Dezinfectia sau dezinfectarea este parte a triadei DDD (Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie) si este un proces esential care completeaza celelalte doua etape. Scopul dezinfectiei este eliminarea de pe o suprafata a majoritatii microbilor si microorganismelor daunatoare. Termenul dezinfectie/dezinfectare este folosit si in medicina si inseamna folosirea unei substante dezinfectante pentru a indeparta sau a preveni instalarea microbilor pe pielea unui pacient.
La nivelul unei locuinte, dezinfectia se realizeaza prin diferite substante de curatare dedicate pentru igienizarea podelelor, a mobilierului, a lenjeriei, a veselei, a geamurilor etc. Atentie – Nu se amesteca niciodata amoniacul cu inalbitori sau alte produse de curatat.
In cazul spatiilor cu destinatie speciala, dezinfectia se realizeaza prin metode specifice cum ar fi nebulizarea ULV sau expunerea materialelor la temperaturi ridicate. O metoda raspandita este expunerea la raze ultraviolete emise de o lampa care poate fi amplasata acolo unde este nevoie. Fascicolul luminos al lampii are capacitatea de a distruge bacterii, virusi sau fungi. La nivelul spitalelor, procedurile de dezinfectie sunt organizate conform unui protocol riguros in functie de nivelul de dezinfectare dorit. Dezinfectia aparaturii medicale electronice constituie un capitol aparte, data fiind sensibilitatea acesteia.
Nebulizarea ULV este un procedeu larg folosit si consta in utilizarea unui generator care transforma substanta dezinfectanta in aerosoli. Acestia se raspandesc rapid in spatiul vizat si se depun liber pe toate suprafetele aflate in incapere si au efect si asupra aerului din incapere. Substantele folosite pot avea niveluri diferite de eficienta, dar in general toate vizeaza bacteriile nocive si virusii care se pot afla pe pereti, tavan, mobilier si chiar aparatura, mai putin instrumentar medical pentru operatii. Procedeul de nebulizare necesita un timp de actiune dupa aplicare, dar efectul este garantat.
In cazul unei interventii complexe de tip DDD, personalul autorizat va face o evaluare initiala a situatiei din teren si va propune cele mai eficiente cai de interventie.
Clean4you are experienta necesara pentru a interveni in domenii diverse, acolo unde dezinfectia trebuie realizata cu respectarea tuturor particularitatilor spatiului. Daca ati aplicat o procedura de deratizare sau dezinsectie, atunci intregul proces trebuie incheiat prin procedura de dezinfectie pentru obtinerea unui efect de durata si a unei eficiente maxime.
Toate interventiile Clean4you respecta normele de protectie sanitara si sunt executate numai de catre personal specializat in manipularea substantelor profesionale care sunt comercializate exclusiv catre agenti economici autorizati in operatiuni de tip DDD. Dezinfectantele folosite sunt avizate de catre autoritatile din domeniu si au un spectru larg de actiune. In general, dezinfectantele actioneaza concomitent asupra bacteriilor nocive, a sporilor, a fungilor si a unor virusuri. O buna dezinfectie are la baza o serie de oxidanti (peroxid de hidrogen, hipoclorit de sodiu, acid peracetic, dioxid de clor, ozon, cloramina, iod etc.). In alte cazuri, sunt utilizate substante dezinfectante pe baza de aldehide, alcooli, fenoli, clorhexidina sau substante cu azot.
Clean4you poate sa intervina, la cerere, in orice spatiu din Romania. Calitatea dezinfectantelor folosite garanteaza protectia sanitara a oamenilor, cat si a animalelor de companie. Punem accent pe acest aspect, deoarece modul de aplicare a dezinfectantilor, respectiv concentratia si compozitia chimica a acestora este responsabilitatea noastra majora. Beneficiarii serviciilor noastre sunt informati asupra tuturor particularitatilor chimice ale substantelor folosite in dezinfectie, a timpului de actionare si a tuturor masurilor de precautie care trebuie respectate ulterior (o ventilatie temeinica, spalarea mainilor cu sapun, masca si manusi in functie de situatie).