Ce inseamna laptop refurbished

laptopuri refurbished

In functie de distribuitor, „Refurbished” are mai multe intelesuri: produs folosit, reconditionat, remanufacturat, reparat, recertificat, resigilat, etc.

Laptopurile refurbished sunt o alternativa buna pentru firmele care vor sa reduca costurile sau pentru cei care prefera sa investeasca banii intr-un sistem brand de 2-3 ani vechime, intr-un produs de top la vremea lui, lucru ce ii permite sa ruleze cursiv majoritatea aplicatiilor noi.

Produsele refurbished sunt curatate foarte bine de praf si urme de utilizare, sunt igienizate, apoi sunt testate pentru a se verifica toate funtionalitatile in conformitate cu produsul original. Daca sunt observate probleme se recurge de cele mai multe ori la inlocuirea componentelor cu probleme. Laptopurile refurbished care au fost in lease la o firma sau care s-au intors dupa o scurta perioada de proba, vor avea aproape toate componentele ca noi, de cele mai multe ori chiar si bateria avand o autonomie atat de buna incat sa nu fie necesara inlocuirea acesteia, atunci cand laptopul se repune la vanzare ca refurbished.

In plus, fata de majoritatea produselor achizitonate in regim second hand, cele refurbished sunt livrate in cutie, impreuna cu protectiile adecvate pentru transportarea in siguranta, cu toate accesoriile necesare punerii acestuia in functiune (cabluri, suporturi, disc cu drivere cabluri si adaptoare). Unele calculatoare si laptop-uri refurbished vin si cu licenta de Windows valida, deci poti intra in legalitate foarte simplu si cu costuri minime, in caz ca nu folosesti deja software licentiat. Copiile ale sistemului de operare Windows, care insotesc un produs din magazin, au de regula preturi mult mai bune decat daca ati cumpara separat o licenta.

Principalele avantaje ale produselor refurbished sunt:

  • 1.reducerea costurilor de achizitiechiar si cu pana la 40%
  • 2.calitatea mai buna fata de produsele folosite (second hand)
  • 3.starea tehnica excelenta, produsele fiind functionale 100%
  • 4.garantie mai lunga (care poate merge si pana la 5 ani de zile, in unele cazuri).

Chiar daca nu exista o definitie general valabila a conceptului de refurbished, de obicei majoritatea magazinelor care comercializeaza astfel de produse, indica pe pagina dedicata, care sunt procedurile de certificare si verificare a produselor refurbished, prin care cumparatorul se poate informa exact privind ceea ce va primi in cutie.

Daca ai decis ca nu iti permiti sa achizitionezi un produs nou, incearca macar sa apelezi la optiunea refurbished, pentru ca preturile nu sunt cu mult mai mari decat in cazul produselor sh, cand ne uitam la modele cu configuratii similare. Deasemenea, poti sa cauti cele mai bune oferte la laptopuri refurbished, pe comparatoare de preturi sau direct pe Google, astfel vei cumpara acelasi produs, la cel mai mic pret.

Alte Articole de 1 :