Ce pasi trebuie urmati pentru a obtine un credit Prima Casa

Programul guvernamental de sprijinire a pietei imobiliare numit generic Prima Casa reprezinta principala modalitate de achizitie a unei locuinte prin credit.

Deoarece bancile au restrans in ultimii ani activitatea de creditare, iar unele chiar au stopat in totalitate acordarea de credite pentru persoane fizice, programul Prima Casa a permis continuarea activitatii de creditare pentru achizitia sau constructia de locuinte.

Programul are insa si o limita cu privire la suma maxima acordata, astfel ca doar o parte dintre locuinte se incadreaza in cei 60.000 euro pentru cumpararea unei locuinte vechi sau 70.000 in cazul constructiei unei locuinte de la zero. De aceea este foarte important sa cautati locuinte care se incadreaza in aceste valori.

In plus, valoarea maxima a imprumutului depinde si de veniturile disponibile, din care trebuie scazute ratele lunare la creditele existente.

Poate cel mai important aspect, verificati daca va incadrati in conditiile impuse de program. Solicitantii de credite Prima Casa trebuie sa fie persoane fizice care nu detin la data solicitarii creditului in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nici o locuinta sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita in afara programului Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp, si in plus detineti avansul minim de 5% din valoarea imobilului.

Bancherii ofera clientilor posibilitatea de a face un calcul cu privire la suma maxima care poate fi acordata si daca clientul se incadreaza in conditiile impuse de catre banca.
Odata ce cunoasteti valoarea aproximativa a imprumutului care poate fi acordat de catre banca, puteti cauta oferte de locuinte noi sau vechi.
In final trebuie sa iti pregatesti dosarul cu documentele necesare pentru acordarea de catre banca a creditului.

Dosarul trebuie sa contina urmatoarele documente:

  • documente care sa ateste veniturile realizate, impreuna cu fisa fiscala sau declaratia de venit pentru anul precedent;
  • declaratia pe proprie raspundere conform careia va incadrati in conditiile stabilite;
  • cerere de credit;
  • documentele de identitate pentru solicitant si codebitori si certificatul de casatorie sau divort, daca este cazul;
  • precontract de vanzare cumparare pentru imobilul care doriti finantarea;
  • actele de proprietate ale imobilului;
  • dovada constituirii avansului;
  • evaluarea imobilului care este finantat;
  • polita de asigurare a imobilului si extrasul de carte funciara a imobilului;
  • copii ale contractelor de credit, card de credit, overdraft existente;

Dupa aprobarea de catre banca a dosarului de credit, acesta este trimis catre FNGCIMM. Institutia verifica documentele si comunica bancii rezultatul evaluarii. Daca dosarul este aprobat, atunci se semneaza la banca contractul de credit si cel de vanzare cumparare a imobilului.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: credit Prima Casa

Alte Articole de 1 :

Rochie de mireasa Amelie rochii simple mireasa cununia civila reducere ieftine 2

Rochia de mireasa potrivita

Alegerea rochiei de mireasa este acel moment pe care fiecare domnisoara l-a visat si la care s-a gandit cel putin o data in viata. Rochia de mireasaeste acea rochie speciala...

actiuni la banci

Care banci din Romania ofera actiuni?

Una dintre cele mai sigure investitii in actiuni este cea in banci. Domeniul bancar este considerat a fi unul dintre domeniile destul de previzibile. In general, cei care au rabdare...

saci vid parfumati

Ce tipuri de saci vidat parfumati exista

Sacii de depozitare in vid sunt o modalitate simpla de a economisi spatiu atunci cand depozitati sau impachetati lucruri. Ei sunt utili in special pentru stocarea articolelor moi si voluminoase....