Ce facem vara în București?

Între 3 iulie și 21 august, la Ateneul Român, va avea loc ediția a XIII-a festivalului internațional de muzică clasică Vară Magică

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită iubitorii de muzică clasică aflați în București în perioada estivală, la nouă concerte camerale și simfonice ce vor avea loc între 3 iulie și 21 august, la Ateneul Român.

Ca în fiecare an, Festivalul Internațional „Vara Magică” oferă ocazia unei reîntâlniri mult-așteptate cu soliști apreciați, precum Gabriel Croitoru, Simina Croitoru, Alexandru Tomescu, Sînziana Mircea sau Alexander Sitkovetsky, cu orchestre naționale – Orchestra  Camerata Regală, Orchestra Română de Tineret sau Orchestra Sinfonietta și ansambluri camerale, precum Ansamblul Violoncellissimo, sub conducerea maestrului Marin Cazacu.

Programele muzicale atractive și nivelul înalt de calitate al actului artistic au consacrat de-a lungul timpului Festivalul Vară Magică. În acest spirit, anul acesta Festivalul debutează cu o propunere inedită: Croitoru String Virtuosi Orchestra vine pe scena Ateneului Român cu 3 generații de soliști violoniști de excepție și cele patru viori ale lui George Enescu, într-un dialog unic. De asemenea, această ediție aduce de peste granițe și 3 dintre cele mai apreciate orchestre de tineret: Wiener Jeunesse Orchester, Slovenian Youth Orchestra și Macao Youth Symphony Orchestra. Programul festivalului va include lucrări din operele celor mai mari compozitori clasici din toate vremurile: Beethoven, Bach, Mozart, Mahler, Vivaldi, Strauss, Paganini și – evident – Enescu.

Dorin Ioniță, inițiator și fondator al Festivalului Vară Magică mărturisește cu emoție:

„Indiferent de multitudinea de provocări, am reușit să păstrăm continuitatea și cadența anuală a Festivalului Internațional ‘Vară Magică’, demonstrând astfel neîntrerupta valoare culturală și socială. Suntem mândri că am ajuns la cea de-a 13-a ediție și așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm și în acest an atât spectatorii fideli, cât și pe cei noi, care abia descoperă festivalul, căci încântarea audienței este o parte esențială din emoția Festivalului. Am pregătit și pentru această ediție surprize, formate unice și spectacole de înaltă calitate, pentru a oferi astfel o alternativă culturală de excepție pentru serile toride de vară ale Bucureștiului.”

Biletele și abonamentele se pot găsi online pe bilete.ro începând cu data de 15 mai și fizic la Casa de Bilete a Festivalului deschisă la Ateneul Român (începând cu 24 iunie a.c.), intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 10:00-12:00 și  17.00- 19.00.

Prețul unui bilet variază în funcție de categorie între 135 – 195 lei, iar al abonamentelor între 1150 – 1660 lei. Abonamentele beneficiază de oferte promoționale după cum urmează: în perioada 15 mai – 31 mai: 15% reducere, în perioada 31 mai – 25 iunie: 10% reducere.

 

Pentru realizarea ediției a XIII-a Festivalului Vară Magică, Lanto le multumește partenerilor săi: NIRO Investment Group, Borsec, Oscar Downstream, Luxten Lighting Company, Camera de Comerț și Industrie București, Marea Loja Națională din România, Filarmonica „George Enescu”, Muzeul Național „George Enescu”, cât și partenerilor media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Liternet, IQAds, Smark, Bucureștii Vechi și Noi.

Mai multe detalii pe www.lanto.ro și www.varamagica.ro

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte articole de Aurelia Butolo:

În urmă cu 13 ani, Lanto lansa unul dintre cele mai indraznețe proiecte culturale: seri estuvale de muzică clasică la Ateneul Român, concerte săptămânale excepționale, atât prin prestanța actului artistic, cât și prin programele atent selecționate.
Mai multe aplicatii, mai multe parole. Cat de complexe sunt parolele utilizate si cum le gestionam? Cat de importante sunt parolele pe care le stabilesc utilizatorii pentru securitatea cibernetica a unei afaceri?
Recent, The Wall Street Journal a listat Kyocera in top 100 „companii gestionate sustenabil la nivel global”.
Peste 300 de specialisti au participat la sondajul online realizat de NGINX si Veracomp pentru a defini uzantele si specificul pietei DevOps din Romania.
AKAI este unul dintre principalii producatori de echipamente audio-video, care de 90 de ani se distinge prin inovatie si standarde inalte de calitate.