produsul creat special pentru a fi consumat in acest scop, ce contine calitatea dioxidului de carbon pe care producatorii de sucuri si diverse bauturi racoritoare il folosesc in productia sa.

Ce alte intrebuintati mai are gheata carbonica?

In special cei care se ocupa cu organizarea unor evenimente mai deosebite cum este nunta, concertele sau diverse petreceri stiu despre efectele deosebite ce pot fi obtinute cu acest tip de gheata. Cine nu si-ar dori sa se relaxeze intr-o atmosfera feerica, in care sa dainuiasca o patura de ceata de poveste?

De fapt, oricine isi doreste sa isi surprinda invitatii cu ceva deosebit pot opta pentru aceasta alternativa. Site-ul dry-ice.ro iti ofera o gheata carbonica pentru diverse intrebuintari, dupa cum ai nevoie.

Transportarea acesteia insa trebuie sa fie efectuata in conditii speciale. Exista anumite recipiente create in acest scop, ce constau in cutii termoizolante din polistiren. De obicei este transportata intr-o remorca separata de autovehicul, dar cel mai bine este ca transportul sa fie realizat de o echipa de experti, tocmai pentru a evita orice eveniment neplacut.

Foarte important de avut in vedere este evitarea contactului direct al pielii cu acest tip de gheata. Recomandat este sa se foloseasca manusi pentru a o manevra. De asemenea, daca te intereseaza sa utilizezi „zapada uscata” asigura-te ca aceasta este depozitata intr-o camera bine ventilata. De ce? Aceasta inlocuieste oxigenul din aer!

In cazul in care planuiesti sa transporti pe cont propriu gheata, ai grija sa nu o tii intr-un spatiu inchis pentru un timp prea indelungat deoarece acesta se va transforma in gaz si poate crea presiune.

Asadar, daca te intereseaza sa o folosesti, indiferent de motiv, nu uita sa tii cont de aceste aspecte. Te invit pe site-ul dry-ice.ro pentru a comanda gheata carbonica de calitate, la preturi competitive.

Alte Articole de 1 :

Ai nevoie de servicii grafica Hai sa vorbim!

Ai nevoie de servicii grafica? Hai sa vorbim!

Designul grafic sau servicii grafica reprezinta un proces de creatie care trebuie sa transmita un mesaj convingator si bine orientat spre publicul tinta. Contactul intre un furnizor de servicii sau...

ecomunicate

Unde poti paria pe Gala Premiilor Oscar 2021?

Ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar este programată pe 26 aprilie, atât în Dolby Theatre cât și în Union Station din Los Angeles. Acest eveniment este considerat unul dintre...